A vokadoaioli

Avokadoaioli sekoitetaan majoneesista ja avokadoista ja maustetaan valkosipulilla ja sitruunalla. Tarvitset: 2 kypsää avokadoa, 1.5 dl majoneesia, 1 valkosipulinkynnen, puolen sitruunan mehun, 2 rkl oliiviöljyä ja ripauksen suolaa

Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Lisää majoneesi ja purista valkosipulinkynsi. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Soseuta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.

Avokadoaioli maistuu mukavalta esimerkiksi grillatun lihan tai kalan kanssa.

Resepti: Airi Kotilainen, Allun grilli

Hedelmäinen kurkkusmoothie

1/2 kurkkua

1/2 jääsalaattia

1/2–1 banaani

1 persikka

1 nektariini

2 dl kivennäisvettä tai hedelmämehua

mausteeksi sitruunamelissaa

Viipaloi ainekset ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi juomaksi.

Resepti: Kannuksen Kauppapuutarha

Samettinen vihersmoothie

Pyöräytä blenderissä:

mangoa

kurkkua

pinaattia

tammenlehtisalaattia

lehtikaalta

avokadoa

minttua

omenamehua

jäitä

Viiden minuutin täytekakku

Valmis, kolmeen osaan halkaistu täytekakkupohja

Banaania

Kermaa vaahdoksi vatkattuna

Mansikkarahkaa

Pensasmustikoita

Vadelmia

Mansikoita

Sekoita kahdesta desistä kermaa vatkaamasi vaahto ja purkillinen valmista mansikkarahkaa. Soseuta banaani. Levitä täytteet kakkukerrosten väliin. Laita loput täytteestä reunoille ja kakun päälle.

Koristele tuoreilla marjoilla.

Resepti: Peter Fryckman

Mangokakku

Pohja:

200 g digestivekeksejä

75 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä

400 g mangorahkaa

2 rkl kiehuvaa vettä

2–3 rkl sitruunamehua

2 dl kuohukermaa

Kiille:

4 dl mangososetta

2 liivatelehteä

2 rkl vettä

1 rkl sitruunamehua

Koristeeksi:

karhunvatukoita, pensasmustikoita, passionhedelmiä, ananaskirsikoita, syötäviä orvokkeja

Sekoita sulatettu voi keksimurskan sekaan. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimuruseos tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita varovasti rahkan joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Jäähdytä ja kaada rahkavaahdon joukkoon. Lusikoi täyte pohjan päälle ja peitä kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

Kiillettä varten laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesitilkka ja liota liivatteet siihen. Lisää mangosose ja sitruunamehu liivatenesteeseen, sekoita tasaiseksi.

Anna kiilteen jäähtyä hetken. Kaada kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä vähintään parin tunnin ajan.

Koristele kakku esimerkiksi karhunvatukoilla, passionhedelmillä, ananaskirsikoilla sekä syötävillä kukilla.

Resepti: Peter Fryckman

Nopea parsakeitto

Purkki säilykeparsaa

1 makea sipuli pieneksi pilkottuna

1 kuutio kasvislientä

puoli kuutiota lihalientä

1 ruokalusikallinen Maizenaa

2 dl vettä

1 dl kermaa

1 tl hunajaa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.

Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta noin 10 minuuttia.

Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.