Studio Polaris yhdistää omistajiensa osaamisalueet

Lahdessa Viilaajankadulla toimivalla Studio Polaris Oy:llä on kaksi toiminnan pääsuuntaa: kassatarvikkeiden maahantuonti, tukku- ja vähittäismyynti sekä posliinin, posliininmaalaustarvikkeiden, siirtokuvien ja lahjatavaroiden maahantuonti, koristelu ja myynti. Perheyritys on perustettu 1993.

– Päätimme tuolloin 23 vuotta sitten yhdistää osaamisalueemme saman katon alle, Soili Kääriäinen kertoo.

Hän vastaa posliini- ja tarvikepuolesta. Matti Jalava myymälätarvikepuolesta. Lisäksi yrityksessä on töissä tytär, Salli Westman .

– Meillä toinen yrityksemme tuoteryhmä tukee toista. Liikevaihtomme painottuu kassa- ja hinnoittelutarvikkeiden myyntiin.

Myymälätarvikepuolella Studio Polaris myy maahantuomiaan Blitz-hinnoittelukoneita, etikettejä, värirullia sekä kassa- ja maksupääterullia. Kassatarvikkeissa asiakkaina ovat esimerkiksi kaupat, leipomot ja taksit sekä ympäri Suomea toimivat jälleenmyyjät.

Posliini- ja lahjatavaroita Studio Polarikselta ostavat lahjatavaraliikkeet muun muassa lentokentillä sekä Etelä- ja Pohjois-Suomen turistikohteissa. Edellä mainittuihin kohteisiin Studio Polaris tekee Leena Kostiander -malliston posliineja ja laseja. Yritys tekee tilaustyönä myös valmiiksi maalattuja posliinisia koriste-esineitä, esimerkiksi maljakoita ja liikelahjoja.

Lisäksi Soili opettaa posliininmaalausta kansalaisopistossa ja erillisillä kursseilla. Yrityksessä on päivittäin toimiva polttopalvelu. Posliininmaalauksen harrastajalta vaaditaan Soilin mukaan ennen kaikkea hyvää tekniikkaa, tarkkuutta ja kärsivällisyyttä; parhaiten taito karttuu tekemällä.

– Hyvät välineet tekevät työstä miellyttävän.

Suomalaista sisustuslinjaa Soili luonnehtii maltillisen konservatiiviseksi ja hillityn skandinaaviseksi.

– Sisustussuunnittelijan apuun on hyvä luottaa sisustuksen suunnittelussa. Mielestäni tärkeää on muistaa, että sisustamisessa, kuten monessa muussakin asiassa vähemmän on enemmän, hän toteaa.