Luonnon apu kuukautiskipuihin ilman sivuvaikutuksia

Nuoret tytöt kärsivät usein kovista kuukautiskivuista. Vatsa kramppaa niin, että meinaa taju lähteä. Moni on saanut avun vatsan alueelle suihkautettavista magnesiumista. Niska-hartiaseudulle käytettynä myös päänsärky helpottaa.

Teksti: Reetta Reinman

Uni Magnesium -suihke vatsan ja suoliston alueelle aamuin illoin suihkautettuna on tuonut uskomattoman nopeasti helpotusta – parissa minuutissa – pahoista kuukautiskivuista ja kuukautisten aikaisista kipukrampeista kärsiville nuorille tytöille, iloitsee Uni Magnesiumia sekä muita vitamiinisuihkeita ja magnesiumvalmisteita markkinoivan Nordic Health Spraysin toimitusjohtaja Minna Bister.

– Samalla monet tytöt ovat voineet jättää heille kuukautiskipuihin määrätyt vahvat synteettiset kipulääkkeet ja hormonilääkkeet pois, hän sanoo.

Minna neuvoo kuukautiskivuista kärsiviä käyttämään Uni Magnesium -suihketta päivittäin vatsan ja suoliston alueelle kymmenisen suihketta, ja kuukautisten aikana aamuin illoin kymmenisen suihketta.

– Ravinnosta on hyvä vähentää nopeita hiilihydraatteja, ennen kaikkea vehnää, Minna toteaa.

Kuukautiskipujen lisäksi Uni Magnesiumista ovat Minnan mukaan hyötyneet vaihdevuosi-ikäiset naiset, joilla menopaussissa kuukautisten alkaessa loppua ilmenee usein kovien kuukautiskipujen tapaisia kramppeja vatsan ja suoliston alueella.

Kokonaisuudessaan Uni Magnesium on erinomainen koko perheen tuote, sanoo Minna.

– Ystävättärieni kanssa kutsumme tuotetta salanukahduttajaksi! hän naurahtaa.

Hyvän unen lähteeksi Minna neuvoo suihkauttamaan yhteensä 10 suihkaisua Uni Magnesiumia illalla ranteiden sisäsivuille, dekolteelle ja säärten etuosiin.

– Levottomiin jalkoihin tämä on aivan erinomainen apu; ja takuulla nukahtaa nopeasti ja nukkuu hyvin!

Minna kertoo, että Iso-Britanniassa, esimerkiksi Cardiffin yliopistossa, Uni Magnesium -suihketta on kokeiltu monissa tutkimuksissa teini-ikäisten tyttöjen päänsärkyyn.

– Tulokset ovat olleet erinomaisia. Moni teini-ikäinen kärsii päänsäryistä, yhtenä syynä niissä on monesti magnesiumin puute.

Mihin perustuu magnesiumin kyky laukaista lihaskramppeja ja rauhoittaa?

– Magnesiumin tehtävä on laukaista hermo-, lihas- ja ihosolun supistus sekä samalla puhdistaa soluja eli työntää solun sisälle kertyneet kuona-aineet solun ulkopuolelle aineenvaihdunnan poistettavaksi, Minna vastaa.

Hermo-, lihas- ja ihosolujen pitäisi toimia pumppaavasti: supistusta purkaen ja kramppeja laukaisten sekä samalla kuonaa solusta poistaen.

– Tämä pumppausliike– ikään kuin nyrkin avaaminen – vaatii magnesiumia, josta suomalaisilla on yleensä puutetta; ja siten suonenvetoja ja lihaskramppeja päästä varpaisiin.

– Magnesiumin vastavaikuttaja, kalkki puolestaan supistaa hermo-, lihas- ja ihosolun. Kalkkia suomalaiset yleensä saavat liikaakin, Minna kertoo.

Toimitusjohtaja Minna Bister kertoo, että kaikkien Nordic Health Spraysin magnesiumvalmisteiden, suihkeiden ja voiteiden, magnesium on magnesiumkloridimuotoista luonnon magnesiumia, joka louhitaan 1,5 kilometrin syvyydestä mineraalikerrostumista.

– Uni Magnesium -valmisteessa on lisäksi luonnollisia eteerisiä öljyjä: kamomillaa, bergamonttia ja myskisalviaa. Ne tehostavat magnesiumin imeytymistä. Erityisesti kamomilla on tunnettu kansanlääkinnässä hyvänä rauhoittajana, Minna kertoo.

Nordic Health Spraysin markkinoimat tuotteet valmistetaan Englannissa. Ravinnossa magnesiumin on runsaasti esimerkiksi vehnäleseissä, auringonkukan- ja seesaminsiemenissä sekä pähkinöissä ja manteleissa.

”– Magnesiumin tehtävä on laukaista hermo-, lihas- ja ihosolun supistus sekä samalla puhdistaa soluja eli työntää solun sisälle kertyneet kuona-aineet solun ulkopuolelle aineenvaihdunnan poistettavaksi.”