Kärkkäinen Open 2017 Peurungan kylpylähotellin frisbeegolfradalla 19–20. elokuuta

Suuren suosion saanut Kärkkäinen Open -frisbeegolfkilpailu oli heinäkuun alussa kuudetta kertaa Ylivieskassa. Elokuussa huipputason frisbeegolf-suorituksia nähdään myös Keski-Suomessa, Peurungassa. Kilpailussa pääyhteistyökumppanina toimii tavaratalo Kärkkäinen Jyväskylä.

Kärkkäinen Open 2017 Peurunka on Suomen Frisbeegolfliiton alainen kilpailu. Pelaajat tarvitsevat kilpailuun osallistumiseen 30 euroa maksavan kilpailulisenssin. Kärkkäinen Open 2017 Peurunkaan mahtuu 168 pelaajaa. Kilpailuun ilmoittaudutaan SFL:n kisakoneessa https://kisakone.frisbeegolfliitto.

– Varaamme 20 villiä korttia, 10 lohkoa kohti, kertoo kilpailutapahtuman järjestelyistä vastaava Puska Puttaajien puheenjohtaja, Kärkkäinen Open 2017 Peurunka -kilpailun TD Anita Määränen.

Kärkkäinen Open 2017 Peurunka -kilpailussa ovat seuraavat luokat:

MPO kiintiö 66 pelaajaa

FPO kiintiö 18 pelaajaa

MPM kiintiö 18 pelaajaa

FPM kiintiö 8 pelaajaa

MA2 kiintiö 30 pelaajaa

MJ2 kiintiö 8 pelaajaa

Jokainen Kärkkäinen Open 2017 Peurunka -kilpailuun osallistuva saa pelaajakassin, joka sisältää muun muassa laadukkaan pelipaidan sekä alennuskuponkeja Kärkkäiselle. Avoimen sarjan voittaja palkitaan lähes 2000 euron arvoisella kylpytynnyrillä. Tähän valmistynnyripaketti PW-SPA:n kuuluu musta PE- muovinen sisäosa, pähkinäpetsattu ulkovuoraus sekä kansi ja puulämmitteinen 30 kW:n merialumiininen ulkokamina pitkällä piipulla.

– Kylpytynnyri tulee kilpailutapahtumaan näytille, sieltä se kuljetetaan voittajan toivomaan osoitteeseen, kertoo Jyväskylän Kärkkäisen tavaratalopäällikkö Kimmo Litendahl.

Lisäksi kilpailussa on runsaasti tavara- ja lahjakorttipalkintoja. Kärkkäisen lahjakorteilla voi tehdä ostoksia Kärkkäisen tavarataloissa Jyväskylässä, Lahdessa, Ylivieskassa, Oulussa ja Iissä sekä verkkokaupassa www.karkkainen.com

Kärkkäinen Open 2017 Peurunka -kilpailun johtaja Anita Määränen toteaa, että kilpailurata, kylpylähotelli Peurungan 21-väyläinen kilpatason frisbeegolfrata on nurmi- ja metsäratana pelaajille ja myös yleisölle hyvin miellyttävä.

Anita Määränen oli heinäkuussa kahden viikon frisbeegolf-pelireissulla Kroatiassa. Hän osallistui kolmeen kilpailuun, jotka olivat osa Stray Disc Touria. Anita pärjäsi hyvin. Hän voitti kaikki kolme kilpailua ja samalla koko Tourin.

– Alussa pituusheitossa heitin 15 metriä, nyt Kroatiassa irtosi 91 metrin pituusheitto, jolla voitin pituusheittokilpailun.

– Oikea ote, heitto lähtee koko kropasta: siinä tärkeimmät heiton tekniset asiat. Kun tekniikan oppii, frisbeegolfin heitto sujuu mukavasti. Tekniikan oppii vain harjoittelemalla ja pelaamalla, korostaa Määränen.

Frisbeegolf on hänen mielestään siksi nykyään niin suosittu laji, koska se sopii kaikille: kaikenikäisille ja -kuntoisille.

– Frisbeegolf tarjoaa mukavan tavan olla yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa. Yhteisöllisyyden lisäksi siinä saa runsaasti ulkoilmaa. Säät eivät rajoita harrastamista, frisbeegolfia voi pelata niin kesällä kuin talvella.

”– Frisbeegolf tarjoaa mukavan tavan olla yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa.”