– Olen yli 90 prosenttia

valveillaoloajastani Anarin vaatteissa

Sulavesikautena Jussi pukee kalastusreissulle Anarin Johka-kalastuspuvun. Pilkkillä tarkenee Anarin Dalvi toppahaalarissa.

Myös työhousuina toimistossa hänellä on Anarin housut. Huppari on jokapäivän ja -paikan luottovaate.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Jussi Turunen ja Iida Lesell

Leikkaan kirjolohifileestä puolentoista sentin levyisiä siivuja, kääntelen ne ensin kananmunassa. Sitten leivitän Linkosuon ruisnapeista blenderissä jauhamassani jauhossa. Sitten paistan voissa valurautapannussa. Mausteeksi suolaa. Nämä ovat meidän perheemme suosikkikalapuikot, kertoo ylivieskalainen Jussi Turunen .

Kirjolohikalapuikkojen lohen hän yleensä kalastaa itse perheen 8- ja 6-vuotiaiden poikien kanssa.

– Ylivieskan lähiympäristössä, vallankin Reisjärven suunnalla joissa ja lammissa on hyvin istutettua kirjolohta.

Kirjolohta Jussi kalastaa yleensä uistimella ja pilkkiaikaan mormuskalla. Pilkkisaaliina kirjolohen ohella hän saa siikaa. Ahven ja hauki ovat kesäkauden pääsaaliskalat. Kuusamossa ensimmäiseen luokkaan asti asunut, 40-vuotias Jussi on kalastanut pikkupojasta saakka. Kesät vietettiin Harrisuvannossa.

Metsästyskortin Jussi on suorittanut 12-vuotiaana.

– Pienestä pitäen kuljin isän kanssa metsällä, hän kertoo.

Tätä nykyä Jussi kuuluu kahteen metsästysseuraan, Reisjärven eräveljiin sekä Ylivieskan Raudaskylän metsästysseuraan. Pääasiassa hän metsästää sorkkaeläimiä, hirvi on pääsaaliskohde. Ennen koronaa noin neljästi vuodessa Jussi on käynyt Saksassa jahdissa saksalaisten kavereidensa luona. Saksassa hän metsästää saksanhirviä ja villisikoja, välillä myös pienriistaa, kuten sorsia, jäniksiä ja fasaaneja.

Kalastukseen , metsästykseen ja ulkoilmaelämään Jussilla on myös ammatillinen ote. Hän työskentelee metsästys- ja outdoor vaatemallisto Anarin tuotepäällikkönä. Hänen työnkuvaansa kuuluu muun muassa Anar-tuotteiden tuotekehitys, malliston hinnoittelu, vastuu myynnistä ja viennistä, tuotannon ja toimitusten aikataulutus, sekä vaatemallistorunkojen rakentaminen yhdessä pääsuunnittelijan kanssa.

– Lähtökohtana Anarin vaatteissa on se, että voit niitä vaihtamatta mennä metsälle, makkaratulille tai vaikka kauppaan ja kahvilaan. Vaatteet ovat täysin katu-uskottavat, vaikka sopivatkin ominaisuuksiltaan täydellisesti maastoon. Esimerkiksi Muorra-hupparimme on juuri tuollainen, sanoo Jussi. Naisille vastaavanlainen huppari on Anarin Galda. Värivaihtoehtoja huppareissa on useita.

Jussi kertoo kulkevansa yli 90 prosenttia ajastaan Anareissa.

– Töissä minulla on Anarin Muorra housut ja huppari. Työhousuina niin fyysisessä työssä kuin myös istuvassa toimistotyössä Anar-housut ovat lyömättömät. Materiaali on hengittävää ja miellyttävää päällä. Housut istuvat hyvin, koska mallistossamme panostamme kaavoitukseen huomioiden eri vartalotyyppien vaatimukset istuvuudelta, Jussi toteaa.

Kevätkalastuksesta pilkkikauteen Jussi pukeutuu Anarin kalvolliseen, vettä ja tuulta pitävään, mutta silti hengittävään Johka-kalastuspukuun, jossa on erillisenä kalastustakki ja -housut. Kalastuspuvusta on kaksi värivaihtoehtoa, harmaa ja camo. Pilkkikaudella Jussilla on Anar Dalvi -toppahaalari.

– Aluspukeutumiseen Anar tarjoaa merinovillaisia vaihtoehtoja, ohuempia ja paksumpia vuodenaikojen ja tarpeen mukaan. Esimerkiksi toppahaalarin alle mahtuu mainiosti Anarin merinovilla-alusasun lisäksi tarvittava määrä lisäeristystä tuovia kerroksia, esimerkiksi Anar Coasus -väliasu sekä paksumpi fleecepusero, vaikkapa Anar Uhkku Pro.

Anarin valikoimissa on neljä untuvamakuupussia.

– Vaihtoehtoja on kevyestä kesämakuupussista aina miinus 30 asteessa toimivaan, kovan luokan makuupussiin. Täytteenä Anar Uvja -makuupusseissa on aito hanhen untuva. Laadukas, mutta hinnaltaan järkevä Anar-makuupussi on otettu hyvin vastaan ulkoilijoiden, myös heavy usereiden keskuudessa.

– Huhti-toukokuussa tuomme markkinoille Anarin City-housun. Uskomme, että City-housusta tulee menestys. Sen materiaali on kestävää, vahattua Anar-laatua. Housuissa on sopivissa kohdin joustoa ja kestoa. Hinta on asiakasystävällinen, reilusti alle sadan euron luokkaa, Jussi kertoo.

Värivaihtoehtoja City-housussa on miehille viisi ja naisille seitsemän.

Vapaa -aikana ja rennommassa ulkoilussa Jussi suosii ekologisia Uhallan vapaa-ajanvaatteita: etenkin huppareita ja T-paitoja. Uhalla-sarjassa on myös takkeja ja housuja. Uhalla-vaatteiden materiaalit on testattu laboratorioissa niin kulutuskestävyyden kuin veden- ja kosteuden läpäisykyvyn osalta. Materiaalien ja rakenteiden toimivuus on testattu satojen, erilaisissa sääolosuhteissa vietettyjen tuntien aikana.

Anar- ja Uhalla-tuotteita on saatavilla muun muassa Kärkkäisen tavarataloissa ja verkkokaupassa www.karkkainen.com, sekä useilta muilta jälleenmyyjiltä ympäri Suomen.

.– Vaihtoehtoja on kevyestä kesämakuupussista aina miinus 30 asteessa toimivaan, kovan luokan makuupussiin..