Terveellistä pikaruokaa koko perheelle ja herkuttelua hyvällä omallatunnolla

Pikaruokako terveellistä? Kyllä vain. Suomen ensimmäinen terveellistä pikaruokaa tarjoava Fresh!Burger avataan Lahden Kärkkäisellä 20.5.

Fresh!Burgerin avajaispäivänä on runsaasti ohjelmaa ja raikkaita maistiaisia.

– Fresh!Burgerin terveellistä pikaruokaa voi tuoda lapsetkin syömään hyvällä omallatunnolla, sanoo Fresh!Burgerin ravintolapäällikkö Meri Syrjäläinen .

Hotelli- ja ravintola-alan esimiestehtäviin sekä kokiksi kouluttautunut, orimattilalainen Meri on ollut Kärkkäisen ravintolapäällikkönä kohta kahdeksan vuotta. Fresh!Burger on monitoiminaiselle uusi ja innostava aluevaltaus.

Olennaista kaikissa Fresh!Burgerin tuotteissa on niiden aidot maut.

– Ajatuksena on, että aitoja makuja ei pilata lisäaineilla. Hyvät raaka-aineet eivät tarvitse arominvahventeita, kuten natriumglutamaattia. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan suosimaan lähituottajien tuotteita sekä luomua. Valintamme on mieluiten pieni kotimainen tuottaja tai valmistaja ulkomaisten tai isojen valmistajien sijaan. Ulkomaisten kohdalla valintamme ovat Reilun kaupan tuotteet, Meri kertoo.

– Fresh!Burgerissa sanomme selkeän EI:n turhille lisäaineille, E-koodeille, arominvahventeille, makeutusaineille, säilöntä- ja väriaineille sekä lisätylle sokerille ja natriumkloridi-pöytäsuolalle. Meiltä ei myöskään löydy aspartaamilla makeutettuja juomia eikä ranskalaisistamme löydy terveydelle vaarallisia trans-rasvoja.

– Käytämme uppopaistamisessa laadukasta, Euroopassa tuotettua ja eurooppalaisissa ravintoloissa paljon käytettyä kookosrasvaa.

Suolana Fresh!Burgerissa on vähemmän natriumia sisältävä ruususuola, sokerina ruokosokeri.

Fresh!Burgerissa myydään perinteisiä pikaruokia: hampurilaisia, hodareita ja ranskalaisia, mutta terveellisesti valmistettuina. Pikaruoan lisäksi on tarjolla myös aamupalaa, salaatteja, smoothieta ja kahvilatuotteita.

Hodarin sämpylänä on lahtelaisen Sinuhen leipoma kaura-lesesämpylä. Hodarinakkiin Kivikylän Kotipalvaamossa laitetaan reilusti suomalaista lihaa. Lantmännenin hampurilaissämpylöiden välissä olevassa hampurilaispihvissä on 99 prosenttia luomunaudanlihaa

Fresh!Burgerissa on myös uniikkituotteita.

– JK-Tuoretalo valmistaa meille erikseen meidän omat majoneesit ja kastikkeet. Ne ovat kotimaista lähiruokaa, Meri kertoo.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Tuusulassa toimivalle JK-Tuoretalo Oy:lle avainlipun käyttöoikeuden 2015.

Fresh!Burgerin Kasaa & Punnitse -salaattibaarissa on runsas valikoima orimattilalaisen Varpion Puutarhan vihanneksia. Salaattibaarin pasta-pesto -salaatti ja pasta-kana-curry -salaatti valmistetaan itse Fresh!Burgerin keittiössä.

Jälkiruoat ja makean nälän taltuttajat vievät herkullisuudellaan kielen mennessään. Antioksidanttirikkaina ne virkistävät solumme vitamiineilla, kivennäisaineilla ja hyvillä rasvahapoilla. Jäätelöissä, sorbeteissa, mehuissa ja smoothieissa on runsaasti tuoreita marjoja ja hedelmiä.

– Esimerkiksi perinteiseen italialaiseen tapaan, mutta suomalaisista marjoista ja hedelmistä valmistetut Sweet&Lifen sorbetit maistuvat raikkaasti ja aidosti hedelmälle. Ne ovat täysin laktoosittomia, ja totta kai ilman keinotekoisia maku- tai väriaineita, Meri kertoo.

Fresh!Burgerin Jymy-jäätelössä maistuu onnellisten lehmien hyvinvointi. Jymyä valmistavan Suomisen Maidon Pieni jäätelötehdas sijaitsee Aurassa, vain muutaman kilometrin päässä luomutilalta, josta jäätelötehdas ostaa käyttämänsä maidon.

Fresh!Burgerin kahviossa tuoksuu täyteläinen Arvid Nordquistin Reilun kaupan luomukahvi. Erikoiskahvi myös jauhetaan luomupavuista kupilliseen kerrallaan. Kahvimaito ja -kerma ovat luomua. Kahvileivät tulevat lähileipomoista. Sämpylät ovat rukiisia ja täytteiltään ruokaisia.

Eikö tämmöinen luomu- ja erikoisruoka ole kallista?

– Tavallisesti näin kyllä on, mutta me lähdimme rakentamaan tarjontamme niin, että tuotteemme ovat kaikkien ulottuvilla kohtuuhinnalla. Teemme läheistä yhteistyötä tuottajien ja tavaratoimittajien kanssa ilman ylimääräisiä väliportaita, mikä mahdollistaa monipuolisen tuotevalikoiman ja edullisuuden, Meri vastaa.

Kärkkäisen Lahden tavaratalon alakerran aulassa palvelevassa Fresh!Burgerissa on asiakaspaikkoja reilut 200. Fresh!Burger on avoinna arkisin ja lauantaisin kello 8–20, sunnuntaisin tavaratalon aukioloaikojen mukaisesti. Fresh!Bugerin sisustuksen värimaailmassa on iloista keltaista ja raikasta vihreää. Auringonkeltainen ja lehtivihreä – terveyden värit ja elämän eliksiirit.

Perinteisten pöytien lisäksi Fresh!Burgerissa on ”baaritiskejä” korkeine jakkaroineen. Baaritiskilläkin voi siis seurustella samalla siemaillen ja maistellen terveyttä tukevia juomia ja ruokia.