Suomi Trading Oy:n Petri Poikola:

Teksti: Reetta Reinman

P etri Poikola , 36, aloitti Suomi Trading Oy:n palveluksessa heinäkuussa 2019.

Petrin työpaikka on Lempäälässä yrityksen pääkonttorissa. Vuonna 2006 insinööriksi valmistunut Petri on aikaisemmin toiminut esimerkiksi rakennusteollisuudessa tuotepäällikkönä ja lämmitysratkaisuja myyvässä yrityksessä aluemyyntipäällikkönä.

Suomi Tradingissä hänen vastuullaan ovat yritysasiakkaat sekä suuren suosion saaneet ulkoilu- ja metsästysvaatemerkki Anarin tekstiilit.

Suomi Trading Oy toimii maahantuojana ja verkkotukkukauppana.

– Syyskuun 2019 alussa Suomi Trading Oy:stä muodostettiin Kärkkäinen konsernin tytäryhtiö; näin voimme kehittää maahantuontiamme entistä monipuolisemmaksi sekä palvella asiakkaitamme entistä paremmin, toteaa Petri.

Tällä hetkellä Suomi Trading Oy:n valikoimissa on on kymmeniä tuotemerkkejä sekä tuhansia tuotteita. Omia tuotemerkkejä ovat esimerkiksi Timco autotarvikkeet ja työvälineet, Bright Solar aurinkokeräimet sekä Anar ulkoilu- ja metsästystekstiilit. Valikoimissa on runsaasti tuotteita esimerkiksi kodin sisustukseen, puutarhaan sekä autohuoltoon.

Suomi Trading Oy:n palvelukseen Petrin innosti hänen veljensä, yrityksen toimitusjohtajana työskentelevä Jari Poikola .

– Jari kannusti, että lähde vetämään ja kehittämään Suomi Tradingin yritysmyynnin puolta, että saadaan laajennettua asiakaskuntaa uusille aloille. Sekatavarakauppasektori meillä onkin jo hyvin hallussa asiakaskuntana.

– Tunsin entuudestaan suurimman osan kollegoistani, joten tiesin, että Suomi Tradingissä on loistoporukka, ammattitaitoisia ja osaavia ihmisiä kaikki ja tekemisen meininki, kaiken kaikkiaan hyvä jengi. Tämä osaltaan kannusti minua hakeutumaan yrityksen palvelukseen, Petri kertoo.

– Tavoitteeni on luoda meille Suomi Tradingiin valikoimaa, joka innostaa esimerkiksi rakennusteollisuuden ja LVI-puolen yrityksiä tekemään hankintansa meidän kautta, eli mennään uusille vesille potentiaalisten asiakkaidemme suhteen, joista nyt valtaosa on kauppoja ja erilaisia palveluntuottajia, sanoo Petri.

Kokkolasta kotoisin oleva Petri Poikola asuu Tampereella. Perheessä on avovaimo sekä 9- ja 6-vuotiaat lapset. Petri pitää huolta fyysisestä kunnostaan kuntosaliharjoittelulla.

Veneily Pyhäjärven vesillä on koko perheelle mieluisa harrastus.

Veneilemään ja myös muuhun ulkoiluun Petri pukeutuu SuomiTradingin omaan tuotemerkkiin: Anar ulkoiluvaatteisiin.

– Anarin ulkoilu- ja metsästyvaatteet saavat paljon kiitosta niiden korkeasta laadusta ja toiminnallisuudesta, hän iloitsee.