Hengittävän pohjamateriaalin ansiosta matto ei homehdu kylmänkosteissa tiloissa

Dry Step® Termomaton tärkeimpiä ominaisuuksia ovat lämmöneristävyys, hengittävyys, puhdistettavuus, keveys ja joustavuus. Termomatto on 100-prosenttisesti suomalainen.

Teksti: Reetta Reinman

Patentoitu, vuonna 2015 lanseerattu Dry Step® Termomatto on 100-prosenttisesti kotimainen tuote: idea, tuotekehittely, valmistus ja markkinointi ovat Suomessa. Termomatto valmistetaan tehtaassa Tampereella. Matto leikataan Balkonserin Ylivieskan toimipisteessä asiakkaan haluamaan kokoon. Balkonser vastaa omalta osaltaan termomaton markkinoinnista.

Dry Step® Termomaton pintamateriaali on pehmeää ja lämmintä neulehuopaa. Pinta on laminoitu.

– Neulehuopa takaa miellyttävän ja lämpimän tuntuman jaloille, kertoo Esa Hyväri Balkonsernista.

Termomaton pohja on tuuletusaukoilla varusteltua umpisolmumuovia.

– Maton epätasaiseksi tehty alapinta pitää maton irrallaan lattiapinnasta, tämä parantaa tuulettumista ja kuivumista.

Maton paksuus on vajaa 1 sentti. Väreinä on harmaan eri sävyjä.

– Dry Step® Termomatto säilyttää muotonsa, myös ulkotiloissa pakkasella sekä rankkasateessa, eikä ala rullautua ajankaan saatossa, vakuuttaa Hyväri.

– Hengittävän pohjamateriaalinsa ansiosta matto ei homehdu. Paloturvallinen pintamateriaali takaa maton sammumisen itsestään. Dry-Step® Termomatolla on myös erinomaiset akustiset ominaisuudet, joten se on hyvä valinta kaikuisille terasseille ja parvekkeille.

Dry Step® Termomatto on suunniteltu erityisesti kylmille lattiapinnoille.

– Matto on ihanteellinen parvekkeille, terasseille, grillikatoksiin, piharakennuksiin ja kellareihin sekä kylmiin eteistiloihin. Ilmaa kierrättävän pohjaominaisuutensa vuoksi se on ollut todella pidetty tuote myös matkailuautoissa, veneissä ja esimerkiksi raskaan kaluston ajohyteissä. Juuri äsken yksi asiakas tilasi termomattoja purjeveneeseen, Hyväri kertoo.

Termomattoa on hankittu myös sisäeteiseen oven eteen.

– Se sitoo itseensä hyvin pölyä ja kosteutta, eivätkä ne näin ollen kulkeudu pidemmälle asuntoon.

– Eräs asiakkaamme päällysti koko sisäeteisen Dry Step® Termomatolla, ja hetken kokeiltuaan tilasi vielä lisää samaa mattoa terassin oven eteen. Hänen kokemuksensa aiemmista eteismatoista oli se, että lähes poikkeuksetta pohja alkoi murentua hetken lattiassa olon jälkeen, ja jotkin matot jättivät tummia jälkiä lattiaan. Eteismatot ovat lisäksi usein pohjaltaan ohuita, jolloin ne helposti rullautuvat askelten alla. Dry Step® Termomaton pohja ei murene lainkaan, eikä siitä jää jälkiä lattiaan. Lisäksi se kuivaa nopeasti pohjassa olevien tuuletuskanavien ansiosta, eikä vesi jää muhimaan lattiapintaa vasten, Hyväri toteaa.

Dry Step® termomaton pinta on Hyvärin mukaan helppo puhdistaa.

– Terassilla tai parvekkeella olevan maton voi joko imuroida tai harjata esimerkiksi katuluudalla puhtaaksi. Pienemmissä tiloissa, kuten matkailuautoissa ja veneissä, kevyt harjaus esimerkiksi saunan pesuun tarkoitetulla juuriharjalla on oikein hyvä keino. 40-asteinen vesipesu saippualla on myös mahdollinen. Maton voi pestä samalla, kun pesee muutkin huoneiston matot kevät- tai syyssiivojen aikaan. Myös suihkun alla mattojen huuhtelu onnistuu kätevästi, mikäli matolle on päässyt kaatumaan esimerkiksi kupillinen kahvia. Painepesurilla se on myös helppo puhdistaa.

– Pohjassa olevan tuuletusaukkojen ansiosta Dry Step® Termomatto kuivuu nopeasti, ja hieman kosteankin maton paikoilleen laittaminen on mahdollista.

Dry Step® Termomattoa voi tilata valmiiksi asennettuna, valmiiksi leikattuina paloina mittojen mukaan tai metritavarana suoraa rullasta, www.balkonser.fi

Tuote on myynnissä myös Kärkkäisellä Ylivieskan tavaratalossa ja verkkokaupassa www.karkkainen.com

”– Ilmaa kierrättävän pohjaominaisuutensa vuoksi termomatto on ollut todella pidetty tuote myös matkailuautoissa, veneissä ja esimerkiksi raskaan kaluston ajohyteissä.”

MIKÄ?

Kylmien lattioiden pelastus

* Dry Step® Termomaton eristepohja on hengittävää erikoissolumuovia, joka ehkäisee tehokkaasti kylmyyttä. Olivat olosuhteet mitkä tahansa, niin termomaton umpisolumuovi ei ime itseensä kosteutta ja pitää pinnan lämpimänä.