Resepti

Vanhanajan nokkoskeitto

Ota mukiin 3 rkl vehnäjauhoja ja puoli mukillista vettä. Sekoita juoksevaksi.

Ota litra maitoa kattilaan, kuumenna ja sekoita joukkoon vehnäjauhoseos. Vahdi koko ajan, maito kiehuu nopeasti yli. Jos liemi on mielestäsi liian ohutta, voit tehdä vehnäjauhoseosta lisää ja sekoittaa joukkoon. Pidä kattila ensin suurimmalla lämpötilalla ja vähennä lämpö ykköselle sitten, kun liemi kiehuu. Lisää keittoon kevyesti ryöpättyjä uuden sadon nokkosia tai ota kuivattua nokkosta 2 rkl ja sekoita keiton sekaan. Lisää joukkoon kristallisuolaa maun mukaan ja hiukan tavallista hienoa sokeria. Keväällä on ihana kerätä nokkosia. Muistetaan kerätä nokkoset aina puhtaalta paikalta. Pesaise ja lämmäytä ne nopeasti kuplivassa vedessä. Pidä nokkoset hetken siivilässä ja juoksuta kylmää vettä päälle. Litistä nokkoset litteiksi ja pane muovipussiin ja pakasta. Tai hienonna nokkoset valmiiksi käyttökuntoon ennen pakastamista.

Resepti: Irma Rissanen, Jyväskylä.