Tanssija, tanssinopettaja, yrittäjä Helena Ahti-Hallbergille

Kahta eri tyypin kollageenia, Pycnogenolia, hyaluronihappoa, ja C-vitamiinia sisältävä Skingain plus pitää Helenan ihon kimmoisena ja nivelet notkeina. Oxytarm puhdistaa suolistoa hellävaraisesti.

Viisi kertaa viikossa tanssia opettava Helena Ahti-Hallberg , 51, ei vapaa-aikanaan yleensä tanssi, eikä harjoita muutoinkaan rankkaa fyysistä liikuntaa. Hän kotoilee.

– Tai marttailen. Puuhastelen mielelläni puutarhassa ja työnnän käteni multaan. Säilön puutarhamme satoa, jota sitten syömme pitkin talvea. Sienestäisinkin, jos lähellämme olisi sienimaastoja. Onnekseni saan ihanilta oppilailtani tai heidän vanhemmiltaan sienilahjoja.

Helenan ja hänen puolisonsa Ericin Sipoossa sijaitsevan omakotitalon puutarhasta löytyy mittava määrä hyötykasveja: marjapensaita, mansikkaa, perunaa, raparperia, lehtikaalia, salaattia, kevätsipulia, persiljaa, tilliä, lipstikkaa…

– Viime kesänä kokeilin istuttaa parsaa. Sieltä se nousi, mutta satokypsää parsa on vasta kolmantena kesänä, Helena sanoo.

Puutarhan hoitaminen on hänen mielestään hauskaa.

– Tykkään luomuilla. Kun itse kasvatan ruokaa, tiedän, miten olen kasvit lannoittanut. Ei niissä ainakaan mitään minun lisäämiäni myrkkyjä ole; nille en voi mitään, mitä ilman ja sateen mukana tulee.

Helenalla on kesäisin myös neljä kanaa, jotka tuottavat päivittäin tuoreita munia syötäväksi.

– Pojantyttäreni, 5-vuotias Viola kysyy heti ensimmäiseksi kesällä meille tultuaan, onko munat jo kerätty? Yhdessä sitten menemme ne keräämään. Minusta on tärkeää, että lasten kanssa tehdään ihan tavallisia arkipäivän asioita.

Äidiltään Helena oppi, että ruokia kannattaa tehdä valmiiksi pakastimeen. Niistä saa nopeasti lämmitettyä lounaan tai illallisen.

– Olen muun muassa tehnyt runsaasta tomaattisadosta tomaatti-vuohenjuustokeittoja pakkaseen.

Terveellistä ruokavaliotaan Helena täydentää lisäravinteilla.

– Lisäravinteista kaksi on ylitse muiden Oxytarm ja Skingain plus. Oxytarm auttaa suoliston toiminnassa ja ennaltaehkäisee divertikkelin eli umpipussin muodostumista. Minulla oli kerran sellainen ja en halua enää koskaan kokea sitä kipua, Helena kertoo.

1 ja 2 tyypin kollageenia, Pycnogenolia, hyaluronihappoa ja C-vitamiinia sisältävään Skingain plussaan Helena tutustui, kun häntä pyydettiin tuotteen kasvoksi.

– Sanoin, että kokeilen sitä ensiksi ja jos se toimii, suostun. Kokeilin tuotetta kuukauden ja totesin, että niveleni olivat liikkuvammat kuin ennen. Se oli minulle isompi asia kuin Skingeinin kollageenin vaikutus ihoni hyvinvointiin. Kun olin Selviytyjät tosi-tv-sarjan kuvauksissa Filippiineillä, missä Skingain ei ollut mukana, huomasin, että kasvoni iho muuttui viidessä viikossa kuivaksi kuin rusina. Toki olosuhteet vaikuttivat myös, mutta en ikinä ennen ole ollut niin ryppyinen. Kun tulin kotiin, aloitin heti tehokuurin, jotta sain ihooni kimmoisuutta.

Helena kertoo Skingainin tehon juurtuneen myös perheen kahteen poikaan.

– Kun tanssia harrastava 23-vuotias poikani valitti olkapäidensä jumitusta, nuorempi ohjeisti, että ota Skingainia, Helena nauraa.

Hyvien perintötekijöiden, terveellisen ravinnon ja lisäravinteiden lisäksi Helena hoitaa kasvojaan Cryo21-terapialla.

– En ole kauheasti aikaisemmin käynyt kasvohoidoissa, mutta kylmähieronta on kyllä valtavan rentouttavaa, joten käyn siinä säännöllisesti kahden viikon välein. Olen saanut sukuperintönä helttamaisen leuanalueen, johon otan kylmäkäsittelyä. Sen ansiosta se on selkeästi kiinteämpi. Kylmähieronta myös silottaa ihoa ja hävittää pintajuonteita kasvoilta, Helena sanoo ja kertoo nauttivansa jokaisesta hoitokerrasta ja rentoutuvansa hoidon aikana ihanaan uneen.

– Ensimmäinen geelikerros tuntuu kylmähköltä, mutta sitten siihen hoitoon nukahtaa.

Helena on myös kokeillut Cryo21-terapiaa vatsanseudulle.

– Joka kerta on lähtenyt käsittelyssä 1,5 – 2 senttiä vyötäröltä ja housut ovat sujahtaneet helposti jalkaan hoidon jälkeen. Mikä parasta: tulos on myös pysynyt.

Helsingissä syntyneen Helenan kilpatanssiura alkoi 10-vuotiaana, kun hänen äitinsä vei tytön katsomaan tanssikilpailua. Siihen asti Helena oli harrastanut joukkuevoimistelua kilpatasolla.

– Se oli rakkautta siltä istumalta. Musiikki, liike ja tanssiparin harmonia tempaisivat mukaansa. Sanoin äidilleni, että tämä on minun lajini. Tietysti pientä tyttöä ihastuttivat myös höyhenet, harsot ja kaikki ihana bling-bling, mikä tanssipukuihin liittyi.

Helsingissä ei tuolloin ollut vielä kilpatanssiurheilussa junioritoimintaa, mutta Tanssiseura Swing ry oli juuri aloittamassa sellaista, ja Helena liittyi riveihin.

– Onnekseni sain opettajakseni Vilma Hartwigin, joka sai rakkautensa, intohimonsa ja palonsa kilpatanssiin siirtymään minuun ja varmasti muihinkin oppilaisiinsa. Hänen merkitys uralleni on ollut valtava. Yleensäkin ensimmäisen tanssinopettajan henkinen merkitys on suuri, vaikka myöhemmin opettajat vaihtuvat ja jokaiselta saa lisäpanoksia. Vilma Hartwigin luomaa paloa yritän välittää myös omille oppilailleni. Mielestäni jos elämässään on jotain saanut, on meillä velka siitä maksettavana. Minä sain opettajaltani intohimon tanssiin ja halun oppia siitä lisää. Sen haluan jakaa omille oppilailleni, Helena kertoo ja sanoo, että joukkuevoimistelutaustasta oli hyötyä nuorelle aloittelevalle kilpatanssijalle, koska kehon koordinaatiokyky ja lihasjoustavuus olivat sisäistyneet.

Helena on voittanut kilpailu-urallaan tanssissa yhdeksän suomenmestaruutta sekä edustanut Suomea MM-, EM- ja PM-kilpailuissa.

”– Joka kerta on lähtenyt käsittelyssä 1,5 – 2 senttiä vyötäröltä ja housut ovat sujahtaneet helposti jalkaan hoidon jälkeen. Mikä parasta: tulos on myös pysynyt.”
”– Jos suolisto on puhdas, iho voi hyödyntää paremmin ravintoaineita ja tästä seuraa puhtaampi, kirkkaampi ja kauniimpi iho.”