Cederrothin työpaikoille kehittämät ensiaputuotteet on tuotekehitelty helppokäyttöisiksi ja heti käyttövalmiiksi. Ne mahdollistavat ensiavun antamisen ilman erityistä ammattitaitoa.

Teksti: Reetta Reinman Kuva: Orkla Care

Cederrothin ensiaputuotteet ovat tuttu näky monella työpaikalla kansainvälisesti. Haavanhoitotuotteiden lisäksi työpaikoille suunnattuihin valikoimiin kuuluvat muun muassa ensiapuasemat, ensiapulaukut sekä silmähuuhtelu- ja palovammatuotteet.

– Kaikissa tuotteissamme on selkeät ohjeet ja opastekuvat. Kuvallisten ohjeiden avulla tuotteiden käyttötarkoitus on helposti havaittavissa, sanoo Cederroth ensiaputuotteita valmistuttavan ja markkinoivan Orkla Caren Oy:n aluemyyntipäällikkö Vesa Juhala.

Vuodesta 2016 Cederroth on ollut osa norjalaista Orkla-konsernia, jolla on toimintaa seitsemässä maassa.

Vesa Juhala korostaa, että olennaista Cederrothin ensiaputuotteissa ja tuotekehittelyssä on ennen kaikkea huomioida asiakkaiden tarpeet, ylläpitää korkeaa laatua ja kehittää tuotteita siten, että jokainen osaa niitä käyttää.

– Muutama esimerkki tuotteidemme käyttäjäystävällisyydessä: neutraloiva Cederroth silmänhuuhtelupullo on heti käyttövalmis, kun se kierretään irti telineestään tai useimmille tuttu laastariautomaatti, jossa laastarit ovat helposti saatavissa ja käyttövalmiina. Elinlintarviketeollisuuden ja keittiöiden tarpeisiin on kehitetty asiakkaiden laatujärjestelmien vaatimuksista metallinpaljastimessa hälyttävä, väriltään sininen muovilaastari.

Cederrothin työpaikoille suunnatut ensiaputuotteet kuuluvat Kärkkäisen tavaratalojen ja verkkokaupan valikoimiin.

Työnantaja voi hakea ensiaputuotteiden kustannuksista korvausta Kelalta.

– Kärkkäisellä yrityksen ensiapu-tarvikeostot kirjautuvat asiakasnumerolle. Tilikauden päättyessä yrittäjä/työnantaja voi pyytää Kärkkäisen taloushallinnosta ajon, josta näkyy kaikki yritykseen/työpaikalle vuoden aikana ostetut ensiaputuotteet. Yrittäjä/työnantaja voi hakea Kelalta korvausta samalla lomakkeella, jolla haetaan korvausta työterveyshuollon kustannuksista, Juhala kertoo.

Korvauksen edellytyksenä on yrityksen työterveyshuollosta vastaavan työterveyshoitajan tai -lääkärin tekemä työpaikkaselvitys, jonka perusteella ensiaputarvikehankinnat on katsottu tarpeellisiksi. Yrittäjällä/työnantajalla on oltava työterveyshuollon palvelutuottajan kanssa kirjallinen sopimus ennalta ehkäisevien työterveyshuoltopalveluiden järjestämisestä sekä voimassaoleva työterveyshuollon toimintasuunnitelma.

MITÄ?

Kela-korvaukseen työnantajan oikeuttavia ensiapuvälineitä ovat esimerkiksi:

- sidetarvikkeet

- laastarit

- silmänhuuhteluvälineet

- ensiapulaukut, -pakkaukset ja -kaapit sekä niiden tavanomainen sisältö ja täydennystarvikkeet