Arvoisa KauppaSuomen lukija. Sapettaako joku lehden juttu, kolumnin tai pääkirjoituksen mielipide?

Olisiko positiivisen palautteen paikka? Julkaisemme lyhykäiset palautteet Palautetta lukijoilta -palstalla. Lähetä kommenttisi osoitteisiin reetta.ahola@kauppasuomi.fi tai toimitus@kauppasuomi.fi. Julkaisemme ainoastaan kirjoittajan omalla nimellä ja mielellään myös kuvalla varustetut palautteet. Kirjoittaja, liitä mukaan myös yhteystietosi.

Seiskaviikolla kolumnisti päästeli höyryjään mm. väittämällä amerikkalaisten jättäneen Suomen ilman Marshall-apua sotien jälkeen. Eikö julkiseen sanaan kirjoittamaan päässeellä tosiaan oo asioista oikiaa tietoa, vai onko tarvis vaikuttaa haluttuun suuntaan?

Jos et Huhtamäki tosissaan oo tietonen, mikä sen Marshall-avun meiltä epäsi, niin otahan selevää ja kirjottele vasta sitten. Tai elä kirjottele ollenkaan. Kolumnin rivien välit muutenkin kirkuvat: eläköön suuri ja mahtava Neuvostoliitto ja sen jalomielinen johtaja!

Antti Puhakka

***

Palautetta viikon 7-2015 kolumnista

Martti Huhtamäelle:

USA ei jättänyt Suomea ilman Marshall-apua, vaan Suomi kieltäytyi siitä valvontakomission käskystä. USA antoi muuta lainaa mutta eri nimellä.

Jouko Markkula

***

Palautetta viikon 7-2015 jutuista ja pääkirjoituksesta:

Hyvin mielyttävät ja kiintoisat artikkelit jaloista, teestä ja kukista.

Olisiko mahdollista lisäta web-sivu (contact information) osoitteet myös näihin ja muihin artikkeleihin?

Lämmin kiitos

Leena Korpus

***

KauppaSuomen numerossa 8 (18.2.2015) kolumnisti Huhtamäki paljastaa puutteelliset tietonsa historiasta.

Vuosina 1700–1721 käyty Suuri Pohjan sota ei vielä vaihtanut Suomen valtiaita, Uudenkaupungin rauhassa 1721 nykyisen Suomen alue palautui Ruotsin hallintaan, vaikka venäläiset sen olivatkin sodan aikana valloittaneet. Pietarista tuli suomalaisille merkittävä vientialue vasta Suomen sodan (1808-1809) jälkeen.

Krimillä ei suomalaisia joukkoja ollut missään vaiheessa 1800-luvulla. Autonomian alussa Suomessa ei ollut lainkaan asevelvollisuutta eikä siten asevoimia, lukuun ottamatta v. 1829 perustettua Suomen kaartia. Krimin sodan aikana Nikolai I määräsi perustettavaksi 9 suomalaista tarkk’ampujapataljoonaa, mutta niitä ei Suomen ulkopuolelle viety. Turkin sotaan 1977–1878 Suomen kaarti osallistui, kuten myös Puolan kapinan kukistamiseen 1831.

Ja lopuksi: Zimbabwen diktaattori on Mugabe, ei Mukabe. Helsingissä on Sinebrychoffin panimo, ei Sinebrykoff.

Eero Ylitalo, Oulunsalo