Reiman syys- ja talvimallisto pukee lapset kaikkiin keleihin

Kaikenikäisten seikkailijoiden ulos pukemisen a ja o on pitää lapset kuivina ja lämpiminä. Tähän on takuuvarma konsti: kerrospukeutuminen, jonka aineksina ovat villa ja Reimatec. Yhteistä kaikille Reimatec-asuille on, että ne paitsi pitävät vettä, myös hengittävät, eli antavat kosteuden haihtua vaatteen sisältä ulos.

Taaperoiden paras valinta on klassikkohaalari Reimatec Gotland.

Reiman klassikkohaalari Reimatec Gotland on muodostunut suursuosikiksi – nähtiinpä se Ruotsin kruununprinssi Oscarinkin yllä viime vuonna (https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000005539861.html). Tällä asulla on monta hyvää ominaisuutta: kestävä materiaali, joka pitää tuulta ja vettä, mutta kuitenkin hengittää. Lämmin vanu ja takamuksen kohdalle laitettu lisälämmike pitävät huolen, ettei vilu pääse yllättämään. Hupun tekoturkisreuna ei ole pelkkä somiste: se pidättää lämmintä ilmaa kasvoilla ja ehkäisee näin pakkasenpuremia.

Alkusyksystä selvitään mukavasti joustosamettisella Reiman Vuoro-välihaalarilla, joka on kevyt ja helppohoitoinen ja johtaa kosteutta iholta poispäin. Kun loppusyksy vaihtuu talveksi, toppahaalarin alle voi jo pukea villaiset Parvin-väliasut. Ja jos oikein kylmäksi yltyy, niin molemmat.

Muista etenkin pienempiä pukiessa suojata pää, kädet ja jalat hyvin. Pään lämpimänä pitämisessä ohut Reiman kypärämyssy Jupiter on erinomainen apu pipon tai talvihatun alle puettuna. Laadukkaasta, ohuesta Tencel-kuidun ja merinovillan sekoituksesta tehtynä se lämmittää loistavasti, vaikka materiaali taaperon touhutessa kostuisikin hieman.

Merinosta puhuttaessa on hyvä muistaa, että kaikki Reiman väliasuissa ja asusteissa käytetty merinovilla on tuotettu vastuullisesti, ilman ikävää mulesing-menetelmää.

Puuvillainen pipo, esimerkiksi Reiman Hattara, sopii syksyyn, mutta talvea kohti mentäessä kannattaa jo vaihtaa villaiseen tai villasekoitteeseen, näitä pipoja Reimalla ovat Bulo, Pohjola, Tuuhea ja Knitt. Leikki-ikäisen ja junnun meno saattaa olla niin vauhdikasta, että pelkkä pipo riittää pakkasellakin. Villa lämmittää sekoitteessa ja täysvillaisena ohuenakin kerroksena. Villaa sisältävien pipojen vuorina oleva fleece siirtää kosteutta iholta pois eikä taatusti kutita.

Villaa löytyy myös käsineistä: paitsi lapasista, niin myös toppahanskoista. Pakkasrukkaset taaperoiden Huiske sekä hieman isompien Tomino-rukkanen ja Harald-hanska ovat Reiman kestosuosikkeja vuodesta toiseen juuri superlämpimän villakarvavuorinsa ansiosta, ja ne toimivatkin loistavasti pakkasella ja hangessa. Täydellistä vedenpitoa loskakeleihin kaipaavalle Reima suosittelee Vilkku-rukkasia.

Alkusyksyn leutoihin keleihin sopivat Reiman trendikkäät, vettähylkivät kevytuntuvatakit Fern ja Falk, joiden eristeenä on vastuullista untuvaa – se antaa parasta lämpöä myös sisäisesti. Reiman untuvat ovat peräisin hyvin kohdelluista linnuista, minkä takeena vaatteilla on Responsible Down Standard -sertifikaatti.

Takkeihin kannattaa syksyllä yhdistää softshell-housut, jotka pitävät vettä juuri sopivasti, mutta antavat joustavina ja taipuisina silti täyden liikkumavapauden - ja ennen kaikkea näyttävät hyviltä. Softshell toimii hyvin myös hanskoissa, kun pakkanen ei vielä pure. Junnujen suosimat Eidet-sormikkaat suojaavat kädet pikku sateilta pyöräillessä ja ulkona pelatessa, ja ne sopivat lisäksi älypuhelimen näppäilyynkin.

Softshell -housujen pariksi jalkaan vetäistään Reiman suosituin, hyvännäköinen välikausikenkä, Wetter-tennarit. Niiden vedenpitävä välikalvo ja korkea varsi suojaavat junnuja juuri sopivasti roiskeilta. Vastaava tarroilla suljettava pienempien lasten malli on nimeltään Patter .

Kun lumisateet tulevat, vedenpitävä, silti hengittävä Reimatec-parkatakki suojaa kaupunki- ja koulumatkoilla parhaiten, alaosanaan vaikkapa Reiman uutuus, kierrätyspolyesteria sisältävät Sild-kevyttoppahousut. Alle voi pakkasella pukea lisälämmikkeeksi Reiman villaiset väliasut Mahin ja Misam, ja jos tulee oikein huippukylmä, kaivetaan vaatekaapista esiin syksyiset kevytuntuvatakit ja puetaan ne välikerrokseksi, niin ei taatusti palele.

Pakkaskenkinä toimivat ensi alkuun Freddo-saappaat, ja kun loputa koittaa oikein jääkeli, on Laplander Reiman saappaista kaikkein lämpimin.

Laplander-saappaan Vibram Arctic Grip -pohja yllättää: se tarraa märkään jäähän antaen hyvän pidon. Loskan ja pakkasen väliä sahaaville talvikeleille käteviä ovat kumiteräiset ”loskarit”, klassikkomalli Nefar ja huovalla terästetty uutuus Jalan, joiden tukeva kuminen kalossiosa suojaa kosteudelta.

Kun valitsee tarpeeksi ison koon, ne ovat villasukan kanssa verrattoman helppo ja hyvä yhdistelmä.

Reiman suunnittelutiimi valitsee aina asujen kankaat niin, että ne sopivat kyseisen ikäryhmän tarpeisiin ja aiottuun käyttötilanteeseen. Stavanger-haalarin kangas on erityisen kestävää, ja se onkin voittanut jo useita testejä. Kestävimmät Reimatec-housut, nimeltään Loikka ja monien Reimatec-haalarien alaosat tehdään tästä kankaasta.

Myös mallit suunnitellaan tarkasti. Kaikissa Reimatec-ulkovaatteissa on turvallisuuden vuoksi neppareilla kiinnitetty huppu ja tarpeellinen määrä taskuja. Vetoketjut ovat kestäviä ja helppoja käyttää, ja ketjun kiinnitysrakenne varmistaa, ettei päälliskangas pääse ketjun ja lukon väliin.

Reima on käsitellyt kaikkien tiiviiden ulkoilukankaiden, myös softshellin, pinnan vettä ja likaa hylkiväksi. Tämä säästää paljon energiaa, vettä, pesuainetta ja ennen kaikkea pyykkäyksen vaivaa. Samalla myös ympäristöä säästyy, sillä viimeistys on toteutettu täysin ilman haitallisia fluorihiilivetyjä.

Suositut Kiddo-takit Reili, Maunu ja Lennos sekä Lightning-housut ovat nekin Reimatec-laatua, leikinkestäviä ja käytännöllisiä. Takkien ja housujen juju on toimiva materiaali ja mallien ajaton yksinkertaisuus: niissä ei ole mitään turhaa, silti mukavuus ja kestävyys kohdillaan.

Yhteistä kaikille Reimatec-asuille on, että ne paitsi pitävät vettä, myös hengittävät, eli antavat kosteuden haihtua vaatteen sisältä ulos. Tämä on ensiarvoisen tärkeää liikkuessa, sillä märkänä iho jäähtyy 25 kertaa nopeammin kuin kuivana.

Jos talvella on tarkoitus suunnata laskettelemaan, kannattaa katsastaa Takeoff-housut. Niissä on Reimatec-toiminnallisuuden ja lämpimän vanun lisäksi myös kaikki talvisiin rinnelajeihin tarvittavat ominaisuudet, kuten vetoketjutaskut, lumipussit lahkeensuissa ja irrotettavat henkselit. Ylimääräisen kasvunvaran voi kätevästi kiinnittää lumilukon reunaan nepparilla.

Talvisille rinteille parhaat käsineet ovat Reimatec Viggu-hanskat, joiden vedenpitävä välikalvo varmistaa, että sormet pysyvät kuivina. Laskettelukypärän alle on syytä pukea vähintäänkin Aurora-aluskypärä.

Reima-lastenvaatteita löydät Kärkkäiseltä!

”– Villaa sisältävien pipojen vuorina oleva fleece siirtää kosteutta iholta pois, eikä taatusti kutita.”