Erikoissairaanhoitaja Alla Honkasella on Tampereen Otsoniterapiassa kaksi laitetta, joiden luvataan helpottavan lihaskipuja ja korvatulehduksia. Toinen liftaa myös kasvojen ihoa.

Teksti: Reetta Ahola

Lasten kiusallisia korvatulehduksia helpottava otsonigeneraattorihoitolaite avaa Alla Honkasen mukaan myös lentomatkoilla lukkiutuneita korvia ja ennaltaehkäisee lentomatkojen korvahaittoja.

– Aivan erinomainen se on aivojen verenkierron vilkastuttamisessa, hän kertoo.

Maailmankuulun otsonitutkijan ja -tuotekehittelijän, professori Eugeny I. Nazarovin suunnittelema hoitolaite on samanlainen kuin kuulosuojaimet. Kuulokkeisiin Nazarov on kiinnittänyt muoviset putket, joita pitkin korvakäytävään johdetaan hoitosuunnitelman mukainen annos otsonigeneraattorilla tehtyä otsonia, viisi minuuttia kumpaakin korvaa kohti.

– Akuutissa korvatulehduksessa hoitoon voi tulla esimerkiksi joka toinen päivä. Viisi-kuusi hoitokertaa yleensä antaa hyvän tuloksen, Alla Honkanen sanoo.

Hän on hoitanut kyseisellä korvahoitolaitteella myös erään homeongelmien vuoksi puretun koulun korvaoireisia koululaisia, ja lapset ovat saaneet huomattavaa helpotusta.

Kotihoitona jatketaan käyttämällä korvakäytäviin ja nenään hoitosuunnitelman mukainen määrä limakalvojen hoitoon tarkoitettua otsonoitua oliiviöljyä, yleensä kymmenen päivän ajan. Otsonoitua hoitoöljyä saa ostaa Alla Honkaselta.

Alla Honkanen on saanut Tampereen Otsoniterapiaan toisenkin kipuja helpottavan hoitolaitteen.

Otsonihoitoja ja ja hoitolaitteita kehittävän professori Eugeny I. Nazarovin tiiminsä kanssa kehittämä hoitolaite hyödyntää alipaineimua ja otsonia.

Alipaineimu ikään kuin lymfaa jännittynyttä, kipeää tai veltostunutta kudosta. Samanaikaisesti toisesta hoitopäästä tuleva otsoni elvyttää.

– Hoito on erinomainen liftaavana kauneushoitona kasvoille, kaulalle ja dekolteelle, mutta se sopii loistavasti myös erilaisiin lihaskipuihin ja urheiluvammoihin. Myös reumakipuja sekä suolisto-ongelmia olen hoitanut sillä tuloksekkaasti. Hoitolaitteen avulla saa myös madallettua suonikohjuja sekä helpotettua säärten hiussuoniongelmia, Alla Honkanen sanoo.

Kauneushoitona hän suosittelee 3–4 kerran sarjahoitoa.

– Kipupotilaille hyvä määrä on kymmenen kerran hoitosarja, esimerkiksi joka toinen päivä toteutettuna.

Alla Honkasen mukaan otsonin teho kivun hoidossa perustuu muun muassa otsonin ominaisuuteen laskea elimistössä olevaa turvotusta ja tulehdusta.

– Otsoni toimii kuten antibiootti, mutta on täysin luonnollinen aine. Esimerkiksi USA:ssa, Kanadassa, Italiassa ja Venäjällä urheilijat suosivat otsonihoitoja kivun hoidossa, Honkanen sanoo.

– Otsoni sopii sekä akuutin että kroonisen kivun hoitoon sekä myös leikkauskipujen hoitoon, tosin leikkauksesta tulee olla parisen viikkoa ennen otsonihoitojen aloittamista, hän huomauttaa.

Yksi merkittävä otsonin ominaisuus on kudosten hapensaannin vauhdittaminen, samalla otsoni myös edistää kuona-aineiden poistumista kudoksista.

– Usein kipukohdissa on huono aineenvaihdunta ja kuona-aineet ovat pakkautuneena kipukohtiin.

Ihan kaikille otsonihoidot eivät sovi. Hoidon esteitä ovat esimerkiksi kilpirauhasen liikatoiminta, sisäinen verenvuotoriski, tietyt verta ohentavat lääkitykset sekä naisilla kuukautiset.

Hoitosuunnitelmat kunkin asiakkaan kohdalla Honkanen tekee aina yhteistyössä lääkärin kanssa. Alla Honkasen tavoittaa, puh. 044-273 4094.