Ylivieska on raviviikon ja koko Suomen keskipisteenä lauantaina, 6. kesäkuuta, kun valtakunnallinen Toto76 -kierros rantautuu Ylivieskan Keskisen raviradalle.

Raviviikon päätapahtuma kokoaa paikan päälle kaikki maan parhaat ohjastajat.

Malja-Ajosta, joka on päivän päälähtö, muodostuu yksi kaikkien aikojen kovimmista. 10 000 euron palkintoa ja upeaa maljaa tavoittelevat mm. Suomenmestari Surprise Lord ja Derbyvoittaja Jonsey. Lähtö onkin täynnä Suomen kärkivalmentajien huippuravureita.

Valmentajalistalta löytyy Tuomas Korvenoja, Kati Lindsberg, Tapio Perttunen, Risto Airaksinen, Jarno Kauhanen ja Lapin valmentajavelho Lauri Evijoki .

Lauri Kokon Helättimen nimeä kantava Helätin-Ajo on tärkeä katsaus Ravikuningatar-kisaan. Mukana lähdössä on mm. viime vuoden ravikuningatar Mokomani.

Nuoret suomenhevoset ottavat mittaa Biofarm Cupin loppukilpailussa, jossa pääpalkintona on 10 000 euroa. Nimekkäästä kilpailijajoukosta löytyy esimerkiksi huippulahjakas Pauli Raivion Tähen Toivomus.

Myös Toto 76 -lähdöt keräävät Ylivieskaan hienosti pärjänneitä hevosia kautta koko Suomen. Malja-Ajopäivä onkin Ylivieskalle ja koko alueelle tärkeä näyteikkuna.

Radalla onkin riittänyt vilskettä järjestelyissä. Tämän viikon tiistaina kokoontui mittava porukka talkoolaisia pistämään paikkoja kuntoon. Lauantaina Ylivieskaan odotetaan jopa yli 4000 kävijää.

Malja-Ajossa perinteisesti viihtyy koko perhe. Lasten kentälle on järjestetty ilmaista poniajelua ja muuta mukavaa puuhaa koko päiväksi. Ravitapahtuma alkaa Ylivieskassa la 6.6. klo 14.