Tappara-ottelussa 12. lokakuuta loukkaantunut kärppähyökkääjä Radek Koblizek pääsee maaottelutauon jälkeen taas pelaamaan.

Teksti: Ari Stenius

Oulussa, Raksilan hallin käytävillä Halloween-illassa toinen marraskuuta nähtiin jos jonkinlaisia naamioita ja hahmoja, väki oli tarttunut teemaan. Osa ilmestyksistä oli jopa pelottavia, mutta pelin alla käytävillä kuljeskellut siloposkinen kärppähyökkääjä Radek Koblizek ei pelottanut ketään.

Hymyilevä tshekki sai monen kärppäkannattajan pysähtymään juttusille ja kyselemään ”Radin” vointia.

– Hyvältä tuntuu, maaottelutauon jälkeen pääsen pelaamaan, sai Radek sanoa moneen suuntaan. Hyökkääjä loukkaantui 12. lokakuuta Tappara-ottelussa. Aivotärähdys pakotti kahden viikon sairauslomalle.

Koblizekilla oli syynsä siloposkisuuteen ja käytävällä oleskeluun ennen pukeutumistaan Kärppien joukkueen iltajuhlaan.

– Kiva nähdä faneja ja hienoja pukuja sekä kasvomaalauksia. Oma illan maalaus vaati parranajon, naureskeli Koblizek, mutta ”ei voinut” paljastaa illan hahmoaan.

Hyökkääjällä oli sovittu tapaaminen Kärppä Ladies -hyväntekeväisyystapahtumaan kuuluneen kasvomaalauspisteen luona.

– Nyt, iltaa. Hyvää 20-vuotissyntymäpäivää Oulun Kärkkäisen tavaratalolle, sanoi Koblizek puhtaalla suomen kielellä paikalle saapuneelle Riku Ilvesluodolle .

– Kiitos kummipoika, hymyili Kärkkäisen talous- ja hallintojohtaja Ilvesluoto saatuaan Koblizekilta aidon pelipaidan.

– Tämä menee Kärkkäisen Oulun tavaratalon tiloihin, suunnitteli Ilvesluoto Kärkkäisen kummipelaajan paidan paikkaa Koblin kirjoittaessa nimmaria paidan rintamukseen.

Kärkkäisen Oulun tavaratalon 20-vuotisjuhlia vietetään joulun alla.

Koblizek on poikennut silloin tällöin tapaamassa Oulun tavaratalon väkeä. Mies on luvannut käydä näyttäytymässä myös Kärkkäisen Iin ja Ylivieskan tavarataloissa.

– Kunhan tulee sopiva tilaisuus, sanoo Koblizek ja toivottaa hyvät joulunodotukset.

”– Kiva nähdä faneja ja hienoja pukuja sekä kasvomaalauksia.”
”– Viiltosuoja on käytössä osalla Kärppien liigajoukkueen pelaajilla sekä Kärppien kiekkojunioreilla.”