Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén suhtautuu ruokaan intohimoisesti.

– Elän kokatakseni ja kokkaan elääkseni, hän sanoo.

Henri kertoo lähestyvänsä ruoanlaittoa simppelisti:

– Teen ruokaa puhtaista raaka-aineista, suorasukaisesti ja parhailla Heirol-keittiövälineillä.

Tämän kaiken hän höystää hyvällä meiningillä.

Henri suosii yksinkertaisia, edullisia ja nopeita reseptejä. Reseptien suosiosta kertoo se, että ne leviävät sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Hän onkin saanut epävirallisen Suomen some-kokki -tittelin.

Esimerkiksi Hensin suosittu some-munakasohje levisi niin vauhdilla, että kananmunat loppuivat kaupoista. Kun Henri Twiittasi lähtevänsä paistinpannuostoksille ja selvensi kysyjälle käyttävänsä Heirol Cerasafe+-paistinpannuja, vietiin kaupoista viimeisetkin Cerasafe+ pannut!

Henri Alén , Suomen Vuoden 2012 ravintolaksi valitun Ravintola Murun keittiömestari ja omistaja on kokannut uransa aikana monissa suomalaisissa huippuravintoloissa, kuten Savoyssa, Nokassa ja Palacessa. Lisäksi hän on työskennellyt Italiassa ja kilpaillut Kanadassa. Hän on tehnyt myös kirjoja ja TV:n ruokaohjelmia.

Henrin ja Heirolin yhteistyö sai alkunsa, kun hän tutustui Heirolin tuotteisiin Sokkokokki-ohjelmaa tehdessään.

– Ohjelman kuvauksissa yllätyin Heirolin tuotteiden kestävyydestä ja kätevyydestä. Suurin yllätys oli, miten Steely Cerasafe -paistinpannut kestivät ”rääkin”, kuten kalliimmat ammattilaispannut.

Henrin mielestä tärkein väline keittiössä on kunnon paistinpannu.

– Tylsistyneen veitsen voi aina teroittaa, mutta paistinpannun on oltava hyvä tai ruoanlaitto ei onnistu.

Viimeisen vuoden aikana Henri on Heirolin pyynnöstä laittanut uuden Steelsafe-pannun todelliseen pannurääkkiin ravintoloissaan. Numeroitujen pannujen selviytymistä rääkistä voi seurata Henrin Twitter-sivustolla tai sivustolla: www.paistinpannu.fi.

Henri Alén on myös matkustanut kaksi tuotantokautta ympäri Yhdysvaltoja Henkka ja Niki vs. Amerikka -ruokaohjelman mukana. Mukana ovat kiertäneet Heirolin pannut, joita jopa Kauneiden ja rohkeiden Ridge Forrester on päässyt testaamaan. Suosittu Henkka ja Niki vs. Amerikka näkyy myös ulkomailla, sillä National Geographic Channel esittää ohjelmaa nimellä American Food Battle.

Henrin mieleenpainuvin kokemus Henkka ja Niki vs. Amerikka -ohjelman kuvauksissa oli kilpailu inuiittien kanssa Alaskassa.

– Alaskan luonto ja inuiittien kulttuuri jättivät mahtavia muistoja. Valmistimme valasta, inuuttien perinneruokaa. Miltei mustan kalan valmistaminen oli mahtava, ainutlaatuinen kokemus, Henri kertoo.

”Tylsistyneen veitsen voi aina teroittaa, mutta paistinpannun on oltava hyvä tai ruoanlaitto ei onnistu.”

MITÄ?

Testimenestykset esittelytarjouksessa

Heirol ja Henri Alén kokkaavat Lahden Kärkkäisen tavaratalossa maanantaina 14.12.2015 tasatunnein klo 11–13 ja 15–18. Henri kertoo vinkkinsä mehevän pihvin paistamiseen. Tule maistamaan Henrin pihviä ja kuulemaan huippukokin niksit pihvin paistoon.

Heirol Cerasafe+ sekä uusia Heirol Steelsafe -pannuja on nyt saatavilla Kärkkäiseltä. Maanantaina 14.12.2015 kokki ja keittiömestari Henri Alén kertoo Lahden Kärkkäisellä, miksi ja miten hän käyttää pannuja kotonaan ja Muru-ravintolassaan. Tapahtuman kunniaksi testeissä hyvin menestyneet pannut ovat esittelytarjouksessa kaikissa Kärkkäisen tavarataloissa.

Tuotetarjoukset löydät tästä lehdestä Kärkkäisen ilmoitusliitteestä.