Sisustussuunnittelija Auli Palola tietää ja ei tiedä mitä työpäivä pitää sisällään, kun hän vähän ennen yhtätoista saapuu K-Rauta Rautapohjan myymälän iltavuoroonsa.

– Sisustussuunnittelija ja myyjä, niitä töitä tehdään joka päivä. Varmasti saa vastailla puhelimeen ja kirjoitella asioita ylös. Monipuolista ja vaihtelevaa ja kahvillakin käydään, jos ei ole hyperhektistä, naureskelee Auli ja myöntää, että joskus on!

Viime viikon arkinen perjantai piti sisällään myyntityötä, lounaan jälkeen asiakkaan (Rakennusliike Työmies) työmaalla käynti ja iltapäivästä suunnittelua sisustusasiakkaan kanssa pesuhuone- ja saunaremontista.

Reilu seitsemän vuotta sitten myyjänä aloittanut Auli opiskeli oman työnsä ohella sisustussuunnittelijaksi ja on tykännyt.

– Mukavaa ja ihanaa on ollut. On saanut olla luova ja tehdä kivoja asioita hyväntuulisten asiakkaitten kanssa, sanoo Auli, jonka sisustussuunnittelun osaamisella on riittänyt kysyntää.

– On kyllä, joka päivässä on perusjuttunsa omin maustein. Yleensä pohditaan pintamateriaaleja, mutta myös tekstiilejä ja kalusteita (suuremmissa projekteissa), pohtii Auli päiväänsä.

”Päämiehiä” on riittänyt yksityisten ihmisten toiveista ja tarpeista yritysten rakentamien rivi- ja kerrostalojen sisustussuunnitteluun.

– Laidasta laitaan, pienremonteista kerrostalojen kokonaisvaltaiseen

sisustussuunnitteluun, kertoo Auli.

Viime kesänä Auli suunnitteli sisustuksen yhteen Kalajoen loma-asuntomessujen asuntoon

Sisustussuunnittelijan työ on asiakkaan auttamista, ei omien juttujen esittelyä.

– Asiakaspalvelutyötä, jossa tärkein asia on loppukäyttäjän tarve ja tyytyväisyys, painottaa Auli ja muistuttaa suunnittelutyön olevan usein tiimityötä kalustemyyjien kanssa. Toteutusvaiheessa tiimi kasvaa, sillä mukaan tulevat myyjät ja asentajat.

Myymälän tiloissa asiakkaan kanssa tehtävä suunnittelutyö on ilmaista.

– Minulta voi varata ajan myymälään, jolloin voimme rauhassa perehtyä suunnitteluun, olipa se remontti- tai uudisrakennuskohde, muistuttaa ja kannustaa Auli.

Iltavuoronsa seitsemältä lopettelevaa Auli Palolaa naurattaa, kun kysyy, että jäävätkö työt työpaikalle vai tulevatko ”saatille” kotiin asti.

– Aika usein jää joku asia vähän mielen päälle. Sisustus kiinnostaa aina sen verran, että menee sitten mihin hyvänsä, niin väkisellä sitä miettii tilaratkaisuja, myöntää Auli, sisustussuunnittelija.