– Parhaimpia kaunistajia ja aineenvaihdunnan tehostajia sekä selluliitin siloittajia ovat viherpainotteiset ruuat

Ami Jatila on saanut otsonihoidoista monenlaista apua terveyteen ja kauneuteen. Selluliittiin otsonin sanotaan olevan täsmäase vihervoittoisen ravinnon lisäksi.

Teksti: Reetta ReinmanKuvat: Ami Jatila ja Reetta Reinman

Opiskellessaan 2010 Rovaniemen Urheiluopistossa ravintovalmentajaksi Ami Jatila kiinnostui hoitomuodoista, joilla voisi tukea ravinnon parempaa imeytymistä ja suoliston hoitamista luontaisilla menetelmillä. Otsoniterapia tuli Amin elämään kuin tilauksesta.

– Jouduin jalkaleikkaukseen. Toipuminen ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. En voinut hoitaa kuntoani liikunnalla. Leikkauksen jälkeinen särkylääkkeiden syöminen sai vatsani sekaisin, koska en ollut tottunut syömään särkylääkkeitä.

Tutun kautta Ami kuuli erikoissairaanhoitaja Alla Honkasen tekemistä otsoniterapiahoidoista.

– Pian olinkin matkalla Tampereen Otsoniterapiaa Allan hoitoihin. Ensimmäinen tutkimusmatkani otsoniterapiahoidosta oli positiivinen. Sain helpotusta jalan särkyyn, ja kaikki alkoi mennä hoidon jälkeen parempaan suuntaan.

Vuodesta 2010 saakka Ami on käynyt säännöllisesti otsoniterapiahoidoissa ylläpitohoitona vahvistamassa elimistöään.

– Olen myös kokeillut plasmahoitoa kasvoille. Plasmahoito elvyttää ja kirkastaa ihoa.

Kotihoitona Ami käyttää otsonoituja luomuöljyjä kuuriluonteisesti kasvojen ja vartalon hoidossa. Amin suosikki on otsonoitu manteliöljy.

– Suosin luomutuotteita ihon- ja vartalon hoidoissa, sitä Allan valmistamat sataprosenttisesti biologiset, otsonoidut luomuöljyt todella ovat.

Alla Honkanen valmistaa otsonoidut hoitoöljyt otsoniterapiaopettajansa, Nizhni Novgorodissa Venäjän valtion lääketieteellisessä akatemiassa työskentelevän professori, lääketieteen tohtori Oleg Masslennikovin ohjeiden mukaan. Samoin hän laatii kaikkien asiakkaidensa kohdalla hoitosuunnitelman yhdessä Masslennikovin kanssa.

Toukokuun lopulla Espanjassa asuva Ami matkasi Allan luokse Tampereen Otsoniterapiaan ylläpitohoitoihin.

– Teimme suppeaa autohemoterapiaa sekä plasmahoitoa kasvoille ja otsonihoidon korville, Alla kertoo.

Suppeassa autohemoterapiassa asiakkaalta otetaan pieni määrä (yleensä 5-10 ml) verta, otsonoidaan se ja injektoidaan takaisin potilaaseen lihasinjektiona, yleensä pakaraan.

Alla kuvailee otsonia elämän henkäykseksi.

– Monien lääkäreiden mukaan jopa 70 prosenttia kroonisista sairauksista johtuu hapen puutteesta. Otsonihoidoilla, otsonoiduilla öljyillä ja otsonoidun veden juomisella elimistön happitasapainoon saa todellisen tehohoidon.

Otsoni on hapen kolmiatominen muoto ja voimakas hapetin, joka on itsessään keuhkoja voimakkaasti ärsyttävä kaasu. Filosofian maisteri Miika Sallisen mukaan otsoniterapiassa tällä ilman otsonilla ei ole mitään tekemistä. Hoidossa käytettävä otsoni valmistetaan otsonigeneraattorilla ja sitä annostellaan tarkasti hoitosuunnitelman mukaisesti.

Shortsien ja hulmuavien , lyhyiden helmojen aikana kesällä selluliitti ei ole toivomuslistalla.

– Vääränlainen ruokavalio, stressi, liikkumattomuus, ilman saasteet, lisäaineet ja huonot tunnetilat vaikuttavat meihin monella tapaa. Kaiken seurauksena elimistö saattaa kuormittua liikaa ja haitallisten aineiden poistuminen elimistöstä hidastuu. Yksi näkyvin haittavaikutus on selluliitin kertyminen. Mutta eipä hätää, asialle voi tehdä paljonkin, sanoo Ami.

Alla on samaa mieltä.

– Kannattaa jättää kaikki sokeroidut ja valkojauhotuotteet pois. Parhaimpia kaunistajia ja aineenvaihdunnan tehostajia sekä selluliitin siloittajia ovat viherpainotteiset ruuat ja vihersmoothiet, sanoo Ami.

– Otsoniterapialla on saatu ruokavalion lisäksi erittäin hyviä yhteisvaikutuksia selluliitin hoidossa, kertoo Alla.

”Monien lääkäreiden mukaan jopa 70 prosenttia kroonisista sairauksista johtuu hapen puutteesta.”

KUKA?

Ami Jatila

Ami Jatila on syntynyt Helsingissä ja asunut siellä nuoruutensa. Neljätoista vuotta sitten Ami muutti Ouluun.

– Työ jääkiekkojoukkue Kärppien kanssa oli mielenkiintoinen matka jääkiekon maailmaan: Liigaan nousu ja mestaruusjuhlien huuma sekä seuran nousu eurooppalaiseksi huippuorganisaatioksi.

Amin työnkuvaan kuului ottelutapahtumien VIP-puolen asiakastilaisuuksien vetäminen.

– Juonsin otteluisännän peli-iltaohjelman sekä tein valmentaja- ja pelaajahaastattelut.

– Moni ravintoon liittyvä asia tuli mieleeni, kun seurasin Kärppien matkaohjelmaa.

Kaksi ja puoli vuotta sitten Ami muutti osa-aikaisesti Espanjaan. Amin työt liittyvät ravintoon ja terveyteen. Opiskellessaan ravintovalmentajaksi Ami teki lopputyönsä elävästä ja raakaravinnosta. Sekä Suomessa että Espanjanssa hän muun muassa vetää tavaratalojen hyvinvointipäiviä, pitää luentoja ja tekee ravinto-ohjauksia asiakkailleen sekä ohjaa painonhallintaryhmiä.

Amilla on kaksi aikuista tytärtä. Hänellä on monia harrastuksia, liikunta on niistä rakkain.

– Vuorottelen useita eri lajeja: pyöräilyä, padelia, tennistä, kävelyä..

Amin motto kuuluu: Aina tapahtuu uusia ja ihania asioita elämässä, kunhan vain pitää mielen avoimena.

– Olen korkeanpaikankammoinen. Ajattelin, että paras siedätyshoito siihen on voittaa pelko. Hyppäsin Oulun lentonäytöksessä Tandem-hypyn, yleisöä oli 5000. Nyt korkeat paikat ovat jopa intohimoni! Käyn joskus ajelemassa moottoripyörällä Espanjassa vuorilla, rauhallisesti ja maisemista nautiskellen.