Tämä talvi on hiihtämisestä nauttivalle Anu Kiiveri-Sahilalle ilon aikaa.

Hän myös lumikenkäilee ja juokseekin talvijuoksukengät jalassaan.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Anu Kiiveri-Sahila

Hyvinvointialan monitoiminainen Anu Kiiveri-Sahila koki ainutlaatuisen elämyksen yöpyessään AuroraHut-igluveneessä Kallaveden rannalla Kuopiossa.

– Mahdollisuus majoittua AuroraHut-igluveneessä on yksi palvelu Kuopiossa toimivan luontaishoitaja ja matkailuyrittäjä Tanja Tirkkosen valikoimissa, Anu kertoo.

– Oli mielenkiintoista olla yö luonnon helmassa, mutta sisällä lämpimässä ja järven rannalla, ja vielä kaupungin keskustassa! Anu naurahtaa.

Hän haluaisi uusia igluveneilyn kesällä, ja kokeilla, miltä tuntuu mennä suoraan igluveneen terassilta uimaan tai suppailemaan.

– Kaiken kaikkiaan igluvene toimi näppärästi. Koodilla mentiin sisään. Keittiö kaasuliesineen oli toimiva. Astiatkin valmiina kaapissa, ja pikku .kellarissa. ruoat säilyivät kylminä. Kaikki tarpeellinen oli käden ulottuvilla. Ekovessa oli siisti ja toimi hyvin.

Anu olisi voinut laittaa aamiaisen ja iltapalan igluveneen keittiössä, mutta ne kuuluivat hemmottelupakettiin valmiiksi tuotuina Koivumäen Kartanosta.

Kuluva talvi on kaikin tavoin Anulle ilon aikaa. Innokkaana hiihtäjänä hän tekee lähes päivittäin 10-20 kilometrin pituisen hiihtolenkin.

– Asumme puolisoni kanssa Lohjalla läntisellä Uudellamaalla. Lunta riittää, ja ladut ovat täällä aivan loistavassa kunnossa. Tammikuussa olimme myös Vuokatissa hiihtämässä ja lumikenkäilemässä.

Anu sivakoi sekä perinteisellä että luistelutyylillä.

– Lisäksi juoksen myös talvella. Hankin talvijuoksukengät, ne ovat turvalliset talviliukkailla teillä.

Avantouinti pitää Anun vastustuskyvyn korkealla.

– Avantouintisaunat ovat nyt kiinni. Koetan käydä silti pulahtamassa silloin tällöin avannossa ilman saunaa.

Anu on valmistunut diplomi ravintoterapeutiksi Terveysopisto Saluksesta. Omassa ravitsemuksessaan hän suosii kasvispainotteisten aterioiden ohella ja joskus myös niiden korvikkeina vitamiinirikkaita ja maitohappobakteereillaan suolistoa helliviä Biottan kasvis- ja hedelmämehuja.

– Biottan hedelmämehuista suosikkini ovat ananas- ja granaattiomenamehu. Ravitsevan aamujuoman saa Herbamare kasvisliemestä, ja jos tykkää suolaisemmasta, niin joukkoon voi ripotella pikkuisen Herbamare-yrttisuolaa. Kasvislientä on aivan ihana ottaa mukaan talviselle retkelle; termospulloon sokerisen kaakaon sijaan ravitsevaa ja suolatasapainosta huolta pitävää kasvislientä.

Anu luottaa antioksidanttien voimaan hyvinvoinnin lähteenä.

– Vitamiinikaappini pursuaa! Kokeilen aina kaikkia uusia juttuja. Perustuotteeni vallankin näin virusaikana ovat vastustuskykyä buustaavat D-vitamiini, sinkki ja seleeni sekä paremmin imeytyvässä liposomi-muodossa oleva C-vitamiini. Kuurina otan nyt talvella Vogelin Echinaforcea eli punahattu-uutetta (auringonhattu) kolme kertaa päivässä suoraan lusikalla suuhun ja vettä päälle.

Hyvät rasvahapot sisäisesti nautittuina pitää Anun ihon niin pehmeänä, että hänen ei tarvitse käyttää juuri lainkaan vartalovoiteita.

– Omegakolmoset ovat perustana. Kuureittain otan tyrninsiemenöljykapseleista omega-7-rasvahappoja ja helokkiöljyä. Tyrninsiemenöljy hellii limakalvoja, helokkiöljyä sanotaan ihoöljyksi.

Anun kasvojen iho nauttii etanaseerumivoiteesta. Pitkiin hiuksiinsa hän suorastaan lorottaa argan-öljyä.

– Shampoopesun jälkeen hieron hiuksiini koko pituudeltaan argan-öljyä ja vielä erityisen runsaasti töpöttelen sitä latvoihin. Annan vaikuttaa monesti yön yli ja huuhdon sitten vasta pois. Pyrin siihen, että pesen hiukset ainoastaan pari kertaa viikossa. Liika peseminen kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa ja tekee hiukset sähköisiksi.

Käsiä pestään nyt paljon. Anu on keksinyt keinon käsien ihon kuivumisen hoitoon.

– Teen Rimita Greenin argan-öljystä ja käsivoiteesta seoksen, jota hieron käsiini muutaman minuutin ajan, koska pelkkä käsivoide ei tunnu kosteuttavan kovasta pesemisestä karheita käsiä riittävästi.

Tutustu Kärkkäisen laajaan hyvinvointituotevalikoimaan: Karkkainen.com

Kuopiossa toimivalta Tanja Tirkkoselta voi tilata majoittumisen AuroraHut-igluveneessä osoitteesta: https://benestatera.com/aurora-hut-kuopio/

Anun hyvinvointi-painotteista elämää voi seurata Instagramissa:@anu.kiiveri

.– Termospulloon sokerisen kaakaon sijaan ravitsevaa kasvislientä..