Näin valitset ja hoidat vuodevaatteitasi oikein

Jokapäiväiset rutiinit vaikuttavat vuodevaatteiden raikkauteen. Tiedätkö, miksi vuoteen pitäisi antaa tuulettua ennen sijaamista? Tai miksi vuodevaatteet kannattaa kuivata kuivausrummussa?

Hyvän unen etsijän ei tarvitse tehdä ihmeitä pedatakseen levollisen yön itselleen. Riittää, kun perusasiat ovat kunnossa, ja unelle on luotu otollinen ympäristö.

Itselle sopiva sänky ja vuodevaatteet, rauhallinen ympäristö, pimennysverhot ja hieman muuta kotia viileämpi ilma takaavat makeat unet.

Hyvä uni on kokonaisuus, eikä sen tiellä saa olla huono nukkuma-asento. Juuri omaan uneen sopiva tyyny ja peite varmistavat mahdollisimman hyvät yöunet.

Tyyny on oikean korkuinen, kun nukkuessa niska ja kaularanka ovat luonnollisen suorassa asennossa.

Hyvä tyyny tukee päätä, niskaa ja kaularankaa unen aikana ja koko keho rentoutuu lepoon. Laajassa Familon-tyynyvalikoimassa on tyynyjä kaikenkokoisille ja -tapaisille nukkujille. Myös lisätyynyt ovat hyvä keino kohentaa nukkuma-asentoaan mukavaksi. Familonin tyynyt ovat ilmavia, lämpöä sääteleviä, säädettäviä ja muotoutuvia.

Peitteen valintaan vaikuttavat yksilöllinen lämmöntarve ja toisaalta asunnon lämpötila. Keho haihduttaa kosteutta ja lämpöä koko yön ajan. Jos patjan ja peitteen väliin jäävä mikroilmasto ei toimi, keho alkaa hikoilla epämiellyttävästi. Korkealaatuiset ja helppohoitoiset Familon-peitteet sopivat kaikenlaisille nukkujille, niin vilukissoille kuin kuumakalleillekin.

Laadukkaat petivaatteet hengittävät, tuntuvat miellyttävältä ja haihduttavat hyvin kosteutta. Pese ja tuuleta tekstiilejä säännöllisesti.

Hyväkin tyyny ja peite kuluvat ajan myötä, etenkin, jos niitä ei osaa huoltaa oikein. Kun tuuletat, peset ja vaihdat vuodevaatteesi säännöllisesti, voit nauttia hyvillä mielin makeista unista.

Kun pidät huolta sängystäsi ja vuodevaatteistasi, ne pitävät huolta sinusta. Puhdas peti, kauniit unet – niistä on jokapäiväinen hyvinvointi tehty.

MITÄ?

Riittävä vaihtoväli takaa makoisat ja hygieeniset unet

VAIHDA

* tyynyt 2 vuoden välein

* peitot 4 vuoden välein

* joustinsänky ja -patja maksimissaan 10 vuoden välein

* sijauspatja 4 vuoden välein