Ulkoapäin valmis Dome Blanko -talopaketin perheensä kakkoskodiksi huutanutta Pentti Katajalaa innostivat

Ylivieskalainen Pentti Katajala lähti Suureen Huutokauppapäivään sillä mielellä, että huutaa itselleen Dome Blanko -talopaketin. Ja niin hän teki!

Teksti ja kuvat: Reetta Ahola

Ilta pimeni, ilma kylmeni, tunnelma KauppaSuomen suuressa Huutokauppapäivässä perjantai-iltana 27. helmikuuta Ylivieskan Kärkkäisen tavaratalon puutarhamyymälän noutopihalla sen kun tiivistyi iltakuutta kohti.

Huutokauppapäivän viimeisenä vetonaulana oli Dometalojen ulkoapäin valmis Dome Blanko -talopaketti.

Sen tuore Kultainen Venla -voittaja Aki Palsanmäki kopautti ylivieskalaiselle Pentti Katajalalle 38 000 eurolla.

– Tietyn kipurajan olin miettinyt toki ennalta. Onneksi sen yli ei tarvinnut mennä, Katajala kertoo.

Pentti Katajala oli tutustunut huolellisesti ennalta Dometalojen tapaan rakentaa. Energiatehokkaiden talojen hinta- ja kosteusongelmat Dometalot on ratkaissut rakenteilla. Hyödyllisyysmallisuojatut rakenneratkaisut ovat yrityksen suunnittelutiimin omia keksintöjä.

– Dometalojen tapa saada taloista energiatehokkaita kiinnosti ja innosti. Keskustelin huutokauppaa edeltävällä viikolla Dometalojen toimitusjohtajan kanssa ja vakuutuin Dometalojen rakentamistavan toimivuudesta sekä heidän suunnittelu- ja toteutustapojensa asiantuntevuudesta. Palvelu vaikutti sekin hyvin luotettavalta, Katajala kertoo.

Dometalojen pääpaikka on Oulussa, tuotantotilat ovat Siikajoella.

Siikajoelle on rakenteilla lisätoimitilaa tuhannen neliön hallin verran. Henkilökuntaa on kahdeksan. Suunnittelutyöt osittain sekä talopakettien valmistus ja asennus teetetään alihankintana.

Katajalan perheensä kakkoskodiksi huutama Dome Blanko -talopaketti nousee Reisjärvelle Valkeisjärven rannalla olevalle 4000 neliön tontille. Ylivieskasta kakkoskotiin tulee automatkaa noin 80 kilometriä.

Pystytys on tarkoitus aloittaa tulevana kesänä.

Lämmönlähteeksi on tulossa ilmalämpöpumppu. Dometalojen talopaketteihinsa kehittämän kylmäsillattoman rakenteen ansiosta Katajala uskoo, että perheensä saa tiiviin ja pitkään lämmön pitävän kakkoskodin.

Mikä?

Ulkoapäin valmis Dome Blanko -talopaketissa ovat ulkoseinät, ikkunat ja ovet sekä vesikatto. Huoneistoala on 100 neliötä, kerrosala 114 neliötä.

Huutokaupattavan talopaketin arvo oli noin 58 500 euroa.

Suuressa Huutokauppapäivässä talopaketti lähti Pentti Katajalalle 38 000 eurolla.

Dome Blankon ovat suunnitelleet LUO arkkitehdit Oy:n arkkitehdit Riikka Kuittinen, Miia Mäkinen ja Virve Väisänen.