Kärkkäisen oma hyvinvointiviikko jatkuu pohjoisimmissa tavarataloissa samaan aikaan kun Helsingin Messukeskuksen i love me -messut.

Teksti: Ari Stenius

On upeata, että saamme pitää täällä omia juhlapäiviämme, etelään on joskus niin pitkä matka, naureskelee ravintoasiantuntija ja -ohjaaja Ami Jatila .

Hän matkasi hyvinvointiviikkoon Espanjasta, Malagan provinssista, jossa hän tekee kutsumustyötään terveellisen ravinnon parissa.

– Viikko 42 menee omaa intohimoa esitellessä, ensin keskiviikkona Lahdessa, sitten perjantaista sunnuntaihin Oulussa, Ylivieskassa ja Iissä, hehkui Ami intoa viikonloppuna Suomeen saapuessaan.

I love me -messut Helsingissä jää väliin, mutta ne ovat hoidossa.

– Varmasti, Erkki Palviainen on Messukeskuksessa ja valistaa varmasti sellaisella energialla omaa ilosanomaansa, että sinne ei tarvitse mennä, nauraa Ami keskiviikon Lahden aisaparilleen.

Ravintofilosofi Palviainen vastaa Kärkkäisen tavarataloketjun terveys- ja hyvinvointivalikoimien valikoimasta. Ami uskoo saarnajan pojan sanaan.

– Ehdottomasti, Erkki elää kuten opettaa ja on tutkinut kaiken mahdollisen. Olemme tehneet yhdessä keikkoja ja tiedän, että keskiviikkona Lahdessa saan häneltä paljon ajateltavaa ajomatkalleni pohjoisempiin liikkeisiimme, hymyilee Ami, joka käy itse kertomassa ravinnosta ja esittelemässä Kärkkäisen lisäravinteita ja muita terveystuotteita Lahdessa keskiviikona ennen pohjoisen reissuaan.

Viime vuosina Suomen ja Espanjan välillä intohimonsa viemänä matkaillut Ami on tyytyväinen Kärkkäisen hyvinvointiviikonloppuun.

– On edistyksellistä ja hyvää tilannesilmää järjestää tähän kohtaan hyvinvointipäiviä myymälöissä. Hyvinvoinnista, terveydestä, ruokavaliosta ja terveystuotteista puhutaan nyt paljon ja tietoa on tarjolla. Kärkkäisellä on ja tulee Erkin myötä entistä enemmän valikoimaa ja asiantuntemusta. Arvostan Erkin missiota laadukkaammasta ja edullisemmasta tuotevalikoimasta. Vaikea ja kova tavoite, mutta yrittämisen – tekemisen arvoinen. Terveys ei maksa koskaan liikaa, mutta vähälläkin rahalla pystyy paljoon ja siitä olen Kärkkäisellä viikonloppuna kertomassa, paljastaa Ami Oulun, Ylivieskan ja Iin jutunaiheita.

Ami puhuu mielellään terveyden ja hyvinvoinnin peruslinjoista, joihin jokainen voi tähdätä.

– Terveellisemmän elämän reitti ei vaadi tähtikarttoja. Ongelma ei arjessa ole se, että ei tiedettäisi, vaan se, että ei tule pidettyä huoli itsestä, miettii Ami.

– Mieleeni tulee lentokoneen kuulutus: ”pitäkään ensin huolta itsestänne ja auttakaa...” Se käy lähtökohtana meille maassakin. Itsestä kannattaa pitää huoli, painottaa Ami.

Perustietojen jälkeen tarvitaan lisätietoa, jota Amikin työkseen tarjoaa.

– Valmentamista tämä on. Kannustamista, muistuttamista ja rohkaisua sekä valintojen suuntaamista. Spesiaalimmaksi menee näitten tuotteiden kanssa – mitä tarvitaan, mihin ja milloin, sanoo Ami.

Luontaistuotteissa on tarvittavaa potkua moneen hetkeen ja tarpeeseen.

– Olen ollut aiemminkin Kärkkäisellä kertomassa superruuista ja lisäravinteista. On ollut aivan ihanaa nähdä niin paljon terveydestään kiinnostuneita ihmisiä. Kysymyksiä on riittänyt ja paljon on tullut pohdittavaa kaikille. Samaa odottelen tältäkin viikonlopulta. Keskustellaan tuotteiden vaikutuksista painoon, ihoon, hiuksiin sidekudoksiin ja jaksamiseen, sanoo Ami.

Kärkkäisen hyvinvointiviikonlopussa esitellään myös uutuustuotteita ja mietitään keinoja syysflunssaa vastaan. Luvassa on hyviä ja terveellisiä smuutteja, reseptejä saa mukaan.

– Lämpimästi tervetuloa, mielilauseeni mukaisesti: koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa terveellisempää elämäntapaa. Se voisi alkaa tänä viikonloppuna!

”Terveellisemmän elämän reitti ei vaadi tähtikarttoja. ”