Avokado merkittävä antioksidanttilähde
Avokado on glutaatio-rikkain kasvi maailmassa. Glutaatio on tunnetuin seleenin entsyymeistä.
Monet tutkijat uskovat, että seleenin soluja rappeutumiselta suojaava vaikutus johtuu sen kyvystä tehostaa glutaatio-entsyymin tuotantoa.
Avokado sisältää lisäksi omega-9-rasvahappoa eli oleiinihappoa. On oletettu, että oleiinihapolla olisi kolesterolia alentava vaikutus ja sen arvellaan myös ehkäisevän rintasyöpää. Avokadosta saa kaliumia, jonka vaikutuksesta mm. verenpaine voisi helpommin pysyä vakaana. Avokadossa on varsin runsaasti B6-vitamiinia sekä foolihappoa. Avokadossa on myös E-vitamiinia sekä A-vitamiinin esiasteita eli karotenoideja, niin ikään siitä saa C- ja K-vitamiinia.
Avokado on varsin energiarikas hedelmä. Sadassa grammassa avokadoa on 219 kaloria.