Ylivieskan Kärkkäisen kodintekniikkaosastolta saa nyt myös puhelinliittymät.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Jenni Rättyä

Puhelin-, tabletti- ja nettiasioissa Ylivieskan Kärkkäisen kodintekniikkaosastolta saa kyllä kaiken: välineet, oheistarvikkeet, liittymät ja ammattitaitoisen palvelun, toteaa Kännykkäkauppa Oy:n yrittäjä Hannu Haapakangas . Kännykkäkkäkauppa Oy toimii Ylivieskan Kärkkäisen kodintekniikkaosastolla toimivan Vieskan Kännykkäkaupan kanssa yhteistyössä.

Kännykkäkauppa on keskittynyt liittymien myyntiin. Valikoimissa ovat kolmen pääoperaattorin liittymät: DNA:n, Elisa Saunalahden ja Telian.

– Meiltä asiakas saa liittymän suoraan käyttövalmiina mukaansa ostosreissunsa aikana, sanoo Haapakangas.

Haapakankaan yhteistyökumppaninsa kanssa omistaman, vuonna 2015 perustetun Kännykkäkaupan pääpaikka on Raahessa, lisäksi Kalajoella on myymälä.

Haapakangas painottaa Kärkkäisen ja Vieskan Kännykkäkaupan poikkeuksellista konseptia:

– Kärkkäisen kodintekniikkaosastolla on erittäin hyvä puhelin- ja tietokonevalikoima tarvikkeineen. Kaikkien eri asiakasryhmien tarpeet huomioivissa valikoimissa on sekä kännyköiden perusmalleja että aivan alan viime hetken älypuhelinten huippumallit hyvinkin vaativaan tarpeeseen ja makuun. Puhelimet ja tietokoneet saa käyttövalmiiksi asennettuina, ja meiltä siis saa myös liittymät. Meille Kännykkäkauppa Oy:lle kumppanuus Vieskan Kännykkäkaupan ja Kärkkäisen kanssa on erittäin hyvä asia, ovathan Kärkkäisen päivittäiset asiakasvirrat niin suuret.

Ylivieskan Kärkkäisen kodintekniikkaosaston puhelin- ja tietokonepuolen valikoimista vastaava tuotepäällikkö Joni Ollikainen painottaa Haapakankaan tavoin osaston ammattitaitoista, erikoisliiketason palvelua.

– Korostamme palvelussamme sitä, että asiakkaan ostaessa esimerkiksi uuden kännykän hän saa sen mukaansa käyttövalmiina, kaikki tiedot vanhasta puhelimesta on siirretty, ja meiltä saa asennettuna myös esimerkiksi ruutua suojaavat panssarilasit ja osastollamme toimivasta Vieskan Kännykkäkaupasta puhelinliittymän. Kaikki nämä hoituvat kauppareissun aikana.

– Tänä vuonna tulemme lisäksi panostamaan laitepuolella vahvasti 5G:hen, sanoo Ollikainen.

Ollikainen kertoo, että etätyön yleistyminen näkyy tietokone- ja läppärimarkkinoilla.

– Asiakkaat suosivat nyt selkeästi laadukkaampia laitteita, työ halutaan tehdä hyvillä välineillä. Moni käyttää yhtäaikaisesti useita näyttöjä. Suosiotaan nostavat myös erityisleveät ja kaarevat näytöt. Niillä voi käyttää useita ohjelmia samanaikaisesti ja käytännössä korvata esimerkiksi kaksi tavallista näyttöä.

Verkkokokouksien laatuun niin ikään panostetaan. Verkkopalaverilaitteissa on yleistynyt esimerkiksi taustamelua vaientava ominaisuus, myös mikrofonien ja näytön kuvan laatu varmistetaan korkeatasoisin välinein.

Kärkkäisen kodintekniikkaosastolta löytää myös kaiken tarvittavan sekä tietokone- että konsolipelaamiseen.

– Pelaaminen eli nykykielellä gaming on tällä hetkellä suositumpaa kuin koskaan aiemmin. Pelaamisen harrastaminen ulottuu entistä enemmän jo kahteen sukupolveen; 80-luvun ja 90-luvun alun nuoret jatkavat tai aloittavat harrastusta uudestaan myös aikuisiällä, uuden sukupolven rinnalla. On myös huomionarvoista, että poikien lisäksi tytöt ovat löytäneet tietokone- ja konsolipelaamisen harrastuksekseen. Gaming-puolelle meillä on jo runsaasti välinevaihtoehtoja. Jatkossa panostamme entistä enemmän vaativammankin pelaamisen edellyttämiin ratkaisuihin, sanoo Ollikainen.

Etätöissä , tietokonepelissä ja e-urheillessa työasennot ovat monesti staattiset ja lihakset helposti kipeytyvät. Tähänkin saa avun Kärkkäisen kodintekniikkaosastolta.

– Lihashuoltovasaralla saa nopeasti verenkierron ja aineenvaihdunnan lihaksissa liikkeelle, sanoo Kärkkäisen kodintekniikkaosaston pienlaitepuolen tuotepäällikkö Timo Vanhala .

Terveyteen ja hyvinvointiin tarkoitetut pienlaiteet ovat hänen mukaansa kaiken kaikkiaan nyt hyvin suosittuja.

– Blendereissä asiakkaat arvostavat laitteen hiljaista ääntä ja hyvää tehoa, smoothieen sujahtaa pähkinöitä ja vihanneksia. Tehokas blenderi pyöräyttää myös ne marjojen ja hedelmien tavoin hetkessä samettiseksi. Moni nappaa smootihien mukaansa töihin, kouluun tai salille. Tähän hankitaan yhden annospullon blenderi.

Kahvihetken kohottajaksi erikoiskahveja valmistavat kahvikoneet kiinnostavat kuluttajia, ja Kärkkäisen kodintarvikeosastolta saa myös kahvikoneen.

Kodintekniikkaosastot palvelevat kaikissa Kärkkäisen tavarataloissa. Vieskan Kännykkäkauppa toimii Ylivieskan Kärkkäisellä kodintekniikkaosastolla.

Tutustu Kärkkäisen kodintarvikeosaston valikoimiin Karkkainen.com

Verkkokauppaostokset saat myös suoraan kotiin toimitettuna.

Kärkkäisen kodintekniikkaosaston monipuoliset valikoimat tarjoavat kattavan kokonaisuuden kodin teknisiin tarpeisiin, valikoimissa on muun muassa:

* puhelimet peruskännyköistä älypuhelinten lippulaivamalleihin tarvikkeineen

* puhelinten asennukset käyttökuntoon, tiedostojen siirrot vanhoista puhelimista uusiin

* älypuhelinten ruutua suojaavien panssarilasit ja niiden asennukset

* puhelinliittymät ja niiden asennukset käyttökuntoon

* tietokoneet ja läppärit tarvikkeineen

* pc- ja konsolipelit tarvikkeineen

* kodin pienlaitteet (esimerkiksi keittiön pienkoneet)

* elektroniset wellness-laitteet