Elämäntaparemontti palautti Tiina Kuismalle ilon ja naurun

Ylipainon kertymisen perussyynä Tiina Kuisma pitää kiireistä elämänrytmiään. Ruokavalioon ja lepoon ei tullut kiinnitettyä riittävästi huomiota.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Minna KorvelaVaatteet: Voglia

Tänään yksi asiakkaani halasi minua; hän on niin onnellinen puolestani, kun olen onnistunut painonpudotuksessani, Tiina Kuisma kertoo iloisena.

Tiina aloitti elämäntapamuutosprojektinsa 4. tammikuuta 2016 Yli-iissä asuvan, Hyvän Olon valmennuksissa toimivan yrittäjän ja hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälän johdolla. Tavoitteena oli painonpudotus, sekä sitä kautta ilon ja naurun palauttaminen takaisin Tiinan elämään.

– Työ on iso osa elämääni, rakastan työtäni, haluan iloita ja nauttia työssä. Hyvä kunto auttaa jaksamaan. Haluan myös olla kannustavana esimerkkinä asiakkaillemme, Tiina pohdiskelee elämänmuutosremonttinsa motiiveja.

Hän työskentelee myymäläpäällikkönä Voglian Oulun myymälässä. Lisäksi hän kiertää stailaamassa asiakkaita Voglian myymälöissä eri puolilla Suomea.

– Työssäni olen tekemisissä kauniiden vaatteiden kanssa, estetiikka sekä muoti ja kauneus ovat minulle hyvin tärkeitä asioita. Naiselle paino on valtavan tärkeä asia, joko estetiikan lähde tai sen latistaja.

Nyt Tiinalla on myös sellainen elämäntilanne, että hänellä on mahdollisuus keskittyä itsensä kuntoon laittamiseen. Lapset alkavat olla aikuisia.

Kymmenessä viikossa Tiina on onnistunut pudottamaan 10 kiloa painostaan. Vielä tavoitteena on pudottaa toiset kymmenen kiloa.

– Onneksi minulla on koko loppuelämä aikaa! Teemu upeasti kannustaa, että ei ole kiirettä. Kaikki aikanaan.

Ylipainon kertymisen perussyynä Tiina pitää kiireistä elämänrytmiään.

– Minun ei tullut kiinnitettyä tarpeeksi huomiota ruokavaliooni. Liian hektisessä elämässä myös lepo jäi.

– Teemun ohjauksessa olen alkanut oivaltaa levon tärkeän merkityksen sekä painonhallinnassa että ylipäätään jaksamisessa.

Nykyään Tiina nukkuu säännöllisesti kahdeksan tunnin yöunet ja rauhoittuu ennen nukkumaan menoa esimerkiksi siten, että pitää itseään somekiellossa iltayhdeksän jälkeen.

– Ennen kiire jäi iltaisin päälle, nyt olen oppinut irrottautumaan päivän rutiineista ja rauhoittumaan.

Tiina on opetellut ottamaan pieniä hengähdystaukoja pitkin päivää.

– Hengittelen syvään ja rauhoitan mieleni. Aivan pienet hengähdyshetket antavat uskomattomasti uutta virtaa.

Olennaista Tiinan onnistumisessa on se, että hän ennakoi hankalat ruokailutilanteet.

– Esimerkiksi kun teen stailauskeikkoja myymälöissämme eri puolilla Suomea, varaan aina ruokaisat salaattitarpeet mukaani, että saan pidettyä kiinni säännöllisestä ruokailurytmistä. Kun elimistö saa riittävästi polttoainetta pitkin päivää, vireystaso pysyy hyvänä ja välttyy iltaiselta ahmimiselta.

Tiinan ruokavalion kivijalkana ovat kasvikset, vihannekset ja marjat sekä ennen kaikkea riittävä määrä hyvälaatuisia proteiineja ja rasvoja. Yksi tärkeimpiä hyvän rasvan lähteitä hänellä on avokado.

– Hyvien rasvojen lisäämisen ruokavaliooni olen huomannut muun muassa siten, että myös hiukseni ovat paljon paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin. Nyt ne kiiltävät kauniisti.

Elämäntaparemonttinsa alussa Tiina piti ruokapäiväkirjaa.

– Aika pian sisäistin opit ja nykyään selviän ilman ”kirjanpitoa”.

Ruokavaliotaan Tiina täydentää vitamiineilla sekä muun muassa aloe vera -juomalla ja ruusujuurella.

– Forever Aloe vera on harrastukseni, Aloe vera -juoma on vatsani, ihoni ja hiusteni paras ystävä. Ruusujuurta käytettyäni olen kokenut, että se parantaa unen laatua.

Tiina kävelee puolen kilometrin työmatkansa, ja saa siten ennen ja jälkeen työpäivän mukavan happihyppelyn.

– Raitis ilma on todella tärkeää jaksamiselle.

Tiina nauttii tanssimisesta, ja kiittää sitä erinomaiseksi fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin lähteeksi.

Hän rakastaa värikkäitä vaatteita.

– Värit tuovat iloa elämään ja auttavat jaksamaan. Suosittelen värejä!

”Värit tuovat iloa elämään ja auttavat jaksamaan.”

Kuka?

Tiina Kuisma

- 43-vuotias.

- Syntynyt Tukholmassa.

- Asuu Oulussa.

- Myymäläpäällikkö Voglian Oulun myymälässä.

- 18- ja 16-vuotiaat pojat.

- Harrastaa rakastamiaan ruusuja, pitää ruusublogia. Harrastaa jonkin verran liikuntaa, liikuntamuodoista etenkin tanssimista.