Kotimaisen perheyrityksen suunnittelemat työ- ja potilasvaatteet ovat sekä laadukkaat että tuotantotavoiltaan vastuulliset. Korkeatasoinen kaavoitus takaa vaatteiden hyvän istuvuuden, laadukas materiaali käyttömukavuuden ja sujuvan vaatehuollon.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Suomen Ammattivaate

Terveydenhuoltoalan eri työtehtävissä sekä potilasvaatteissa korostuvat vaatteen käyttötarkoitukseen soveltuva, laadukas materiaali, toimivuus eri tilanteissa, istuvuus ja ergonomia. Materiaalin pitää myös sopia laitospesuun. Nämä seikat ovat pääosassa työ- ja potilasvaatteita valmistavan Suomen Ammattivaatteen toiminnassa.

– Tuotekonseptimme poikkeaa alan tarjonnasta siinä, ettemme pääsääntöisesti myy valmiita tuotteita, vaan palvelua. Kaikki materiaalit ja tuotteet tehdään tarpeeseen ja vain tilauksesta. Suunnittelemme työ- ja potilasvaatteet asiakaamme toiveiden ja tarpeiden pohjalta, Suomen Ammattivaatteen tuotannosta ja tuotekehityksestä vastaava, vaatetusalan asiantuntija Ulle Liesvirta korostaa.

Halutessaan asiakas voi osallistua tuotekehitykseen.

– Näin vaatteet vastaavat parhaiten asiakasyrityksen tarvetta ja imagoa, istuvat hyvin, ovat ergonomiset, oikean kokoiset ja kestävät vaativaakin käyttöä, Liesvirta sanoo.

Loppukäyttäjän mielipidettä kuunnellaan Suomen Ammattivaatteessa tarkasti. Potilasvaatteiden tuotekehitys ja tuotanto saivat alkunsakin Eiran sairaalan kanssa tehdystä yhteistyöstä.

– Myös potilasvaatteiden kohdalla saamamme palaute on ollut todella hyvää. Esimerkiksi eräs Eiran sairaalasta kotiutuva potilas halusi tilata meiltä myös kotiinsa sairaalapyjaman, Liesvirta kertoo.

Yli 30 vuotta vaatetusalalla työskennellyt Ulle Liesvirta toimii vaatetusalan lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Mitoitus, istuvuus sekä kaavasuunnittelu ovat hänen ydinosaamistaan. Metropolia on osaltaan vaikuttanut yrityksen syntyyn:

– Eräänä vuonna meillä oli Metropoliassa yhteistyöprojekti, jossa valmistettiin vaatteita vaikeavammaisille lapsille. Sain siitä sysäyksen alkaa suunnitella toiminnallisia, ja sitten myös helpotettuja vaatteita ihmisten moninaisiin tilanteisiin, hän kertoo.

Liesvirta perusti perheensä kanssa Suomen Ammattivaatteen vuonna 2014. Vahvan markkinointiosaamisen omaava Maisa Inkeroinen aloitti Suomen Ammattivaatteen toimitusjohtajana tämän vuoden alussa.Yritys toimii Loviisassa.

– Työvaatteemme ovat nyt myös Kärkkäisen valikoimissa. Ne soveltuvat terveydenhuoltoalalla ja hoitoalalla toimiville, Inkeroinen kertoo.

– Kärkkäisellä myynnissä olevien työvaatteiden uudenlaisessa materiaalissa yhdistyvät polyesteri, puuvilla ja elastaani. Kangas on hyvin pehmeää, mutta silti erittäin tiivistä ja samalla joustavaa. Työvaate pysyy koko päiväin hyvässä ryhdissä vaativissakin tehtävissä. Materiaali on myös helppohoitoista. Pesun jälkeen työvaate on parissa tunnissa kuiva ja käyttövalmis ilman silittämistä, kertoo Liesvirta.

– Kyseinen kangas hylkii karvoja, ja esimerkiksi eläinlääkärit suosivat siitä valmistettuja työvaatteita, Liesvirta jatkaa.

Suomen Ammattivaatteen työ- ja potilasvaatteet valmistetaan Pakistanissa.

– Arvostamme toimittajissamme kykyä ottaa sosiaalista vastuuta, esimerkiksi pakistanilaisella kumppanuustehtaallamme on työterveydenhuolto, eikä siellä käytetä lapsityövoimaa, painottaa Liesvirta.

Suomen Ammattivaate on tehnyt pitkäjänteistä työtä rakentaessaan mahdollisimman lyhyen ja läpinäkyvän toimitusketjun.

– Kumppanuustehtaamme valmistaa sekä materiaalit että tuotteet noin viiden kilometrin säteellä. Yhdessä järkevien rahtivaihtoehtojen kanssa tämä merkitsee asiakkaalle laatua, kustannustehokkuutta ja mahdollisimman pientä hiilijalanjälkeä, sanoo Liesvirta.

Suomen Ammattivaate toimii lisäksi AntiEmbolism -hoitosukkien ja kompressiosukkahousujen maahantuojana. AntiEmbolism-sukkia käytetään esimerkiksi sairaaloissa potilaille leikkausten jälkeen estämään veritulppien kehittymistä. Muun muassa lentoemännät suosivat Suomen Ammattivaatteen kompressiosukkia.

Tutustu Kärkkäisen valikoimissa oleviin Suomen Ammattivaatteen työvaatteisiin Karkkainen.com

.– Pesun jälkeen työvaate on parissa tunnissa kuiva ja käyttövalmis ilman silittämistä..