Tehostartista virkeyttä ja elämäniloa

Jos olo on nuutunut, nyt on aika herättää uudelleen aineenvaihduntasi. Kesä on parasta aikaa hoitaa itsensä kuntoon tehostartin avulla.

Turvottaako, närästääkö tai reistaileeko vatsasi? Yleisin syy vatsavaivojen takana on suoliston huono kunto, joka vaikuttaa aineenvaihduntaamme ja kokonaisvaltaisesti terveyteemme.

Terve aineenvaihdunta on keskeinen osa ihmisen hyvinvointia. Syöty ruoka muuttuu biokemiallisten prosessien kautta solujen rakennusaineiksi sekä kuona-aineiksi, jotka elimistö poistaa vitsan, ulosteen, hien ja hengityksen kautta.

Kaikissa aineenvaihduntaprosesseissa tarvitaan entsyymejä, joiden avulla aine muuttuu olomuodosta toiseen.

Yhä useammalla suomalaisella on hidastunut tai huonosti toimiva aineenvaihdunta. Tämä johtuu muun muassa kehon vähentyneestä entsyymien määrästä, mikä aiheuttaa koko joukon erilaisia oireita.

Vatsavaivojen lisäksi oireina voi olla väsymystä, päänsärkyjä, lihassärkyjä, hormonaalisia ongelmia, nivelsärkyjä, iho-ongelmia, ali- tai ylipainoa ja yleistä huonovointisuutta.

Monet ovat myös tilanteessa, jossa paino ei laske vaikka ihminen syö terveellisesti ja liikkuu. Taustalla on usein insuliiniresistenssi ja siitä johtuvat hormonaaliset häiriöt.

– Huono aineenvaihdunta voi aiheuttaa myös uniongelmia ja mielialan heikkenemistä. Myös stressillä on suora yhteys heikentyneeseen aineenvaihduntaan, toteaa ravintoterapeutti Miia Inkeroinen Nutrimiasta.

Yleisin syy hidastuneeseen aineenvaihduntaan on vääränlainen ruokavalio, joka pahimmillaan sotkee aineenvaihdunnan kokonaan.

– Tänä päivänä ihmiset syövät ihan liikaa prosessoitua ruokaa, jonka mukana elimistöön kulkeutuu väistämättä liikaa lisäaineita, väriaineita ja sokeria, Inkeroinen korostaa.

– Suomessa syödään vuodessa keskimäärin 36 kiloa sokeria, mikä tekee noin kolme kiloa per henkilö. Tämä johtaa insuliiniresistenssiin, metaboliseen oireyhtymään ja lopulta diabetekseen. Nämä ovat tämän päivän todellisia kansansairauksia.

Riippuvuus sokereista , leivästä, leivonnaisista ja muista nopeista hiilihydraateista sekä huonoista rasvoista on valtava ongelma ja tulee yhteiskunnalle kalliiksi.

– Nämä sekoittavat hormonitoiminnan ja aineenvaihdunnan kokonaisuudessaan, jonka vuoksi ihminen oirehtii hyvin moninaisilla tavoilla, Inkeroinen sanoo.

Kehno ruokavalio saa aikaan kehossa myös ravintoainevajeita. Puutetta on vitamiineista, hivenaineista, rasvahapoista, aminohapoista ja erilaisista antioksidanteista.

– Jo ihan välttämättömistä ravintoaineista on puutetta, ja suolisto on sekaisin. Myös erilaiset lääkkeet sekoittavat bakteerikantaa, ja liiallinen särkylääkkeiden syönti rikkoo suoliston limakalvostoa, Inkeroinen toteaa.

Tehokas aineenvaihdunta puolestaan merkitsee sitä, että kuonat poistuvat ja ravinteita tulee tilalle. Ratkaisu hidastuneeseen aineenvaihduntaan onkin kokonaisvaltainen elämäntapamuutos. Remonttiin menee ruokailutottumuksien lisäksi myös liikuntatottumukset.

– Joskus edes terveellinen ja puhdas ruokavalio, runsas veden juonti ja liikunta eivät yksinään riitä aineenvaihdunnan uudelleen käynnistämiseen. Tällöin tarvitaan erityinen puhdistus- ja terveyskuuri, josta kaikki voivat hyötyä, toteaa ravintoterapeutti Tarja Hänninen Nutrimiasta.

Inkeroisen ja Hännisen tarjoama kuuri kantaa nimeä tehostartti. Sen avulla voi puhdistua myrkyistä, kuonasta, lääkejäämistä ja muista elimistöön kertyneistä haitta-aineista. Se takaa myös sen, että aineenvaihdunta käynnistetään uudelleen terveellisesti ja tehokkaasti.

– Kyseessä on alun perin astronauteille kehitetty terveysohjelma. Tehostartti on kiinalaiseen lääketieteeseen perehtyneen lääkärin kehittämä kansainvälinen konsepti, jossa käytetään pelkästään luontaisia ja puhtaita raaka-aineita ja elintarvikkeita. Se luo perustan puhtaalle ja energiselle elämälle, Hänninen kuvaa.

Tehostartin tarkoitus on puhdistaa insuliinireseptorit eli saada kaikki vanha sokeri ja suola poistettua soluista ja soluväleistä.

– Tämän avulla saadaan aineenvaihdunta takaisin käyntiin. Kuurissa ollaan ensimmäiset neljä viikkoa tiukemmalla ruokavaliolla, minkä jälkeen on kahden kuukauden optimointijakso. Perimmäisenä tarkoituksena on, että opitaan syömään kunnolla ja puhdasta ruokaa, Hänninen kuvaa.

Tehostartilla on maailmalla jo yli 10 000 käyttäjäasiakasta, ja myös lääkärit käyttävät kuuria omassa potilastyössään. Esimerkiksi Itävallassa Tehostarttia käyttää jo noin 60 lääkäriä heidän omille potilailleen.

– Myös meillä on Suomessa tehostartista erittäin hyviä kokemuksia. Olemme saaneet asiakkailta kiitollista palautetta, joissa ilmenee se, miten Tehostartti auttaa sekä fyysisiin että mentaalisiin oireisiin, toteaa Tarja Hänninen.