Extreme Stadium Race 23.–24.2.2018 tuo Ouluun Euroopan parhaat moottorikelkkakuskit

Yleisöä hemmotellaan Stadion Snowcross -kilpailujen ohessa mielenkiintoisella väliaikaohjelmalla sekä Winter Expo -messuilla. J. Kärkkäinen Oy on tapahtumassa mukana isolla osastolla, jossa on esillä kuumimmat moottorikelkkauutuudet.

Suomen suurin moottorikelkkatapahtuma ja Euroopan kovin Stadion Snowcross -kisa kokoaa Euroopan parhaat moottorikelkkakuskit helmikuun viimeisenä viikonloppuna: 23.-24.2.2018 Ouluun, keskelle kaupunkia, Raksilan pesäpallostadionille. Luvassa on tulikuumia startteja, hurjia hyppyjä, jännittäviä hetkiä, dramaattisia tilanteita ja onnellisia voittajia. Kaikki huikeat tilanteet on seurattavissa 40 neliön jättiscreeniltä. Yleisöä odotetaan yli 5000. Tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran.

Perjantaina 23.8. Stadion Snowcrossin SM-kilpailu ajetaan iltakilpailuna kello 18 alkaen. Suomenmestaruus on kerrasta poikki, eli illan viimeisen finaalin voittaja on Stadion Snowcrossin Suomen mestari.

Lauantaina 24.2. ajetaan Euroopan ensimmäinen kansainvälinen sarja: International Bothnia Cup. Bothnia Cupin toinen osakilpailu käydään Oulun ystävyyskaupungissa, Bodenissa Pohjois-Ruotsissa 2.-3.3.2018.

Bothnia Cup koostuu yhteensä neljästä eri kilpailusta, joista kaksi ensimmäistä ajetaan Oulussa. Lauantaina kello 14 alkava Race 1 -Dominator on mies miestä vastaan ajettava pudotuskisa. Lyhyissä kahden kierroksen erissä kaksi kuljettajaa ajaa toisiaan vastaan. Häviäjän tie päättyy siihen, voittajan edetessä seuraavalle kierrokselle. Lopulta kolme kuljettajaa ratkaisee Dominatorin voiton kolmen kierroksen finaalissa. Kello 18 lauantain alkava Race 2 -Stadioncross ajetaan samalla kaaviolla kuin perjantain SM-kilpailu.

Yleisön jännitystä lisää se, että molemmat iltakilpailut, perjantain SM-kilpailu ja lauantain Bothnia Cup Race 2 -Stadioncross, ovat Veikkauksen vedonlyöntikohteita. Yleisö voi veikata voittajaa aina kilpailun alkuun klo 18 saakka.

Lauantaina 24.2. Bothnia Cupin Race 1 ja Race 2 -kisojen välissä ajetaan myös Naisten Kansallinen Stadion Snowcross -kilpailu.

Kuskeista ennakkosuosikin viitta on vuoden 2017 kakkosella, Ruotsin Emil Hansonilla. Kotimaisilta kuskeilta eniten odotetaan vuonna 2017 loukkaantumisten vuoksi sivussa olleilta Mikko Osmolta ja Pieti Puhakalta. Kannattaa myös seurata oululaista, OSMK:n nuorta Jonas Laakkosta, hän saattaa yllättää kotikisoissa.

Tapahtuma-alueella on paljon oheispuuhaa, esimerkiksi Airsoft-ammuntaa, Frisbeegolfia, Fatbike-pyöriä sekä moottorikelkkojen esittelyjä. Väliajalla esiintyy Stand Up koomikko Matti Patronen. Kisatytöt hurmaavat molempina kisapäivinä. Uudistetut grillit ja ravintolateltat palvelevat yleisöä entistä paremmin. Lauantai-illan kruunaa jätti-ilotulitus.

Molempina päivinä tapahtuma-alueella järjestetään Winter Expo -oheismessut. Snow Express -non stop bussikuljetukset kulkevat koko viikonlopun ajan Oulun keskustan, Nallikarin ja Raksilan pesäpallostadionin välillä.

J. Kärkkäinen Oy:llä on Stadion Snowcross Oulussa iso osasto. Tapahtumaan Kärkkäinen Kone tuo osastolleen esittelyyn ja myyntiin Arctic catin moottorikelkat, mönkijät ja lisävarusteet sekä Irbis ja Tayga-moottorikelkat ja Access-traktorimönkijät.

– Kärkkäiseltä ovat tapahtumassa kelkkavarusteiden kuumimmat uutuudet, myös tarjouksemme ovat huiput, lupaa Kärkkäinen Koneen tuotepäällikkö Janne Hintsala.

Kärkkäisen osastolla on henkilökunta paikalla koko tapahtuman ajan.

– Tervetuloa jututtamaan, tutustumaan uutuuksiin ja tekemään hyviä ostoksia, Janne kehottaa.

Kärkkäisen osastolla esittelyssä olevat venäläiset Irbis-moottorikelkat edustavat hieman erilaisempaa tekniikkaa kuin perinteisemmät moottorikelkat. Niiden moottori on yksisylinterinen ja nelitahtinen. Moottori on ilmajäähdytteinen, mutta jäähdytystä hoidetaan myös öljylauhdutuksen avulla. Moottorin kuutiotilavuus on 149, tehoa koneessa on noin 9 hevosvoimaa. Irbis-moottorikelkkojen vääntöä kehutaan hyväksi ja ajettavuutta helpoksi.

Myös Tayga-moottorikelkat ovat venäläisvalmisteisia. Rybinskin kaupungissa noin 700 kilometriä Pietarista pohjoiseen on valmistettu Tayga-moottorikelkkoja yli 60 vuotta. Kelkka-asiantuntijat sanovat, että noin 2013 vuodesta saakka Tayga-kelkat ovat tulleet ominaisuuksiltaan passeleiksi myös eurooppalaisille käyttäjille. Tayga-moottorikelkkojen tela on leveä ja niiden keula soveltuu hyvin maastoon. Tayga-kelkoissa on sähkökäynnistys. Suomeen tuodaan neljää eri Tayga-moottorikelkkaa. Suomeen tuotavien mallien sanotaan olevan kuin luotuja pilkkiporukoille sekä hyötykäyttöön.

Lisätietoja tapahtumasta: www.snowcrossoulu.com

J. Kärkkäinen Oy:n osastolla Winter Expo -messuilla ovat esittelyssä:

Arctic Cat -moottorikelkat

Arctic Cat -mönkijät

Access-mönkijät

Irbis-moottorikelkat

Tayga-moottorikelkat

Runsas valikoima ajovarusteita ja -tarvikkeita

Kärkkäinen kone palvelee myös verkkokauppana, www.karkkainen.com/kone