Onnistua.fi tarjoaa aidon oppimisympäristön kauneusalan oppilaille

Onnistua.fi työelämäjaksolla olevat kosmetologiopiskelijat tekevät Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalossa kosmetiikkaosastolla minimanikyyrejä ja kevään ehostuksia sekä kertovat kosmetiikkauutuuksista Sikapäivät-tarjousviikkojen torstaina ja perjantaina 4. ja 5. huhtikuuta.

Teksti: Reetta Reinman

Vuosikymmenten monipuolisen kokemuksen kauneus- ja hyvinvointialan yritystoiminnasta omaava Tuula Hankamäki perusti tammikuussa 2018 kosmetologiopiskelijoille mahdollisuuden opiskeluun liittyvään työelämäjaksoon aidossa ja jokaisen osaamisalueita kunnioittavassa ympäristössä. Onnistua.fi kauneus- ja hyvinvointihoitola sijaitsee Jyväskylässä Viitaniemessä.

Haku työelämäjaksolle tapahtuu onnistua.fi verkkosivujen kautta. Jaksojen pituus vaihtelee kahden viikon ja kolmen kuukauden välillä. Jokaiselle räätälöidään parhaiten omia taitoja ja tavoitteita tukeva työelämäjakso. Kosmetologiopiskelijat tekevät Tuula Hankamäen hoitolassa ja hänen ohjauksessaan kauneushoitoja asiakkaille, lisäksi he tekevät neuvonta- ja esittelytöitä esimerkiksi tavarataloissa. Moni saa myös kipinän oman kauneushoitolan perustamiselle.

Opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä siitä, että he saavat tehdä hyvin monenlaisia hoitoja ja aidosti asiakkaille sekä aidoissa asiakaspalvelutilanteissa.

– Työelämäjakson paikkojen saaminen on kauneudenhoitolan perustutkintoa suorittaville yleensä aika vaikeaa, koska kauneudenhoitolalla yritykset ovat tyypillisesti yhden ihmisen pienyrityksiä. Halusin auttaa tässä ongelmassa perustamalla opiskelijoille mahdollisuuden työelämäjaksolle yritykseni kautta, koska tykkään tehdä töitä opiskelijoiden kanssa, Tuula Hankamäki kertoo.

Kerrallaan onnistua.fi tarjoaa työssä oppimismahdollisuuden 10-12 opiskelijalle.

Tuula Hankamäen työ rakentuu positiivisuuden ja kannustavuuden arvopohjalle.

– Korostan työelämäjaksolla oleville, että teemme kauneus- ja hyvinvointityötä hyvällä mielellä sekä laadukkaasti ja myös edullisesti.

– Hoitajan hyvä mieli heijastuu asiakkaisiin, ja työntekijään itseensä. Kun työssä on turvallinen ja hyvä fiilis, sekä kannustava ilmapiiri, niin aivan varmasti työssä jaksaa paremmin. Palautetta saa ja pitää antaa, mutta se voi olla rakentavaa ja aina positiivisessa, eteen päin menemisen hengessä, siten, että kukaan ei pelkää tehdä virheitä, vaan kaikki uskaltavat kokeilla ja ylittää omia rajojaan.

– Jokainen yrittää varmaan parhaansa laadun ja onnistumisen suhteen, kun mieli on hyvä, ja palautteen merkitys on erittäin suuri, kun harjoitellaan uusia asioita. Kun opiskelija saa kannustavaa palautetta ja rohkaisua, hän uskaltaa ryhtyä tekemään monenlaisia hoitoja ja suorastaan puhkeaa työssään loistamaan, Tuula uskoo.

– Ollaan ihanassa positiivisuuden kehässä, hän kiteyttää.

Onnistua.fi työelämäjaksolla olevat kosmetologiopiskelijat tekevät Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalossa kosmetiikkaosastolla Lumenen kevään uutuustuotteilla minimanikyyrejä ja pikaehostuksia sekä kertovat kevään ja kesän kosmetiikkauutuuksista ja meikkitrendeistä:

Torstaina 4.4. Klo 11-19

Perjantaina 5.4. Klo 10-17

Onnistua.fi arvot: hyvällä mielellä, laadukasta työtä, edullisesti.