KauppaSuomen päätoimittaja Marianne Lähde siirtyy Ilkka-yhtymän palvelukseen. Reetta Ahola jatkaa lehden hyvin alkaneen taipaleen luotsaamista Mariannen jälkeen 1.12 alkaen. Pääsimme tutustumaan Reettaan, kun hän on vielä edellisessä työpaikassaan Karprintissä.

M itä olet tehnyt aiemmin, Reetta Ahola?

– Olen työskennellyt Karprint Oy:ssä lähes 15 vuotta. Aloitin paikallislehtitoimituksessa, ja sittemmin erikoislehtien päätoimittajana ja toimitussihteerinä. Ennen Karprintiin tuloani tein jonkin verran juttuja sanomalehti Pohjalaiseen opettajan työn ohessa.

Mikä sai sinut innostumaan KauppaSuomesta?

– Lehden sisältö palvelee kaikkia suomalaisia. Jokainen löytää sieltä tietoa, ideoita, iloa ja innostusta. Ilmoittajille lehti tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden informoida tuotteistaan ja palveluistaan. KauppaSuomi on persoonallisesti erilainen. Tämä antaa valtavasti mahdollisuuksia sekä vaatii meiltä lehden tekijöiltä kykyä ja taitoa aistia olevia ja tulevia ilmiöitä.

Muuttuuko KauppaSuomen sisältö jollain lailla?

– KauppaSuomen omaksuma suomalaista arvomaailmaa korostava linja jatkuu. Tietenkin palvelemme kaikkia asiakkaitamme parhaamme mukaan ja siinä hyvän lukuarvon saanut lehti on tärkeä tekijä. Sisältöön ei tule olennaisia muutoksia. Ehkä joitain uusia palstoja ja uusia kolumnistikasvoja nykyisten lisäksi tulemme näkemään.

Koska KauppaSuomelle tulee verkkojulkaisu?

– KauppaSuomi tulee panostamaan verkkoon ensi vuonna. Muoto ja toteuttamistapa ovat pohdinnan alla.

Millainen mediankuluttaja olet?

– Rakastan printtimediaa. Aamu lähtee käyntiin Helsingin Sanomien kanssa. Uudenmaan paikallislehdet sekä kotipaikkakuntani Vähänkyrön paikallislehti kuuluvat lempilukemistooni, samoin Maaseudun Tulevaisuus, Suomen Kuvalehti, Talouselämä, Kanava ja Parnasso sekä iso määrä naistenlehtiä. Kaupalliset julkaisut luen kannesta kanteen. Iltapäivälehdet ja Kauppalehden luen viikolla netistä, viikonloppuisin ostan iltapäivälehdet. Ostan ulkomaisia aikakauslehtiä, niistä saan vinkkejä ja raikkaita taittoratkaisuja. Televisiosta seuraan uutiset ja ajankohtaisohjelmat. Radiota tulee kuunneltua lähinnä autossa ja viikonloppuisin.

Onko Sinulla perhettä?

– Ikäni on 45 vuotta, lapsia minulla ei ole. Asun Vihdissä. Olen opiskellut Turun yliopistossa, pääaineena suomi, sivuaineina psykologia, viestintä ja polittinen historia.