Maksanpuhdistusohje perustuu Hulda Clarkin kirjaan Hoito kaikkiin sairauksiin

Maksan puhdistaminen sappikivistä parantaa ratkaisevasti ruoansulatusta, joka on koko terveytemme perusta. Useammalla puhdistuskerralla myös allergiaoireet voivat kadota. Näin todetaan Hulda Clarkin kirjassa Hoito kaikkiin sairauksiin. KauppaSuomi esittelee Hulda Clarkin maksanpuhdistusohjeen.

Maksan sappinestetiehyiden puhdistaminen Hulda Clarkin menetelmällä on tehokas keino, jolla voi parantaa monin tavoin kehon terveyttä. Sitä ei kuitenkaan saisi tehdä ennen loisohjelmaa. Parhaiden tulosten saamiseksi se pitäisi tehdä munuaispuhdistuksen ja hammashoidon jälkeen.

Maksan tehtävänä on valmistaa sappinestettä 1,2–2 litraa päivässä. Maksa on täynnä putkia, jotka toimittavat sappinesteen yhteen suureen putkeen eli yleiseen sappitiehyeseen. Sappirakko liittyy yleiseen sappitiehyeseen ja toimii varastointisäiliönä. Rasvan tai valkuaisen syöminen laukaisee sappirakon puristautumaan tyhjäksi noin 20 minuutissa, ja varastoitunut sappineste päätyy yleistä sappitiehyttä pitkin suolistoon.

Monilla ihmisillä, jopa lapsillakin, sappinesteputket ovat sappikivien tukkimat. Muutamat saavat allergioita tai nokkosihottuman, mutta toisilla ei ole oireita. Kun sappirakko skannataan tai röntgenkuvataan, mitään ei näy, sillä sappikivet eivättyypillisesti ole sappirakossa. Useimmat sappikivet ovat myös liian pieniä, eivätkä ne ole kalkkeutuneita, joten ne eivät näy röntgenkuvassa.

Sappikivilajeja on yli puoli tusinaa, joissa useimmissa on kolesterolikiteitä. Ne voivat olla mustia, punaisia, valkoisia, vihreitä tai kellanruskeita. Vihreät saavat värinsä siitä, että niiden pintaan kiinnittyy sappinestettä.

Kun kivet kasvavat ja niiden määrä lisääntyy, maksaan kohdistuva paine saa sappitiehyet tuottamaan vähemmän sappinestettä. Kuvittele, että puutarhaletkussasi olisi marmorikuulia. Paljon vähemmän vettä virtaisi, mikä vuorostaan vähentäisi letkun kykyä sylkäistä ulos marmorikuulat. Sappikivien vaivatessa kehosta poistuu paljon vähemmän kolesterolia, ja kolesterolitaso voi kohota.

Koska sappikivet ovat huokoisia, ne voivat sisältää bakteereja, rakkuloita, viruksia ja loisia, jotka kulkevat maksan kautta. Tällä tavalla muodostuu tulehduspesäkkeitä, jotka tuottavat kehoon jatkuvasti uusia bakteereja. Mitään mahatulehduksia, kuten mahahaavoja tai suoliston pöhötystä ei voida parantaa pysyvästi poistamatta sappikiviä maksasta.

Maksa on hyvä puhdistaa kahdesti vuodessa. Puhdistuskuurille valmistautuminen tapahtuu seuraavasti ja valmistautumisessa tulee ottaa huomioon seuraavat asiat:

Maksaa ei voi puhdistaa, jos siinä on eläviä loisia. Kivet eivät irtoa ja olet sairas. Toteuta loisten tuhoamisohjelma ensimmäisinä kolmena viikkona ennen maksan puhdistamista.

Munuaisten puhdistusta suositellaan ennen maksan puhdistamista. Sitten munuaisesi, rakkosi ja virtsatiehyesi toimivat täydellisesti, ja ne voivat poistaa tehokkaasti epätoivotut aineet, jotka ovat imeytyneet suolistosta sapen erittymisen yhteydessä.

Hoida myös hampaasi kuntoon. Suun pitäisi olla vapaa metalleista ja bakteereista. Lisää myrkkyjä tuottava suu voi kuormittaa ja rasittaa maksaa heti puhdistuksen jälkeen.

Maksanpuhdistuksessa tarvitaan seuraavat ainesosat: karvassuolaa 4 rkl, kylmäpuristettua oliiviöljyä 1,25 desiä (noin 125 ml), greippimehua tai sitruunamehua noin 1,5 desiä, tähän määrään tarvitaan 4-5 hedelmää puristettuna, ornitiinia (ei välttämätön) 4–8 varmistaaksesi, että saat nukutuksi.

Valitse puhdistuspäiväksi esimerkiksi lauantain, koska silloin voit levätä lopun päivää. Älä nauti lääkkeitä tai vitamiineja, joita ilman selviät. Ne voivat estää puhdistuksen onnistumisen. Lopeta myös loisohjelma ja munuaisyrtit edellispäivänä.

Puhdistuspäivänä syö rasvaton aamiainen ja lounas, esimerkiksi keitettyä viljaa hedelmien, hedelmämehun, leivän ja hunajan kanssa. Älä syö voita tai maitoa, ainoastaan uuniperunoita tai muita vihanneksia suolan kanssa. Tämä mahdollistaa sappinesteen muodostumisen ja kehittää painetta maksassa. Mitä suurempi paine, sen enemmän tulee ulos kiviä.

Klo 14.00: Älä syö tai juo 14:n jälkeen. Jos rikot sääntöä, voit tulla kipeäksi myöhemmin.

Karvassuolan valmistus: Sekoita 4 ruokalusikallista 800 millilitraan (8 desiä) vettä. Tästä saa neljä 200 millilitran annosta. Laita tölkki jääkaappiin jäähtymään.

Klo 18.00: Juo yksi annos 200 ml (2 desiä) jääkylmää karvassuolaa. Jos et ole tehnyt tätä edeltäkäsin, sekoita nyt 1 rkl karvassuolaa 2 desiin vettä. Voit lisätä 1/8 tl C-vitamiinijauhetta maun parantamiseksi. Voit myös juoda muutamia kulauksia vettä päälle tai huuhdella suusi.

Ota oliiviöljy ja greippi jääkaapista lämpiämään.

Klo 20.00: Juo uudestaan 2 desiä karvassuoloja.

Et ole syönyt kello 14:n jälkeen, mutta et ole nälkäinen. Tee nukkumaanmenotoimet. Ajoitus on ratkaiseva onnistumiselle. Älä ole enempää kuin kymmenen minuuttia etuajassa tai myöhässä.

Klo 21.45: Kaada 125 ml (1,25 dl) oliiviöljyä puolen litran astiaan. Purista greippi. Mehua tarvitaan ainakin 125 ml, mieluummin vähän enemmän. Poista sose haarukalla. Voit lisätä limonadia. Lisää se oliiviöljyyn. Sulje tölkki tiiviisti kannella ja ravista voimakkaasti, kunnes seos on vesimäistä. Huomaa, että vain tuore greippi toimii..

Käy nyt vessassa kerran tai useammin, vaikka myöhästyisit kello 22:n drinkistä. Älä myöhästy enempää kuin 15 minuuttia.

Klo 22.00: Juo valmistamasi oliiviöljy. Ota 4 ornitiinikapselia ensimmäisten kulausten kanssa varmistaaksesi, että saat nukutuksi koko yön. Ota 8, jos kärsit unettomuudesta. Saat juoman alas helpommin, jos käytät suurta muovipilliä. Voit käyttää ketsuppia, kanelia tai ruskeaa sokeria saadaksesi juoman alas. Voit viedä sen vuoteesi viereen, jos haluat, mutta juo se seisaaltasi. Juo 5 minuutin kuluessa, 15 minuuttia on suositeltava aika hyvin vanhoille tai heikoille ihmisille.

Mene vuoteeseen heti. Mitä pikemmin menet makuulle, sitä enemmän kiviä saat ulos. Valmistaudu menemään vuoteeseen etuajassa. Älä siivoa keittiötä. Heti kun olet saanut juoman juotua, kävele vuoteellesi ja pane makuulle selällesi pää ylhäällä tyynyllä. Yritä ajatella, mitä maksassa tapahtuu. Pyri olemaan aivan liikkumatta vähintään 20 minuuttia. Voit tuntea kivivirran kulkevan sappitiehyitä pitkin kuin marmorikuulat. Kipua ei ole, koska sappitiehyiden läpät ovat auki – kiitä karvassuoloja! Nukkuminen auttaa prosessin onnistumisessa.

Seuraavana aamuna herättyäsi ota kolmas annoksesi karvassuoloja. Jos sinulla on vatsavaivoja tai pahoinvointia, odota kunnes ne ovat ohi, ennen kuin juot karvassuolat. Voit mennä takaisin vuoteeseen. Älä nauti tätä annosta ennen kello kuutta.

2 tuntia myöhemmin. Ota neljäs (viimeinen) annoksesi karvassuoloja. Juo 2 desiä seosta. Voit mennä takaisin vuoteeseen. Kun toiset kaksi tuntia on kulunut, voit syödä. Aloita hedelmämehulla.

Syö hedelmä puoli tuntia myöhemmin. Tuntia myöhemmin voit syödä tavallista ruokaa, mutta tee se kevyesti. Illalliseen mennessä sinun pitäisi tuntea olevasi toipunut.

Voit odottaa , että sinulla on ripuli aamulla. Käytä taskulamppua etsiessäsi sappikiviä ulosteista WC-altaassa. Etsi varsinkin vihreitä, koska ne ovat aitoja sappikiviä, eivätkä ruoan jäännöksiä. Ainoastaan maksasta tullut sappineste on herneenvihreää.

Ulosteet uppoavat, mutta sappikivet kelluvat niiden sisällä olevasta kolesterolista johtuen. Laske kaikki sappikivet karkeasti, olivat ne sitten kellanruskeita tai vihreitä. Vasta 2000 kiven jälkeen maksa on kyllin puhdas, jotta pääset pysyvästi eroon allergioista, limapussintulehduksesta tai yläselän kivuista. Ensimmäinen puhdistus voi helpottaa oloa muutamaksi päiväksi, mutta kun takaosassa olevat kivet siirtyvät eteenpäin, ne aiheuttavat samat oireet uudestaan. Voit toistaa puhdistukset kahden viikon välein. Älä milloinkaan tee puhdistusta sairaana.

Joskus sappitiehyet ovat täynnä kolesterolikiteitä, jotka eivät ole muodostuneet pyöreiksi kiviksi. Ne näkyvät ”silppuna”, joka kelluu veden pinnalla WC-altaassa. Sen väri voi olla kellanruskea, ja niissä voi olla miljoonia pieniä valkoisia kristalleja. Tämän silpun puhdistaminen on yhtä tärkeää kuin kivienkin poistaminen.

Hulda Clarkin mielipide maksanpuhdistuksen turvallisuudesta perustuu yli 500 maksanpuhdistuksen tehneeseen, joiden mukana on myös monia 70 ja 80 vuotta täyttäneitä. Yksikään ei joutunut sairaalaan, yksikään ei ilmoittanut olleensa kipeänä. Puhdistus voi kuitenkin saada sinut melko sairaaksi pariksi päiväksi jälkeenpäin, jos loisten ehkäisyohjelma on laiminlyöty. Tästä johtuen ohjeissa neuvotaan suorittamaan lois- ja munuaisohjelma ensin. Useimpien asiantuntijoiden mukaan maksanpuhdistus tulisi tehdä kolme kertaa esimerkiksi parin viikon välein. Tällöin kaikki ensimmäisillä kerroilla valumaan lähteneet kivet ja sorat tulevat ulos lopullisesti.

Tämä Hulda Clarkin maksanpuhdistusmenetelmä on kuitenkin ristiriidassa monien nykyisten lääketieteellisten käsitysten kanssa. Sappikivien ajatellaan muodostuvan sappirakossa eikä maksassa. Niitä ajatellaan olevan muutamia eikä tuhansia. Niitä ei yhdistetä muuhun kipuun kuin sappirakkokohtauksiin.

” Maksa on täynnä putkia, jotka toimittavat sappinesteen yhteen suureen putkeen eli yleiseen sappitiehyeseen.”