Kärkkäinen mukana yhteistyössä

Sotainvalidien keski-ikä on jo kunnioitettavat 92 vuotta. Heidän rivinsä harvenevat kovaa vauhtia. Elossa on enää noin 3 500 sotainvalidia. Nyt jos koskaan on vielä mahdollisuus auttaa heitä, jotka kerran taistelivat meille sinivalkoisen isänmaan.

98-vuotias Veikko Tapio asuu Rovaniemellä omakotitalossaan yksin. Hän on kolmen sodan veteraani ja sotainvalidi. Tapio haavoittui talvisodan viimeisenä päivänä tykistökeskityksessä erittäin vaikeasti päähän ja molempiin jalkoihin. Useita ”läheltä piti” tilanteita riitti myös jatko- ja Lapin sodassa. Veikko toteaakin, että sotareissulla vierähti yhteensä kuusi vuotta.

– Sotareissulle tuli uhrattua ”markan päiväpalkalla” paras terveys ja nuoruus.

– Jatkuva vilu ja nälkä riesasivat sodissa. Paleltumavammojen vuoksi jalkoja kolottaa etenkin yöllä, toteaa Tapio.

Veikko Tapion talon maalausvälistä on aikaa reilut 15 vuotta. Hän innostui Varmavärin maksuttomasta maalaustarjouksesta välittömästi. Maalaustyö toteutetaan heinä-elokuussa 2016. Tapio pyytää kaikkia ”kynnelle kykeneviä” tarjoamaan vastaavanlaisia projekteja muillekin.

– Lapin seudulla näkee aivan liian vähän vastaavia ”avunantoja”, hän sanoo.

Varmavärin toiminnanjohtaja Arttu Hartikka on erittäin tyytyväinen tulevaan projektiin.

– On kunnia-asia osoittaa sotainvalideille nuoremman sukupolven kiitosta, konkreettisen työsuorituksen myötä, hän toteaa.

Hartikka aikoo kivuta itse telineille maalaamaan Tapion taloa.

– Oli hienoa, että Kärkkäinen innostui asiasta ja lähti yhteistyöhön kanssamme jakamalla juttua Facebookissa, maalitkin tilataan Kärkkäisen kautta, kertoo Hartikka.

Hartikka kehottaa seuraamaan projektin etenemistä Varmavärin Internet -sivuilta (www.varmavari.fi).

– Maalauspalveluita kaipaaville tulevan kesän osalta on vielä jonkin verran ”kalenterisa tillaa”! Hartikka tuumaa.