Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalo avautuu 6. huhtikuuta

Myymäläpinta-alaa Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalossa on noin 7500 neliötä, varasto- ja toimistotiloja noin 500 neliötä. Henkilökuntaa Jyväskylän tavaratalossa on noin 70.

Teksti: Reetta Reinman

Joulukuussa 2016 J. Kärkkäinen Oy teki päätöksen, että yritys avaa tavaratalon Jyväskylään. Torstaina 6. huhtikuuta kaikki on valmista, ja Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalo avautuu Jyväskylän Palokassa entisen Kodin Ykkösen paikalla. Ulkotiloissa oleva puutarhamyymälä avataan huhtikuun puolivälin jälkeen, vähän säistä riippuen.

Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalon tavaratalopäällikkönä on tuttu mies Jyväskylän alueen kauppamaailmassa, Kodin Ykköstä vuodesta 2000 luotsannut Kimmo Litendahl.

– Kärkkäisellä astuin remmiin tammikuun puolivälissä. Tilojen remontointi Kärkkäisen tavarataloksi on aloitettu tammikuun alussa, kertoo Litendahl.

Tammi, helmi, maalis – ja huhtikuussa avajaiset, joita edeltävät isot muutostyöt ja myymäläsisustustyöt teknisine ratkaisuineen. Miten näin nopealla aikataululla tämä on onnistunut?

– Kärkkäisen tavaratalokonsepti ja toimintaympäristö on hyvin selkeä. Talossa on valtavasti osaamista, ja ammattitaitoisen taustaorganisaation tuki on ollut merkittävä onnistumisen mahdollistaja, taustatyöt on tehty aivan loistavasti, vastaa Litendahl.

Jyväskylän tavaratalon remontti-, sisustus- ja hyllytytöissä on ollut seitsemän viikon ajan apuna kokenutta henkilökuntaa Kärkkäisen muista tavarataloista: Ylivieskasta, Lahdesta, Oulusta ja Iistä.

Myymäläpinta-alaa Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalossa on noin 7500 neliötä, varasto- ja toimistotiloja noin 500 neliötä. Henkilökuntaa Jyväskylän tavaratalossa on noin 70. Ilmaista parkkitilaa tavaratalon pihassa on 400 autolle, koko Palokan kauppakeskusalueella 2000 autolle. Palokkaan on myös hyvät julkiset liikenneyhteydet.

Palokka on Jyväskylässä merkittävä kaupan keskittymä. Ensimmäinen kauppakiinteistö, Euromarket, on rakennettu Palokkaan 1998. Nykyään tuolla paikalla on Prisma.

– Palokassa käy asiakkaita reilun 100 kilometrin säteeltä, muun muassa Äänekoskelta, Pihtiputaalta, Kuopiosta, Keuruulta, Joutsasta ja Jämsästä.

Kimmo Litendahl nostaa Kärkkäisen tavaratalon vahvuuksiksi ennen kaikkea monipuoliset valikoimat, asiakasystävällisen hinnoittelun, ostamisen helppouden sekä asiantuntevan ja asiakaslähtöisen palvelun.

– Pitkin talvea on tullut kyselyjä asiakkailta, että onko Jyväskylän tavaratalossa varmasti yhtä hyvä Ase&erä -osasto kuin muissakin Kärkkäisen tavarataloissa. Eli luonnollista kysyntää on valtavasti.

– Asiakkaiden erityisesti valikoimiltaan kiittämiä osastoja Kärkkäisen tavarataloissa ja verkkokaupassa ovat Ase&erä -osaston ohella myös esimerkiksi työväline-, luontaistuote-, päivittäiskosmetiikka- sekä lemmikkiosastot. Kirjallisuutta rakastavat kiittävät Kärkkäisen monipuolista kirjaosastoa, lapsiperheet lastenosastoja ja leluosastoa. J. Kärkkäinen Oy panostaa suuresti valikoimiin, ne poikkeavat monin tavoin positiivisesti muista edukseen. Tämän asiakkaat ovat ympäri Suomen huomanneet, Litendahl iloitsee.

– Henkilökunta on meillä Kärkkäisellä erittäin perehtyneitä omaan alaansa, näin voimme tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua, hän jatkaa.

Kuusamossa syntynyt, Oulua kotiseutunaan pitävä, siellä 1974-99 asunut, 54-vuotias Kimmo Litendahl kertoo päätyneensä kaupan alalle sattumalta.

– Aloitin 1980-luvun alussa Oulussa Anttilassa varastopoikana. Anttilassa sai koulutuksen esimiestehtäviin. Olin avaamassa Kodin Ykköstä Oulussa 1998, ensin ostopäällikkönä ja sitten tavaratalonjohtajan sijaisena. Oulusta menin Kouvolaan Anttilan tavaratalojohtajaksi, marraskuussa 2000 Kodin Ykkönen avasi tavaratalon tässä Jyväskylän Palokassa, jolloin tulin sen tavaratalojohtajaksi. Viimeisinä Anttila Oy:n vuosina ehdin vielä olla sekä Kodin Ykkösen että Anttila-ketjuissa aluejohtajan toimessa.

Kimmo asuu nykyään vaimonsa kanssa kahdestaan, koti on Palokassa. Lapsia on kaksi, molemmat jo aikuisia. Perhokalastus ja liikunta: hyötyliikunta, uiminen ja kuntosaliharjoittelu ovat mieluisat harrastukset.

– Tosin nyt alkuvuonna en ole ehtinyt juurikaan harrastaa, uusi työ on nyt vienyt kaiken ajan. Hyötyliikuttu on ja paljon, jotta 7000 neliön tavaratalo saatiin avajaiskuntoon 6. huhtikuuta mennessä. Päivän aikana voi hyvin tulla yli 25 000 askelta eli 20 kilometriä!


Luonto on Kimmo Litendahlille tärkeä voimanlähde. Kalastus ja pilkkiminen mieluisat harrastukset. Ja antejaan ahti antaakin Kimmolle runsaalla kädellä!

 


Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalon tavaratalopäällikkönä on tuttu mies Jyväskylän alueen kauppamaailmassa, Kodin Ykköstä vuodesta 2000 luotsannut Kimmo Litendahl.

 

”– Kärkkäisen tavaratalokonsepti ja toimintaympäristö on hyvin selkeä. Talossa on valtavasti osaamista.”
”– Henkilökunta on meillä Kärkkäisellä erittäin perehtyneitä omaan alaansa, näin voimme tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua.”