FreshBurger Ylivieskan Kärkkäisellä juhlii 1-vuotissynttäreitä viikonvaihteessa 20.–22. syyskuuta.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Marjo Tornberg

Kärkkäisen Ylivieskan tavaratalon yhteydessä palveleva ScanBurger uudistui viime syksynä FreshBurgeriksi. Suomen ensimmäinen terveellistä pikaruokaa tarjoava FreshBurger avattiin Lahden Kärkkäisellä toukokuussa 2016. Ylivieskan FreshBurger juhlii 1-vuotissynttäreitään perjantaista sunnuntaihin 20.-22. syyskuuta monipuolisten tarjousten ja erilaisten tapahtumien muodossa.

– FreshBurger on otettu todella hyvin vastaan, kiitos siitä asiakkaillemme, sanoo ravintolapäällikkö Piia Ruuska.

Asiakaspaikkoja Ylivieskan FreshBurgerissa on noin 190. Paikan päällä herkuttelun ohella kaikki ruoka-annokset ja kahvilatuotteet saa myös mukaansa. Kahvilan makeaan ja suolaiseen kahvileipätarjontaan mukavan piristyksen tuo päivittäin vaihteleva Päivän pulla.

Piia Ruuska kertoo, että arkipäivisin lounasajan suosituimmat tuotteet FreshBurgerissa ovat salaattipöytä sellaisenaan tai erilaisten lämpimien lisukkeiden kera sekä Take a Soup -keittolounas.

– Viikonloppuisin hampurilaiset, kebab ja pizzat vievät voiton! naurahtaa Piia.

FreshBurgerissa myydään sen toimintakonseptin mukaisesti perinteisiä pikaruokia, mutta terveellisemmin valmistettuina.

– Esimerkiksi hampurilaiseen saa valita vehnäisen hampurilaissämpylän lisäksi täysjyväsämpylän tai ruiskuoren.

– Tavallisten ranskalaisten perunoiden ohella meillä on valikoimissa juuresranskalaiset.

Juuresranskalaiset valmistetaan porkkana- ja palsternakkasuikaleista.

Pikaruoan lisäksi on tarjolla salaatteja, smoothieta, tuoremehuja, jäätelöä sekä kahvilatuotteita.

FreshBurgerin smoothieissa on runsaasti marjoja ja hedelmiä.

Smoothievaihtoehtoja on neljä: mango, mansikka, mustikka ja vihersmoothie.

– Mikäli asiakas haluaa maidottoman smoothien, niin se onnistuu kauramaitoon.

Olennaista FreshBurgerin tuotteissa ovat niiden aidot maut sekä mahdollisimman suuri kotimaisuusaste.

– Valintamme on mieluiten pieni kotimainen tuottaja tai valmistaja ulkomaisten tai isojen valmistajien sijaan. Panostamme myös lähituottajien tarjontaan, esimerkiksi salaattipöydän idut ovat lähituottajalta.

Ravintolapäällikkö Piia Ruuska painottaa, että FreshBurger Ylivieskan Kärkkäisellä tarjoaa asiakkaille monipuolisia vaihtoehtoja.

– Runsaasti terveellisempiä vaihtoehtoja, mutta myös perinteisiä hampurilaisia, pizzoja sekä kebab-annoksia. Lapsille löytyy ruokalistaltamme useampiakin maukkaita vaihtoehtoja.

1-vuotissynttäreillä on myös runsaasti lasten makuun sopivia tarjouksia ja tapahtumia, esimerkiksi mukavan hintaisia jäätelötarjouksia. Synttäriviikonvaihteen lauantaina, 21.syyskuuta lapset ovat FreshBurgerissa pääosassa. Luvassa on monipuolista ohjelmaa sekä ilmainen mehu- ja keksitarjoilu.

Myös perinteisten hampurilaisten ystäviä muistetaan synttäreillä edullisin tarjouksin.

Asiakkaita Ylivieskan FreshBurgerilla palvelee 16-20 henkilöä. Henkilökunnan tarve määräytyy sesonkien mukaan.

FreshBurger haluaa osaltaan toimia ruokahävikin minimoimisessa.

– Meillä esimerkiksi salaattipöytä on kilohintainen, näin asiakas ottaa vain sen määrän, minkä varmasti syö, ravintolapäällikkö Piia Ruuska toteaa.

– Pyrimme siihen, että biojätettä syntyisi mahdollisimman vähän.

Jätemäärää pyritään myös vähentämään vähentämällä kertakäyttöastioissa tarjoilemista.

– Esimerkiksi paikan päällä syötävät salaattiannokset ja keitot tarjoamme aina posliinilautaselta, Piia kertoo.

– Jätehuolto meillä – kuten kaikissa Kärkkäisen toimipisteissä – toimii erittäin hyvin. Keittiössämme biojäte, metalli, lasi, pahvi ja puu on jaoteltu omiin roska-astioihin. Salin puolella asiakkaille kierrättäminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

”– Paikan päällä syötävät salaattiannokset ja keitot tarjoamme aina posliinilautaselta.”
”– Juuresranskalaiset valmistetaan porkkana- ja palsternakkasuikaleista.”

MIKÄ?

Keittomenu

Ylivieskan KärkkäisenFreshBurgerin Take a Soup -keittolounaalla on joka päivä lohikeittoa.

Maanantai:

jauhelihakeitto ja lohikeitto

Tiistai:

broilerkeitto ja lohikeitto

Keskiviikko:

lihakeitto ja lohikeitto

Torstai:

hernekeitto ja lohikeitto

Perjantai:lohikeitto

Lohikeitto valmistetaanlaktoosittomaan kuohukermaan. Kaikki keitot ovat gluteenittomia.