Urheiluvuosi 2019 on vilkas. Tapahtumia riittää tammikuusta vuodenvaihteeseen, isoja kisoja ja paikallisia pikkukisoja sekä kaikkea siitä väliltä.

Tässä jutussa olemme tehneet muutamia poimintoja penkkiurheilijoiden alkupaloiksi. Urheilu- ja liikuntatapahtumien runsauden vuoksi rajataan tulevia tapahtumia kesän kynnykselle ja muistutetaan loppuvuoden tapahtumista tarkemmin toukokuussa.

Teksti: Ari Stenius

Kesä- ja talvilajien lyödessä kättä toukokuussa moni laji saa huipennuksensa ja toiset starttaavat uuteen kauteen. Suomessa seuratuimmista lajeista jääkiekon liigamestaruus ratkeaa toukokuussa, kun vähän ennen Helsingin Jalkapalloklubi aloittaa Veikkaus-liigassa mestaruutensa puolustamisen.

Toukokuun ja myöhemmissä lehdissä tarkastellaan lentopalloväen eurooppalaisia juhlia. Suomen sekä nais- että miesjoukkue pelaa maaosan parhaiden lopputurnauksessa loppukesästä ja alkusyksystä.

Yleisurheilua suurtapahtuma MM-kisat urheillaan poikkeuksellisen myöhään – syyslokakuun vaihteessa Qatarissa.

Mutta vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen ja poimintoja sieltä.

HELMIKUU

Helmikuun iso juttu on Super Bowl. Amerikkalaisen jalkapalloilun loppuottelu pelataan nyt kolmatta kertaa Atlantassa, pelipäivä on 3. helmikuuta.

Alppihiihdon MM-kilpailut kisataan Ruotsin Åressä, mutta Suomessa enemmän kiinnostusta herättää Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat Seefeldissä (19.2.-3.3.). Olympiavoittajan Iivo Niskasen nimiin vannoo suomalainen penkkiurheilija.

Oulun pesäpallostadionilla on pärinää Stadion Snowcrossin ottaessa Raksilan haltuunsa helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

MAALISKUU

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Oulussa jääkiipeillään sekä nuorten MM-kisatitteleistä että Euroopan cupit finaalit.

Saman viikonlopun lauantaina Oulussa järjestetään maailman vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn hiihtokilpailun Tervahiihdon (omaa sukua Oulu-hiihto) 130:s kilpailu. Juhlavuoden piristyksenä 15 kilometrin retrohiihto…

Maaliskuun puolivälissä katsotaan Kaisa Mäkäräiseen. Luistaako suksi ja osuuko kuti kymppiin? Ampumahiihdon MM-kisat käydään Östersundissa.

Formula 1:n kauden 2019 kausi käynnistetään tutusti Australiassa 17. maaliskuuta.

HUHTIKUU

Naisten jalkapalloliiga potkaistaan käyntiin jo maaliskuussa ja miesten pääsarjat huhtikuussa jääkiekon liigaseurojen pelatessa pudotuspelejään.

Suomalaisia kiinnostaa myös huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla Espoossa pelattavat naisten jääkiekon MM-kisat ja painin EM-kisat Romaniassa.

TOUKOKUU

Liigan kiekkomestari kaudella 2018-19 ratkeaa viimeistään seitsemäs toukokuuta, ainoastaan kolme vuorokautta ennen lajin MM-kisoja.

Kymmenes toukokuuta alkavat jääkiekon MM-kisat. Miehet ratkovat mitalit Slovakiassa. Mestari on selvillä 26:s toukokuuta.

Pesäpalloilun naisten ja miesten supersarjat käynnistyvät toukokuun lopulla.

KESÄKUU

Kesäkuun ensimmäisenä pelataan jalkapalloilussa Mestarien Liigan finaali Madrisissa.

Edellä otantaa, mukavaa urheiluvuotta!