– Tanssi ei tunnu rehkimiseltä, vaikka se onkin kunnon liikkumista!

Tanssinopettaja Sari Aaltonen korostaa, että tanssin pyörteissä kohoaa paitsi fyysinen myös psyykkinen kunto. Tanssiessa unohtuvat kivut ja kolotukset, muistikin kehittyy. Stressin poistajana tanssi on hänen mukaansa mitä tehokkain.

Teksti: Reetta AholaKuvat: TanssiAalto

Tyrnävällä asuvasta, Oulussa vaikuttavasta Sari Aaltosesta, 49, piti tulla ruotsin- ja englanninopettaja. Yliopisto-opintojensa aikana hän tutustui kilpa- ja seuratanssia opiskelevaan Jari Aaltoseen, ja tanssi vie pariskunnan pyörteisiinsä.

– Maaliskuussa tänä vuonna tuli 22 vuotta yhteistä elämää ja yhteistä tanssia Jarin kanssa.

Tanssi on Aaltosille elämäntapa: innostava työ ja rakas harrastus. Lapsia pariskunnalla ei ole.

Tanssinopettajapariskunnan tanssikoulu TanssiAalto järjestää suosittuja paritanssikursseja viikoittain tanssikoulun päätoimipaikassa Oulussa sekä Raahessa, Pulkkilassa, Torniossa ja Rovaniemellä.

– Viikoittain tanssikursseillamme tanssii noin tuhat suomalaista, Sari iloitsee.

– Kurssimme ovat aina yhden illan kokonaisuuksia – tanssilaji vaihtuu joka viikko. Kursseillemme ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Meillä ei myöskään tarvitse sitoutua kuukausien tai vuosien pituisiin jäsenyyksiin, sillä kursseilla on kertamaksu, Sari kertoo.

Aaltosen tanssikoulu on niin ikään tuttu vieras myös tanssileireillä ja -tapahtumissa ympäri Suomen. Marrraskuussa tänä vuonna TanssiAalto on 10. kertaa mukana Kanarialla järjestettävällä tanssileirillä.

Sari ja Jari Aaltosen lisäksi TanssiAallossa opettaa Satu Ruohomäki. Maikki Koivuniemi on toiminut TanssiAallon vierailevana opettajana säännöllisesti jo vuosien ajan.

Jari Aaltosella on monipuolinen kansantanssi-, seuratanssi- ja kilpatanssitausta. Kilpisjärvellä syntynyt Sari on mummolassaan Hetassa oppinut lapsena rakastamaan seuratanssimusiikkia.

Sarin isä oli tullissa töissä. Kilpisjärveltä perhe muutti monien vaiheiden jälkeen Vartiukseen Kainuuseen, jossa Sari on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa. Käynnit Hetassa mummolassa olivat tytölle rakkaita.

Sarilla on opettajan sielu.

– Paitsi itse tanssia, tanssin kautta on ihana opettaa ihmisyyden kehityskaaria.

Sari korostaa tanssin yhteisöllisyyttä, sosiaalisuutta ja tanssin kautta toteutuvaa tasa-arvoa.

– Kaikki tanssivat saman katon alla.

Tanssikurssilaisten palautteet kertovat, miten tärkeä mielen jumppaaja tanssi on:

– Teette tärkeää mielenterveystyötä! Tärkein asia, minkä olen kursseilta saanut on se, että olen oppinut olemaan kanssakäymisissä muiden ihmisten kanssa.

”– Paitsi itse tanssia, tanssin kautta on ihana opettaa ihmisyyden kehityskaaria.”
”– Kaikki tanssivat saman katon alla.”

KUKA?

MITÄ?

Kaloreille kyytiä

* 49-vuotias

* Syntynyt Kilpisjärvellä, asuu Tyrnävällä

* Tanssikoulu TanssiAalto yhdessä miehensä Jari Aaltosen kanssa

Tanssiessa kuluu energiaa reilut 700 kaloria tunnissa.

Hyppyjä sisältävillä tanssilajeilla saa myös vahvistettua luustoa. Eli osteoporoosia voi tanssia pakoon!