Liian pitkä telinevoimistelijaksi, loistava ammattimalliksi

Oravaisissa asuva, 16-vuotias Alisa Forslund tekee huikeaa ammattimallin uraa maailmalla. Suomalaisilta Alisa toivoo enemmän hymyä ja iloa sekä vähemmän itseensä käpertymistä.

Teksti: Reetta ReinmanKuvat: Mallitoimisto Pariss

Kolmisen vuotta sitten, nyt kesällä 17 vuotta täyttävä Alisa Forslund joutui lopettamaan telinevoimistelun. 185-senttinen Alisa oli lajiin liian pitkä.

– Telinevoimisteluliikkeet ovat hankalia pitkälle tytölle, laji rasitti myös luustoani liiaksi, Alisa kertoo.

Telinevoimistelun lopetettuaan hän meni Seinäjoella toimivan Mannekiinikoulu, Mallitoimisto Parissin järjestämille mallikursseille. Siitä avautui Alisalle huikea ura.

Alisa voitti Mallitoimisto Parissin Suomen Mannekiini 2014 kilpailun, josta pääsi kansainvälisiin kilpailuihin.

Heinäkuussa 2014 Alisa osallistui New Yorkissa pidettyihin International Modeling and Talent Associationin (IMTA) järjestämiin Mode/Talent of the Year -kilpailuihin ja voitti Junior Model of the year 2014 -kilpailun.

Alisa sai saman tien mallisopimuksen New Yorkiin.

Tällä hetkellä Alisa työskentelee mallina muun muassa Englannissa, Saksassa ja Tanskassa. Lisäksi hän tekee mallintöitä koti-Suomessa Mallitoimisto Parissin listoilla.

– Nyt tavoitteenani on työviisumin saaminen USA:han. Siihen minun pitää vielä saada jonkinverran kansainvälistä työkokemusta lisää, ja sitä nyt kerään.

Ammattimallin työ on hektistä hommaa. Oravaisissa asuvalle Alisalle saatetaan soittaa tänään, että huomenna olisivat kuvaukset vaikkapa Lontoossa.

Sitten hän pakkaa laukkunsa ja lentää kohteeseen.

– Lentokentällä auto ja kuljettaja ovat odottamassa. Sitten mennään työpaikalle, tehdään kuvaukset ja lennetään takaisin Suomeen, Alisa kertoo.

Pitkä ja hoikka Alisa on kuin luoto malliksi. Hän on rakenteeltaan siro, kokoa S. Iho on kuulas ja hiukset pitkät.

Alisa pitää terveydestään ja kauneudestaan hyvää huolta. Hän treenaa kuntosalilla säännöllisesti, joskus jopa neljä kertaa viikossa. Neljän salitreenikertaviikon aikana hän tekee lisäksi pari kävely- tai juoksulenkkiä.

Mikäli salitreeniä on vähemmän, niin sitten kävelyä ja juoksua on sillä viikolla enemmän. Kehonhuollossa hän keskittyy venyttelemiseen ja käy hierojalla.

Telinevoimistelua Alisa ei ole jättänyt. Hän toimii valmentajana vaasalaisessa telinevoimisteluseurassa.

Alisan pitkät ja paksut hiukset eivät tarvitse kuin laadukkaan shampoopesun ja hoitoainekäsittelyn, sekä silloin tällöin öljyhoitoa.

– Pyrin, etten rasittaisia hiuksiani kovin usein kihartamalla niitä tai käyttämällä suoristusrautaa. Luonnollisuus pitää hiukset hyvinä.

Kasvojen ihon Alisa puhdistaa ja kosteuttaa säännöllisesti aamuin illoin, myös vartalonsa ihoa hän hellii kosteusvoiteilla. Molempia, kasvoja ja vartaloa hän kuorii säännöllisesti.

Alisan ruokavalion kivijalan muodostavat vihannekset, kasvikset, marjat ja hedelmät. Proteiininlähteinä hän suosii kalaa ja kanaa. Nopeasti sokeristuvia ”höttöhiilareita” hän pyrkii välttämään. Ravitsemustaan hän täydentää omegoilla ja vitamiineilla, muun muassa monivitamiinilla ja D-vitamiinilla.

Tällä hetkellä Alisa työskentelee ammattimallina. Mallinuransa hän toivoo jatkuvan sekä ulkomailla että Suomessa vielä useita vuosia. Hän myös haaveilee, että asuisi kokonaan ulkomailla.

– Sitten jossain vaiheessa malliuran jälkeen varmaan menen opiskelemaan.

Alisa on tottunut kovaan työhön, ja mallintyöt ulkomailla alleviivaavat kovan työn merkitystä.

– Jos jotain haluaa, sen eteen pitää tehdä töitä, Alisa korostaa.

Suomalaisilta hän toivoisi enemmän ulospäinsuuntautuneisuutta sekä enemmän iloa ja hymyä. Iloisuus ja hymy ovat erinomaiset käyntikortit kaikkialla maailmassa.

”– Jos jotain haluaa, sen eteen pitää tehdä töitä.”
”– Pyrin, etten rasittaisia hiuksiani kovin usein kihartamalla niitä tai käyttämällä suoristusrautaa.”

KUKA?

Alisa Forslund

Ikä: 16 vuotta

Syntymäpaikka: Kokkola

Asuinpaikka: Oravainen

Ammatti: Malli

Perhesuhteet: Äiti, isä, 29-vuotias isosisko sekä perheen sijaislapsia

Harrastukset: Liikunta, telinevoimistelun valmennus