Metsä on Kirsi Rannolle terveyden, kauneuden ja mielenrauhan keidas

Kirsi Rannon suosikkismoothie on vihreä. Tehosekoittimeen sujahtaa esimerkiksi pinaattia, selleriä, kurkkua, tammenlehtisalaattia, sitruunaa ja superfoodeja sekä aina avokadoa ja muita hyvien rasvojen lähteitä. Pohjana on vesi. Vihreä hyvinvointikeidas, metsä, hoitaa Kirsiä sekä fyysisesti että henkisesti.

Teksti: Reetta ReinmanKuvat: Shawn Reeder ja Anne Yrjänä

Kävelen metsässä ja hengittelen kaikessa rauhassa, kiipeän kalliolle, vaellan. Metsässä liikkuessa saan yhdistää kehon ja mielen hyvinvoinnin. Näin pohdiskelee laulaja ja kirjailija Kirsi Ranto.

Kirsi on kasvissyöjä.

– Olen myös siirtynyt pikku hiljaa luonnonmukaisiin puhdistusaineisiin ja kodinhoitotuotteisiin. Meikeissä olen siirtynyt sitä mukaa luomuun, mitä olen todennut toimivaksi omassa käytössäni. Laulajan työssäni lavameikiltä vaaditaan kuitenkin niin suurta kestävyyttä, että siinä käytän yleensä ns. tavallisia meikkejä, Kirsi kertoo.

Ihonhoidossa Kirsi luottaa luomuöljyihin. Kookosöljy ja jojobaöljy ovat hänen suosikkejaan. Ravitseva ruusuvoide on osoittautunut hyväksi paljon sekä kotimaassa että ulkomailla reissaavan Kirsin kasvojen kosteuttajana.

– Reissun päällä ihon kosteustasapaino vaihtelee suuresti, ravitseva ruusuvoide tasoittaa sitä.

Eteerisiä öljyjä Kirsi rakastaa, ja käyttää niitä laimennettuna säännöllisesti tuoksuja vaihdellen.

Luomulaatuiset, kylmäpuristetut kasviöljyt ovat myös olennainen osa Kirsin ruokavaliota. Niitä sujahtaa salaatinkastikkeisiin ja marjasmoothieihin. Hyviä rasvoja Kirsi saa myös suosikkihedelmästään, avokadosta. Näin iho saa myös sisäisesti voitelua.

Kotimaisia viljoja ja maitotuotteita Kirsi syö vain satunnaisesti. Esimerkiksi smoothiet hän sekoittaa aina vesipohjaan.

– Olen huomannut, että kun kuuntelen kehoani ja teen keholleni sopivia valintoja, niin myös mieleni voi hyvin.

Ehdottomuuksia Kirsi kuitenkin välttää.

– Esimerkiksi työmatkoillani ei ole aina mahdollista valita puhdasta luomukasvisruokaa, vaan huoltoaseman sämpylä. Sitten valitaan se ja tehdään parin päivän korjausliike.

Luonnonmukaisuus ja kokonaisvaltainen elämä ovat Kirsin mukaan tulleet hänen elämäänsä oman havahtumisen kautta. Se on saanut tekemään entistä enemmän tietoisia valintoja.

– Tajusin, että itse luon omaa elämääni. Olen paljon sitä, mitä pyörittelen mielessäni. Meditaatio ja jooga vaikuttavat päiviini rauhoittavasti ja tuntuvat hyviltä, harjoitan niitä joka päivä.

Kirsin elämään ovat tulleet mukaan enkelit.

– Enkelit ovat keventäneet tapaani katsella ja kokea elämää, tuoneet siihen iloa. Nykyään näen itseni, toiset ja koko maailman aivan uudessa valossa. Nyt sydämeni resonoi ilossa ja valossa. Se on hieno tunne.

Kirsillä enkelit kulkevat mukana niin ilossa kuin surussa, arjessa ja juhlassa. Kehonsa kuuntelussa Kirsi on huomannut kehon alkavan ohjata itse itseään, kun sen viestejä vain herkistyy kuuntelemaan.

– En kulje kieltäymyksen ahdasta polkua, vaan sallimisen ja hyväksymisen polkua, kultaista keskitietä.Oman tieni löytäminen ja sitä rohkeasti kulkeminen on valtavasti monipuolistanut elämääni, Kirsi iloitsee.

– Omalle itselleni sopivat elämäntavat, puhdas ruoka, vesi, metsä, jooga, meditaatio, musiikki, kirjoittaminen, elämänasenne. Siinä minun hyvinvointireseptiäni, Kirsi hymyilee.

Jalasjärvellä syntynyt, nykyään Seinäjoella asuva Kirsi Ranto, 38, voitti tangokuningattaren tittelin vuonna 1998. Nykyisin Kirsi tunnetaan laulajauransa lisäksi enkeli-iltojen ohjaajana sekä kirjailijana. Tällä hetkellä hän viimeistelee musiikkipedagogin opintojaan ammattikorkeakoulussa. Opintojensa sekä ammattitaitoisten laulunopettajiensa kautta Kirsi kertoo saaneensa paljon syvyyttä ja ulottuvuutta ääneensä; kaiken kaikkiaan paljon uutta virtaa tekemiseensä.

Omat konsertit ja enkeli-iltojen ohjaaminen, kirjoittaminen ja matkusteleminen täyttävät Kirsin kalenteria. Omissa konserteissaan hän laulaa ja säestää itseään pianolla.

– Myös yleisö pääsee mukaan laulamaan. Konserteissani olemme yleisön kanssa henkisesti hyvin lähellä toisiamme, ne ovat sellaisia hiljentymiseen virittäjiä, Kirsi kuvailee konserttejaan.

Joulun alla Kirsi tekee myös muutamia joulukonsertteja, niiden aikataulut selviävät Kirsin nettisivuilta: www.kirsiranto.com

Intia on Kirsille rakas maa.

– Vielä on avoinna, olenko joulun Suomessa vaiko Intiassa, hän pohtii.

Omassa valossa ja omaa valoa kohti on Kirsin elämän motto. Ole se valo joka olet oli Kirsin ensimmäisen kirjan nimi. Toinen Kirsin kirja on nimeltään Pehmeä kuin kukka, kova kuin timantti. Kirsiä katsellessa ja kuunnellessa voi todeta, että näin on.

”Reissun päällä ihon kosteustasapaino vaihtelee suuresti, ravitseva ruusuvoide tasoittaa sitä.”
”Konserteissani olemme yleisön kanssa henkisesti hyvin lähellä toisiamme, ne ovat sellaisia hiljentymiseen virittäjiä.”

KUKA?

MITÄ?

Kirsi Rannon suosikkismoothie sisältää esimerkiksi:

Ikä: 38 vuotta

Syntymäpaikka: Jalasjärvi

Asuinpaikka: Seinäjoki

Perhesuhteet: Sinkku

Ammatti: Laulaja, kirjailija, enkeli-iltojen ohjaaja

Harrastukset: Metsä, lukeminen, kirjoittaminen, jooga

Elämän motto: Ole se valo, joka olet.

- pinaattia

- tammenlehtisalaattia

- selleriä

- kurkkua

- avokadoa

- kylmäpuristettuja öljyjä

- sitruunaa

- superfoodeja, muun muassa macaa ja gojimarjoja

- vettä aina pohjana