Rauni Blomberg on hyvin tyytyväinen pariskunnan uuden matkailuauton tilavaan, L-malliseen keittiöön.

Teksti ja kuvat: Reetta Reinman

Karigasniemellä 36 asteen pakkasessa tuli kylmä! Totesimme, että matkailuautossamme on liian pieni lämmitin ja päätimme vaihtaa lämpimämpään autoon, kertoo Padasjoella asuva Rauni Blomberg.

Edellisen matkailuautonsa, Fiat Jointin Rauni Blomberg ja Heimo Raitala ovat ostaneet Ylivieskan ProCaravanista. Maaliskuun lopulla he vaihtoivat Fiat Jointin Iveco Fendt T-580 malliin ProCaravanin uudessa toimipisteessä Nummelassa läntisellä Uudellamaalla.

Matkailuauto on vuosimallia 2006. Ajokilometrejä siinä on vaihtohetkellä noin 65 200. Hinta alkoi 37 900 eurosta. Vaihdossa hyvitettiin Raunin ja Heimon edellinen matkailuauto.

Rauni , 66 ja Heimo, 69, ovat matkailuautoilleet vuosikymmenet. Yhdessä matkailuautokilometrejä on kerrytetty kolmisen vuotta. Molemmat ovat olleet tahoillaan naimisissa. Leskiksi jäätyään he ovat löytäneet toisensa ja muuttaneet yhteen. Heimo on asunut Espoossa. Nyt heidän kotinaan on rivitaloasunto Padasjoella. Rauni on syntynyt Lahdessa ja asunut aikuisikänsä Padasjoella. Heimo on kotoisin Nivalasta.

– Olemme kyllä tavanneet ensimmäisen kerran, kun olen ollut 13-vuotias, Rauni muistelee.

– Joo, ollaan vanhoja tuttuja mopoiästä! Heimo naurahtaa.

– Mieheni kuoltua valitin serkkutytölleni yksinäisyyttäni. Hän sanoi, että hän tietää miehen, joka on myös hiljattain jäänyt leskeksi ja kehotti minua soittamaan Heimolle. Siitä se sitten lähti, Rauni avaa pariskunnan tarinaa.

Rauni on perheensä kanssa kiertänyt matkailuautolla aikoinaan paljon Suomen, Ruotsin ja Norjan Lappia. Heimo on vaimonsa kanssa matkailuautoillut pääsääntöisesti Suomessa sekä vaimon sukulaisten luona Ruotsissa.

Raunilla on yksi, nelikymppinen poika ja neljä lastenlasta. Heimolla ei ole lapsia. Rauni on tehnyt työuransa verhoilualalla, Heimo sähkö-, vesi- ja ilmastointialalla. Matkailuautoharrastuksen ohella Heimo on ahkera sienestäjä.

– Läntisellä Uudellamaalla on hyvät kanttarelli- ja suppilovahveromaastot, Heimo kertoo, muttei tarkemmin paljasta sienipaikkojaan.

Rauni ja Heimo ovat yhdessä kiertäneet matkailuautolla Suomen ja Norjan Lappia. Ensimmäisen Lapin reissun uudella matkailuautollaan he tekevät kesäkuun alussa.

– Poikani on muuttanut perheensä kanssa Karigasniemeltä Vääksyyn. Haemme heidän loppuja tavaroitaan. Poika lähtee kaverinsa kanssa mukaan, miehet menevät samalla kalastamaan.

– Olemme mitanneet, että pojan perheen loput tavarat, kuten vene, grilli ja potkukelkat, mahtuvat just ja just meidän matkustajien kanssa matkailuautoomme, Rauni kertoo.

Vuodepaikkoja matkailuautossa on neljä.

Rauni on erittäin tyytyväinen heidän uuden matkailuautonsa L-malliseen keittiöön, runsaaseen kaappitilaan sekä tilavaan, 186 litran jääkaappiin, ja pakastinkin löytyy. Keittiössä on lieden lisäksi kaasu-uuni.

– Ulkona kahvilla ja syömässä emme matkoillamme käy, siinä säästää paljon sekä aikaa että rahaa, hän sanoo.

– Myös suihku- ja vessatila on mukavan kokoinen, hän kehuu.

”– Ulkona kahvilla ja syömässä emme matkoillamme käy, siinä säästää paljon sekä aikaa että rahaa.”