Lukijapostia

1: Ehdottaisin eduskuntapaikkoja vähennettäväksi 101 kansanedustajaan.

2: joutavien ministerisalkkujen vähentäminen, jotka minusta ovat: kuntaministeri, toinen sosiaaliministeri, elinkeinoministeri, Eurooppa ja ulkomaankauppaministeri ja kehitysministeri.

3: EU-parlamentissa istuvat saavat 4000 euroa/kk toimistotarvikkeisiin. Se otetaan kokonaan pois.

4: pois valtion maksamat yritystuet menestyville yrityksille. Jos suuryrityksellä menee taloudellisesti huonosti, se tarvitsee yritystukea, mutta viime hallitus on jakanut yritystukea menestyville suuryrityksille, jotka jakavat ne optioina osakkeenomistajille.

5: ylisuuret vuosiansiot. Jos vuosiansiot ylittävät yli 70 000 e/v, niin ylimenevästä osasta voisi verotusprosentti olla 60–80%.

6: olen seurannut eduskunnan istuntoja ja olen kiinnittänyt huomioni, miten paljon on kansanedustajia pois istunnoista, 20–50%.Tässä pois jäännistä voisi tehdä lain, joka antaisi sanktion, kuukausipalkan menetyksen tai ison sakon. Olen ihmetellyt, miten paljon kansanedustajilla on lomakausia, mm. ylipitkät kesä- ja talvilomat.

7: älyttömien tutkimusrahojen jako kuriin, esim. Himas-tutkimus ja tutkimus, käyttääkö hissiä enemmän 5-kerroksessa asuva vai ensimmäisessä kerroksessa asuva. Tämmöisiä turhia tutkimuksia on valtava määrä.

8: valtionyhtiöiden puheenjohtajien ja hallitusten jäsenien ylisuuret palkat. Maksimipalkat ovat puheenjohtajalle 170 000 euroa vuodessa ja jäsenelle 40 000 euroa vuodessa. Tämänkin voisi suhteuttaa kokousmäärän, työntekijämäärän, tuloksen, tilausten ja voittojen suhteen. Puheenjohtajan vuosipalkaksi riittäisi 20 000 ja hallituksen jäsenen 10 000 euroa.

9: tietojeni mukaan Suomen valtio maksaa joiltain osin muiden maiden EU-jäsenmaksuja. Jos tämä asia pitää paikkansa, ne olisi lopetettava ensi tilassa.

10: suuret maataloustuet pois henkilöiltä, jotka eivät edes tarvitse niitä.

11: kansanedustajien taksimatkakulut kuriin. Kansalaisia kehotetaan käyttämään julkisia kulkuneuvoja, mutta poliitikot ajelevat taksilla ties minne valtion piikkiin.

12: puoluetuet pois .

13: SOTE-soppa on tullut maksamaan maltaita tutkimuksineen, asiantuntijoineen ja kokouksineen, eikä noille poliitikoille kelpaa mikään ehdotus.