Ylivieskassa toimiva Jaakko Sillanpään yritys, FinnWarma toi kevättalvella markkinoille LumoX pellettipolttimon. Kymmenkunta vuotta tuotetta kehitelleen Pasi Sillanpään keksintö on patentoitu. Työtä jatkaa hänen poikansa Jaakko Sillanpää. Maaliskuussa FinnWarma tuo markkinoille pelletillä toimivan LumoX monitoimiuunin. Molemmat sekä pellettipoltin että monitoimiuuni ovat myynnissä Kärkkäisellä.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: FinnWarma

Ylivieskalainen Pasi Sillanpää aloitti kymmenkunta vuotta sitten kehittää pellettipoltinta kotitalouksien tulisijaan. LumoX pellettipolttimen lanseeraus tapahtui vuonna 2018.

Työtä jatkaa hänen poikansa Jaakko Sillanpään yritys FinnWarma. Pasi Sillanpää toimii edelleen tuotekehityspuolella. Pellettipolttimien kehitystyöstä Pasilla on yli kymmenen vuoden kokemus.

LumoX pellettipolttimot ovat koko prosessiltaan ylivieskalaista laatua, niin kehityksen, valmistuksen kuin markkinoinninkin osalta. LumoX pellettipoltin on patentoitu. Pellettien raaka-aineena on kotimainen mänty- ja kuusisahanpuru. Pelletti on aina kuivaa ja tasalaatuista

Jaakko Sillanpää korostaa pellettipolttimon ekologisuutta ja kustannustehokkuutta.

– Pelletit palavat tulisijassa näyttävästi ja kauniisti, puhtaalla liekillä. Pellettien varastoiminen on huomattavasti helpompaa kuin halkojen; 1000 kiloa pellettiä vie varastotilaa 1,5 kuutiota, tällä määrällä lämmittää kaksi talvea. Lisäksi polttoaine on aina kuivaa ja tasalaatuista, pelleteissä puuenergia on hyvin tiiviissä muodossa ja kosteusprosentti on alhainen.

Korkeaan hyötysuhteeseen vaikuttavat pelletin tekniset ominaisuudet, kuten matala kosteusprosentti ja tuotteen tasalaatuisuus.

– Pellettipolttimessamme tehokkaan palamisen ansiosta pienhiukkaspäästöjen ja syntyvän tuhkan määrä jää hyvin alhaiseksi.

Pasi Sillanpää painottaa LumoX pellettipoltinten käyttömukavuutta ja helppoutta.

– LumoX pellettipolttimet voidaan helposti asettaa lähes jokaiseen tulisijaan ja ne ovat heti käyttövalmiita – ilman muutoksia tulisijaan. LumoXin asennuksessa ei tarvitse käyttää työkaluja, sillä poltin vain yksinkertaisesti nostetaan tulipesään ja säädetään sopivaksi.

LumoX -poltin on sekä syvyydeltään että leveydeltään säädeltävä. Syvyyden voi säätää välillä 200 - 320 milliä, ja leveyden välillä 200 - 315 milliä.

LumoX pellettipoltinten toiminta perustuu Jaakko Sillanpään mukaan hallittuun ilmankiertoon. Polttimen tekniikka hyödyntää savukaasujen tehokkaan palamisen tulipesässä.

– Tämän ansiosta pelletit myös syttyvät helposti tavallisen sytytyspalan avulla ja pelletti palaa tehokkaasti alusta loppuun. Tarvitsemansa ilman LumoX imee tulisijan normaalista korvausilmasta.

Polttimen idea syntyi aikoinaan palokontissa, jossa näki konkreettisesti, miten palokaasut paloivat.

– Mittaustemme pohjalta kehitimme polttimen, jossa hallittu ilmankierto optimoi savukaasujen palamisen.

”– LumoXin asennuksessa ei tarvitse käyttää työkaluja, sillä poltin vain yksinkertaisesti nostetaan tulipesään.”
”– Pelleteissä
puuenergia on hyvin tiiviissä muodossa ja kosteusprosentti on alhainen.”

MIKÄ?

LumoX pellettipoltin

* Kotimainen

* Ekologinen

* Sopii lähes jokaiseen tulisijaan

* Pituus ja leveys säädettävissä

* Helppokäyttöinen ja siisti

* Toimii tulisijan omilla säätimillä

* Helppo ja varma sytytys

* Pidentää tulisijan ikää

* Erittäin vähän tuhkaa ja palamisjätettä

* Hinta noin 250€

* www.finnwarma.fi