Anar tuo uuden ajatusmallin erävaatteisiin

Anar metsästys-, outdoor- ja erävaatemalliston housuista moni on löytänyt itselleen lempityöhousut myös sisähommiin.

Rento työvaate, jossa on mukava olla, Anareihin toimistohousuina ihastuneet kiittävät.

Usealle eri vartalotyypille tehdyt mitoitukset takaavat hyvän istuvuuden. Materiaali hengittää, mutta on samalla mukavan lämmin.

Teksti: Reetta Reinman Kuva: Iida Lesell

Anar on ottanut uuden tulokulman suomalaiseen metsästys ja -outdoor vaatetukseen. Suunnittelussa on otettu huomioon paitsi soveltuvuus metsästys- ja outdoor-käyttöön, myös siihen, että vaatteet istuvat kunnolla ja ennen kaikkea näyttävät hyviltä, myös muualla kuin metsässä.

Lähtökohtana Anarin vaatteissa on se, että voit niitä vaihtamatta mennä metsälle, makkaratulille tai vaikka kauppaan ja kahvilaan. Vaatteet ovat täysin katu-uskottavat, vaikka sopivatkin ominaisuuksiltaan täydellisesti maastoon. Uusissa tuotteissa tuodaan tätä näkökulmaa entistä paremmin esille. Pian saatavilla olevat uutuushupparit ovat tästä hyvä esimerkki.

Alle merinovilla-alusasu, päälle huppari ja Garra housut jalkaan ja päiväksi metsään – paluumatkalla voit hyvin piipahtaa kaupassa, samoilla vaatteilla.

Jos on luvassa kosteampaa keliä, huppariin saa vedenpitävyyttä Anar Eco -tekstiilisuojalla. Kovempien sateiden varalle on helppo pakata vedenpitävä takki mukaan Anar vyötäröreppuun.

Metsästystä aktiivisesti harrastava, ylivieskalainen Jussi Turunen , 39, arvostaa metsästysvaatteessa sen istuvuutta ja hengittävää materiaalia. Passissa ollessa, kun istutaan pitkään paikallaan ja usein myös sateessa ja tuulessa, hän käyttää myös kalvovaatteita. Muutoin Jussi suosii kalvottomia tai ns. puolikalvollisia asusteita, varsinkin liikkuvassa jahdissa.

– Hyvä metsästysvaate ja - jalkine on sellainen, jota ei edes huomaa päällä, sata päivää vuodessa metsästävä Jussi toteaa.

Anarin tuotepäällikkönä työskentelevän Jussin työnkuvaan kuuluu muun muassa Anar-tuotteiden tuotekehitys, malliston hinnoittelu, myynnin ja markkinoinnin tuki, tuotannon ja toimitusten aikataulutus, sekä vaatemallistorunkojen rakentaminen yhdessä pääsuunnittelijan kanssa.

Jussin mielestä on tärkeää, että Anar-metsästysvaatteet toimivat erittäin hyvin metsällä, mutta sopivat täysin myös työ- ja vapaa-ajan käyttöön.

– Anar-malliston vaatteet ovat erittäin toimivat kaikessa ulkoilussa: metsästyksessä, kalastuksessa, vaelluksessa, retkeilyssä, pyöräilyssä jne.

– Anar-vaatteista saamamme palaute on erittäin positiivista, Jussi kiittää Anarin käyttäjiä.

Hän on myös vakuuttunut siitä, että rentoa pukukoodia noudattavissa toimistoissakin tullaan näkemään runsaasti Anarin tuotantoa työvaatteina. Mikä sen mukavampaa, kuin työskennellä vaatteissa, joissa aidosti viihtyy.

– Työhousuina niin fyysisessä työssä kuin myös istuvassa toimistotyössä Anar-housut ovat lyömättömät. Materiaali on hengittävää ja miellyttävää päällä. Housut istuvat hyvin, koska mallistossamme panostamme kaavoitukseen huomioiden eri vartalotyyppien vaatimukset istuvuudelta, Jussi toteaa.

Anar-mallisto uudistuu ja monipuolistuu kaiken aikaa.

– Toukokuussa markkinoille tuleva uusi, ulkoiluun erinomaisesti soveltuva hupparisarja edustaa täysin uutta ajattelua outdoor- ja metsästysvaatteissa. Kantava ajatus on, että käyttäjä voi pukeutua rennosti haluamallaan tyylillä, mutta harrastukseensa sopivilla vaatteilla. Hupparin tekninen materiaali on testikäyttäjiemme mielestä erittäin toimiva, käytännöllinen ja helppohoitoinen. Myös hupparin istuvuus saa kiitosta testikäyttäjiltä.

Miehille hupparin tuotenimenä on Muorra ja naisille Galda. Värivaihtoehtoja on saatavilla useita.

– Alkukesästä Anarin valikoima kasvaa neljällä untuvamakuupussilla. Vaihtoehtoja on kevyestä kesämakuupussista aina miinus 30 asteessa toimivaan kovan luokan makuupussiin. Täytteenä Anar Uvja -makuupusseissa on aito hanhen untuva. Laadukasta, mutta hinnaltaan järkevää Anar-makuupussia on kovasti odotettu markkinoille, kertoo Jussi.

– Mallistoon tulee myös kaksi uutta nahkaista, vedenpitävällä kalvolla varustettua maastokenkää: yleiskäyttöön, koko perheelle soveltuva vaelluskenkä, sekä aktiivisille metsästäjille tarkoitettu metsästyskenkä.

– Kevään ja kesän kalastusharrastukseen kalamiehille ja -naisille Anar tuo valikoimiinsa vedenpitävästä kalvomateriaalista tehdyn kalastuspuvun, joka koostuu kalastushousuista ja -takista.

Kalastuspuvusta on kaksi värivaihtoehtoa, harmaa ja camo.

Luonnonmukaisuus ja ajattomuus ovat Anarin suunnittelutiimin mieleen.

– Olemmekin suunnitelleet Anar-tuotesarjaan useita merinovillaisia tuotteita, kuten tänä vuonna myyntiin tulevan merinovillaisen T-paidan. Myös aidosta villasta valmistetut ulkovaatteet ovat tuotekehityksessä ja tulossa markkinoille noin vuoden kuluessa.

Myös vaatteiden ja varusteiden kestävyys on lähellä Anarin tuotepäällikkö Jussi Turusen sydäntä.

– Kertakäyttömuoti ja nopeasti vaihtuvat mallistot rasittavat niin luontoa, kuin käyttäjien kukkaroa. Jatkossa tulemmekin panostamaan kestäviin ja luonnonmukaisiin materiaaleihin entistä enemmän, hän kertoo.

Anar-tuotteita on saatavilla muun muassa Kärkkäisen tavarataloissa ja verkkokaupassa www.karkkainen.com, sekä useilta muilta jälleenmyyjiltä ympäri Suomen.

Suomen lisäksi Anar tunnetaan myös muissa maissa. Vientiä on tässä vaiheessa muun muassa Saksaan, Tanskaan, sekä muutamiin Itä-Euroopan maihin. Vientiä on tarkoitus laajentaa.

”– Alkukesästä Anarin valikoima kasvaa neljällä untuvamakuupussilla. Vaihtoehtoja on kevyestä kesämakuupussista aina miinus 30 asteessa toimivaan kovan luokan makuupussiin.”