American Car Drivers of Kokkola viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan. Yhdistys on toiminut aktiivisesti vuodesta 1987 lähtien. American Car Drivers of Kokkolan tavoitteena on tukea ja edistää amerikkalaisten autojen harrastamista Kokkolan alueella. Jäseniä yhdistyksessä noin 40.

Juhlavuoden tapahtumat aloitti pohjanmaalaista amerikkalaisten autojen harrastusta esittelevä näyttely, jonka tämän vuoden teemana oli voimakkaat muskeliautot. Näyttely oli huhtikuun alussa Kokkolan Urheilutalolla.

– Näyttelyssä oli esillä poikkeuksellisen paljon 1960-70-luvun autoista rakennettuja tehopakkauksia niin alkuperäisinä kuin muutettuinakin. Toki tarjolla oli muutakin mielenkiintoista nähtävää, kuten radikaalisti rakennettuja Rodeja ja näyttävän näköisiä 1950-lukulaisia siipiautoja. Onnistuimme saamaan paikalle myös todella upean vuoden 1959 Cadillacin, jonka entisöinnin taso on maailmanluokkaa, kertoo näyttelyn autojen hankinnasta vastannut Paul Granvik ja jatkaa:

Tämä lahtelaisen Antti Asunmaan Cadillac oli näyttelyn suurin voittaja. Se valittiin tapahtuman Top Teniin eli kymmenen parhaan auton joukkoon. Se voitti People Choicen eli yleisöäänestyksen ja oli myös tapahtuman Girl´s Choice eli näyttelyssä esiintyneiden pin up girlsien valinta kauneimmaksi autoksi.

Näyttelyn jälkeen yhdistyksen juhlavuoden tapahtumat jatkuivat perinteisellä Vappuajolla. Juhlavuoden päätapahtuma on syksyllä järjestettävä 30-vuotisjuhla.

Kuvissa olevat autot ovat esimerkkejä, millaisia autoja American Car Drivers of Kokkolassa harrastetaan. Kyseiset autot olivat mukana huhtikuun alun näyttelyssä.