Näin kannustaa Tietoisuuden Hehkun hyvinvointipalveluyrittäjä Petra Reiman.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Tietoisuuden Hehku

Lannevedellä Keski-Suomesssa asuva ja Tietoisuuden Hehku hyvinvointipalveluyritystä pitävä Petra Reiman , 43, on paneutunut kemikaalien terveydelle ongelmia aiheuttaviin ominaisuuksiin ja päätynyt kemikaalittomaan elämään, jota suosittelee toisillekin.

Hänen mukaansa terveyden kannalta haitallisimmat kemikaalit ovat parabeenit, formaldehydin vapauttajat, alumiiniyhdisteet sekä lukuisat kosmetiikan kemikaalit.

– Parabeenaja käytetään säilöntäaineina esimerkiksi ns. synteettisen kosmetiikan ihovoiteissa, shampoissa, hammastahnoissa ja meikeissä. Formaldehydin vapauttajat ovat mikrobeja tuhoavia säilöntäaineita, niistä vapautuu formaldehydiä tuotteeseen vähitellen. Formaldehyvin vapauttajia käytetään esimerkiksi kynsilakoissa sekä vesipohjaisissa kosmetiikkatuotteissa, kuten shampoissa, suihku- ja käsisaippuoissa. Alumiiniyhdisteitä on esimerkiksi deodoranteissa, hammastahnoissa ja huulipunissa.

Petra kehottaa lukijoita tutustumaan nettisivustoon: https://safkanet.fi/2016/01/15/naita-kosmetiikan-ainesosia-kannattaa-valttaa/

– Sieltä löytyy tarkka listaus ja kuvaus kosmetiikassa käytettävistä kemikaaleista.

Muovin riskit huolestuttavat Petraa.

– Mikromuoveja käytetään kosmetiikassa ja pesuaineissa laajalti, siksi niiden riskit koskettavat lähestulkoon jokaista, Petra harmittelee.

– Mikromuovien pienet hiukkaset läpäisevät jätevedenpuhdistamojen suodattimet ja päätyvät vesistöihin. Mikromuovit sitovat vesistöissä itseensä muita haitallisia kemikaaleja, ja kaikki nämä kemikaalit päätyvät esimerkiksi kalojen elimistöön ja tätä kautta ihmisten lautaselle.

– Muovijäte itsessään saastuttaa vesistöjä. Valtava määrä eläimiä kuolee muovijätteen aiheuttamiin ongelmiin. On huomattava, että muovi ei häviä merestä, vaan pilkkoutuu koko ajan pienemmiksi kuiduiksi.

Petra on valinnut myös tuoksuksi kemikaalittomat vaihtoehdot.

– Synteettiset tuoksut altistavat ihmistä astmalle, aiheuttavat sydämen tykytystä, hengenahdistusta, uupumusta, pääkipua, silmien kirvelyä, silmien valumista, nenän tukkoisuutta, ihon kutinaa sekä myös huimausta ja ajatusten tokkuraisuutta.

Petran selvitysten mukaan kaikki synteettiset kemikaalit ja hajusteet eivät ole samanlaisia.

– ”Pahimmat rikolliset” voidaan karkeasti jakaa kahteen ryhmään: herkistävät kemikaalit, mitkä aiheuttavat allergisia reaktioita silmiin, ihoon ja hengityselimiin sekä hormonihäiritsijät, jotka on liitetty rinta-ja eturauhassyöpään sekä kilpirauhasongelmiin, ja todettu olevan myrkyllisiä myös lisääntymissyklille.

Petra Reiman on tykästynyt kemikaalittomiin Young Livingin tuotteisiin. Tuotesarjassa on muun muassa terapeuttisen asteen eteerisiä öljyjä, luontaistuotteita ja ravintolisiä, kosmetiikkaa, meikkejä sekä kodinhoitotuotteita.

– Young Livingin eteeriset öljyt ja juomat ovat pakattu lasipulloihin ja muut tuotteet kierrätysmuoviin. Young Livingin eteeriset öljyt ovat orgaanisia luonnontuotteita, eivätkä ne sisällä kemiallisia jatkeaineita tai mikromuoveja.

Petra vinkkaa , että kodin kemikaalittomat pesuaineet voi tehdä helposti itsekin.

– Yhdistelemällä ruokasoodaa, kookosöljyä, perunajauhoja, etikkaa sekä Young Livingin tuotteita voit tehdä kaikki kodin puhdistusaineet edullisesti ja vaivattomasti. Näillä itse tehdyillä tuotteilla säästät sekä lompakkoa, ympäristöä että omaa kehosi.

– Aloittaa voisi kodin kemikaalittomien pesuaineiden kohdalla valistamalla itse desinfiointiaineet sekä konetiskiaine-, pyykinpesu- ja huuhteluaineet. Jos sinua kiinnostaa kemikaalittomuus ja tuotteiden valmistus itse ja haluat ohjeita, niin ota minuun yhteyttä nettisivujeni kautta www.tietoisuudenhehku.com. Neuvon ja opastan sinua mielelläni, sanoo Petra.

Tietoisuuden Hehkussa Petra Reiman antaa myös erilaisia luontaishoitoja. Siellä on myynnissä hyvinvointi-tuotteita, ravintolisiä, Young Livingin eteerisiä öljyjä ja homeopaattisia lääkeaineita.

”– On huomattava, että muovi ei häviä merestä, vaan pilkkoutuu koko ajan pienemmiksi kuiduiksi.”

KUKA?

Petra Reiman kiteyttää elämänpolkunsa seuraavasti:

Aika varhain, opin sain.

Kuuntele, tottele sydäntäs.

Se maailmalle kuljetti, itketti ja opetti.

Nöyräksi minut pakotti.

Oppeja viisaiden keräsin, tietämättä, mihin niitä käyttäisin.

Tein lapsen jos toisenkin.

Kiireen ja riittämättömyyden.

Itselleni palkaks hain. Eksyksissä harhailin.

En paikkaani heti löytänyt.

Mutta.

Nyt on aika pysähtyä, minun ja

Ohikulkijan, elämä lipuu ohitse, ellei

Sisälle päin katsele, näin pysäytän itseni.

Rakkaudella, näin kuuntelen itseäni rakkaudella.

Sinut ohikulkijan, kohtaan suurella kunnioituksella.

Kiitän että sain edes hetkeksi pysäyttää sinut itsellesi.

Se herättäköön sinun tietoisuuteesi, minne seuraavan

Askeleen laittanetkin.

Suurta varjelusta sielusi suunnitelmiin.

Pysähdy, hengitä ja nauti, mitä sinussa tapahtuukin.