Tasapainottavan ruokavalion löytänyt juontaja Anne Kukkohovi jättää salaatit muille.

Solakan olemuksen takana ei aina olekaan kevyistä proteiineista ja salaatista koostuva ruokavalio, vaan tärkeintä on tasapaino kehon toiminnan ja syömisen välillä. Helposti ylikierroksilla käyvä Anne Kukkohovi löysi ravintovalmentaja Sami Sundvikin avulla hyvinvoinnin lähteen gluteenittomasta ja maidottomasta ruokavaliosta.

Ruokavaliolla on suora linkki ihmisen jaksamiseen ja hyvinvointiin. Anne Kukkohovi oppi ravintovalmentajan avulla, että hyvä lähtökohta syömiseen liittyviin valintoihin on oman kehon toiminnan tiedostaminen ja kuuntelu.

– Ihmisen keho reagoi hyvin eri tavalla eri ruokiin. Itse olen erittäin eläväinen ja jopa ylikierroksilla käyvä tyyppi. Raskaat, lämmittävät ja kehoa rauhoittavat ruoat tasapainottavat olemustani. En nauti salaatin syömisestä, joten hörpin vihannekseni mieluiten juotavina smoothieina.

Kukkohovi kertoo olevansa nyt nelikymppisenä huomattavasti tiedostavampi ruokavalionsa suhteen kuin esimerkiksi nuoruuden mallivuosina.

Ruokailusta hän ei kuitenkaan halua tehdä suurta numeroa. Juhlahetkenä syödään ilolla sitä, mitä on tarjolla ja voidaan myös nauttia kohtuudella hieman naista väkevämpää. Kun syömiselle on löydetty perusterveelliset raamit, voi karkkipussilla ja kaupan eineshyllylläkin vierailla satunnaisesti vailla huonoa omaatuntoa.

– Silloin tällöin tapahtuvat karkkiöverit vain muistuttavat tehokkaasti siitä, kuinka vetelä olo sokerin yliannostuksesta tulee. Pojalleni puolestaan tarjoilen toisinaan kaupan einesmaksalaatikkoa, joka on hänen herkkuaan, Kukkohovi paljastaa.

Anne Kukkohovi on saanut ruokavalionsa suunnitteluun apua Alku.fi-nettivalmennuksen ravintovalmentaja Sami Sundvikilta.

Ravintovalmentaja varmistaa, että valmennettavan lautasella on laadukasta ja puhdasta ruokaa ja antaa konkreettisia opastusta esimerkiksi proteiinin koostumuksen tai kalaöljyjen ominaisuuksien suhteen. Tarvittaessa ravintovalmentaja voi myös auttaa pyristelemään irti ruoan aiheuttamista riippuvuuksista.

– Esimerkiksi sokerikoukku on pahimmillaan hyvin armoton. Sen pihteihin kun kerran joutuu, niin irti rimpuileminen on repsahdusta tuhatkertaisesti vaikeampaa. Samilla on tähänkin hyviä vinkkejä ja hänellä on tärkeä rooli myös motivoinnissa. Odotan, että valmentaja ehdottaa uutuuksia ruokalautaselle ja huomioi kuntoni, niin fyysisessä kuin psyykkisessäkin mielessä, Kukkohovi kertoo.