1. Palkat+palkkiot

Ehdottaisin, että koko Suomen kansalle määrättäisiin palkkiotoimikunta, joka voisi nostaa ansioita, eikä kykenisi leikkaamaan niitä. (Vertaa eduskunta)

2. Työajan pidennys

Hyvä keino olisi ns. Vartiaisen tapa. Otetaan 20-30 min torkut työajalla ja pidennetään torkun verran työpäivää. Eduskunta voisi lahjoittaa jokaiselle työtä tekevälle torkkupeiton, koska siellä on kokemusta ja hinta jo kilpailutettu.

3. Työvoimapula

Jo 90-luvulta on kesk.+kokoomus+RKP, sekä Ek väittänyt, että Suomessa on työvoimapula ja silti kokoajan työttömyys on vain kasvanut. Ehdottaisin, että ed.mainitut vaikuttajat luopuisivat puoluetuesta ja Ek jäsenmaksuista n.10-vuodeksi työttömien eduksi.

4. Fantastista

Onneksi saatiin Katainen EU:n riesaksi. Lisäksi ehdottaisin, että Sipilä hoitaisi valtion asiat Holelin yhtiöiden kautta, koska hänellä on siitä kokemusta. Bernerin kokemus veroparatiisin käytöstä voisi olla valtion taloudelle eduksi. (Eihän se olisi kuin moraalikysymys.) Häkämiehestä voitaisiin tehdä uuden hyväveli-järjestön vetäjä optio-palkkauksella ja Cayman saarien 300 m2 asunnolla. (Vanhanen apulaiseksi.)

Risto Tammi

Mäntsälä