Tiina tajusi sairastuneensa someuupumukseen

Harmonia KSM66 parantaa unta

Tiina, 47, tietää kokemuksesta, mitä tarkoittaa someuupumus. Hän päätyi liittymään Instagramiin alun perin vähän vahingossa.

– Aloitin kesämökillä kuvaamaan asetelmia, joissa on kukkia. Mietin, että henkilökohtainen Facebook-sivuni ei ehkä ole oikea paikka julkaista kuvia niin tiiviiseen tahtiin, joten avasin Instagramiin julkisen tilin @talohamptonissa. Pitkään tein asetelmakuvia, mutta nykyään keskityn sisustuskuvaamiseen omassa kodissa. Toivon, että kuvista saa inspiraatiota siihen, miten kotia voi stailata eri tavoin, Tiina kertoo.

Hämpton tarkoittaa Hämeenlinnaa, missä Tiina asuu. Perheeseen kuuluu mies, 12-vuotias poika ja aikuinen tytärpuoli.

Tiina julkaisee sisustuskuvia kodistaan Instagram-tilillään. Hän halusi saada tilinsä nopeasti kasvuun ja suuren seuraajakunnan. Hän myöntää olevansa täydellisyyden tavoittelija ja asettavansa helposti itselleen kovia tavoitteita.

– Ensin alkoi hartia- ja päänsärky. Vaikka olen ollut uupunut ennenkin työelämässä, niin en tajunnut stressin pahentuneen, ja koska Instgramin käyttö oli niin kivaa hommaa, niin eihän se nyt voi mitään stressiä aiheuttaa. Siellä olen tavannut paljon ihania, kannustavia ihmisiä. Monen kanssa olen ystävystyt niin, että ollaan tavattukin.

Sitten tahti vain kiihtyi. Tiinalla alkoi olla liian vähän aikaa perheelle.

– Oloni oli ärtynyt. Hartioita ja päätä särki. Aamuisin väsytti, koska yöllä ei saanut unta. Siinä vaiheessa tajusin, että olin sairastunut ”someuupumukseen”, niin kuin itse sitä kutsun. Hiljensin tahtia ja pidin jopa pidemmän postaustauon noin vuosi sitten, hän kertoo.

– Mutta aina se kummittelee, että pitäisikö postata jotain, jotta minua unohdeta. Eli stressi on koko ajan vähän mielessä.

Tyypillistä Tiinalle ja useille muillekin uupumusta sairastaville on, että uni ei ole palauttavaa. Vaikka nukkuu normaalin pituisen yöunen, on heti aamusta väsynyt ja ärtynyt.

– Olin todella mielissäni, kun sain viime syksynä stressiä lievittävän Harmonia KSM66 -valmisteen kokeiltavaksi. En tarkemmin ajatellut asiaa. Otin vaan päivittäiset kapselit käyttöön. Parin viikon jälkeen huomasin, että olo oli jotenkin ”kevyempi”, Tiina kuvailee.

Tuote on vaikuttanut monella eri tasolla. Etenkin uni on parantunut. Myös sosiaaliseen mediaan liittyvät stressi ja uupumus ovat lieventyneet.

– Nykyään postaan, mitä haluan ja milloin haluan. Yritän myös pitää huolen siitä, että Harmonia KSM66 -purkki on käden ulottuvilla aina, kun stressi meinaa saada liian ison vallan arjessani.

Tiina on jatkanut Instagram-harrastustaan, mutta enää hän ei anna sen aiheuttaa stressiä.