Saunassa rentoudutaan, unohdetaan kiire. Painetaan pause-nappi päälle.

Suomalainen Rento-saunatuotesarja on uudistunut 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi.

Koko Rento-tuotesarjalla on Design from Finland -merkki. Useilla Rento-tuotteilla on Avainlippu merkkinä kotimaisesta valmistusprosessista.

Teksti: Reetta Reinman

Rento-saunatuotesarjasta Tammer Brands Oy:ssä vastaava Riikka Vilmusenaho kertoo, että 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi uudistuneessa ja monipuolistuneessa Rento-saunatuotesarjassa korostuvat entistä enemmän estetiikka ja ergonomia.

– Esimerkiksi sekä ulkoasultaan että sisällöltään uudistuneen Rento-kosmetiikkasarjan tyylikkäät pullot ja tuubit vastaavat vaativankin sisustajan toiveisiin, ilman että niitä tarvitsee piilottaa kaappeihin, sanoo Vilmusenaho.

Rento kosmetiikkasarjaan kuuluvat hiusten- ja vartalonpesuaineet sekä voiteet, kuorinnat ja saunahunajat ihonhoitoon sekä tuotteita jalkojen hoitoon ja hemmotteluun.

Tuotteet valmistetaan Suomessa.

Uudistuneessa kosmetiikkasarjassa on teho- ja tuoksuaineina esimerkiksi Suomen metsien supermarjaa, mustikkaa sekä Lapin keskiyön auringon antioksidanttivoimallaan rikastamia marjoja.

Pakkausilmeuudistuksessa Rento-tuotteet ovat saaneet ilmeekseen pause-merkkiä muistuttavan merkin.

– Tämä viestii saunan funktiosta: laitetaan pause päälle ja annetaan itselle lupa rentoutua, sanoo Vilmusenaho.

Saunatuotteiden , sauna-astioiden, kuten kiulujen ja kauhojen sekä saunassa käytettävien erilaisten pesuharjojen muotoilussa korostuu Vilmusenahon mukaan erityisesti ergonomian tärkeys.

– Tuotteen pitää miellyttää sekä silmää että kättä. Sen on toimittava kosteassa, kuumassa ja monesti liukkaassa saunatilassa. Saunatekstiilien on tunnuttava miellyttävältä iholla. Niiden materiaalin on kestettävä isoja lämpötilanvaihteluita sekä usein toistuvaa pesua.

Rento-saunatuotteiden tuotekehittelyssä pohditaan jatkuvasti uudenlaisia, kestävän kehityksen mukaisia, ekologisia materiaaleja sekä kotimaisia materiaalivaihtoehtoja.

– Esimerkiksi saunatekstiileissä käytämme luomupuuvillaa ja kierrätyspuuvillaa.

– Rento-saunasarjan uusin tuoteperhe Pisara valmistetaan kulutusta hyvin kestävää ja kuumassakin muotona hyvin säilyttävästä luonnonkuitukomposiitista, UPM Formista. Kotimaisen raaka-aineen ansiosta Pisara kiulut myös valmistetaan Suomessa, samoin niiden pahviset pakkaukset.

UPM Formin valmistuksessa käytetään mäntysellua sekä puhdasta muovia.

– Sellukuidut parantavat muovin jäykkyyttä ja lujuutta. Ruiskuvalettavan tuotteen muotoilussa nämä ominaisuudet mahdollistavat tuotteelle selkeät, pelkistetyt muodot. Pisara-saunakiulussa astia ja kahva yhdistyivät yhdeksi muodoksi, pisaraksi, Vilmusenaho kertoo.

– Biokomposiitin avulla on mahdollista vähentää muovin käyttöä, hän painottaa.

Hän korostaa myös Pisara-kiulun ergonomisuutta.

– Pisara-kiulusta ote on pitävä märkänä ja kuivana, pinta on lämmin koskea. Huolloksi riittää pesu vedellä ja saippualla.

Pisara-saunakiulun ovat suunnitelleet muotoilutoimisto Reaktorin muotoilijat Eija Leinonen ja Tuomo Väänänen.

Kaikkien Rento-saunatuotteiden suunnittelu on Suomessa. Tuotteiden valmistus on osittain Suomessa, osittain muualla.

Suomalaiset Rento-saunatuotteet ovat löytäneet paikkansa maailmalla. Rentotuotteiden liikevaihdosta viennin osuus on noin 30 prosenttia. Vientiä on yli 25 maahan, aina USA:ta, Japania ja Etelä-Afrikkaa myöten.

Suomesta Rento-saunatuotteita löydät Kärkkäisen viidestä tavaratalosta ja verkkokaupasta www.karkkainen.com

Kärkkäisen 31-vuotissynttäreiden kunniaksi Rento-saunatuotteista on kahden synttäriviikon ajan 20 prosentin alennus, eli ajalla 31.10-13.11.2019.

”Saunattomat eivät voi käsittää, että on kansa, joka jouluaaton hämärissä miltei samalla kellonlyömällä astelee nokisiin saunoihin lehväkimput kainalossa.

Siellä nuo miljoonat lehväkimput nousevat ja laskevat, kohisevat ja pauhaavat kuin lukematon viulujousien joukko äärettömän suureksi kuvitellussa jättiläisorkesterissa.”

- Sakari Pälsi (1882-1962)

”– Saunatuotteen pitää miellyttää sekä silmää että kättä. Sen on toimittava kosteassa, kuumassa ja monesti liukkaassa saunatilassa.”
”– Suomalaiset Rento-saunatuotteet ovat löytäneet paikkansa maailmalla. Niitä viedään yli 25 maahan.”