Yhteistyö toimii erittäin hyvin sekä vuokranantajan

J. Kärkkäinen Oy:n että kiinteistön muiden yrittäjien kanssa

Teksti: Reetta Reinman Kuva: Jenni Rättyä

Yhteistyö toimii erittäin hyvin sekä vuokranantajan J. Kärkkäinen Oy:n että kiinteistön muiden yrittäjien kanssa, kertoo Kärkkäisen Ylivieskan tavaratalokiinteistössä lounasravintolaa pitävä Mehmet ”Memo ”Yilmaz. Memon Citrus Foodsa Oy:n ravintolalla on Kärkkäisen kiinteistössä neliöitä reilut 200 ja asiakaspaikkoja 52.

– Kärkkäisen koko perheen kanssa asiat sujuvat ongelmitta, mitään rasismiin viittaavaa ei ole koskaan ollut. Juhan kanssa olemme olleet pitkään hyviä ystäviä, keskustelemme kaikista asioista hyvässä yhteisymmärryksessä. Missään nimessä Juha Kärkkäistä ei voi sanoa rasistiksi, Memo jatkaa.

Memon Citrus Foodsa Oy työllistää Kärkkäisellä olevassa lounasravintolassa kolme. Hänen veljellään on ravintola-alan yritys Perhossa, se on keskittynyt yökerhotoimintaan. Ylivieskan Kärkkäisellä oleva lounasravintola on avoinna joka päivä Kärkkäisen tavaratalon aukioloaikojen mukaisesti, myös sunnuntaisin.

– Meillä on joka päivä tarjolla suomalaista kotiruokaa sekä pizzaa. Runsas salaattipöytä kuuluu sekä kotiruoka- että pizzalounaaseen. Jälkiruoaksi on kahvi tai tee, suomalaisittain tarjoiltuna.

Memolle tärkein palaute on tyytyväiset asiakkaat, se että ruoka maistuu.

Joulukuun alussa ravintola Citrus aloittaa lounasruoan kuljetuspalvelut koteihin ja työpaikoille koko Ylivieskan alueella.

Maistuvatko turkkilaiset maut ravintolasi valikoimissa?

– Silloin tällöin, ja vaihtelevasti meillä on makuja eri puolilta maailmaa, joskus on kiinalaisittain valmistettua ja maustettua ruokaa, joskus Afrikan makutuulahduksia ruokalistallamme, Memo vastaa.

Memo kertoo, että turkkilainen ruoka on monipuolista ja maukasta.

– Vihanneksia käytetään paljon ja mausteita, erityisesti pippuria eri muodoissa. Runsaasta pippurinkäytöstä huolimatta turkkilaiset ruoat eivät ole suomalaiseen makuun liian tulisia.

Mehmet Yilmaz on muuttanut viisi vuotta sitten Ylivieskaan. Hän asuu Ylivieskassa turkkilaisen vaimonsa ja perheensä kanssa. Memolla on viisi lasta: 15-vuotias poika,12-vuotias poika sekä 7-vuotiaat kaksostytöt, kuopus on neljän kuukauden ikäinen poika. 42-vuotias Memo on tullut Suomeen 2001 lomarakkauden perässä. Se liitto kesti seitsemän vuotta.